Препорака од доктор ,гинеколог и трансфузиолог.. Плус 37 години...Веќе договорена сум со докторот за царски ....и многу страв тоа најважно...
Со лесно да поминеш, мисли позитивно, се ќе си биде добро. Најбитно од се ти и бебе да сте живи и здрави.
Со лесно нека тие. Другите причина за царски се ок но годинките несе причина да знаеш поготово 37 години. Блиска моја роди на 45 природно а и сега кога лежев на клиника имаше пуно над 38 години.
Јани ми напиша препорака за царски,матичнава наша исто вика царски,а Исмаили пошто ме пораѓа вика само не се секирај.....како сакаш ама имам чувство сака да ме крне природно не знам зашто
Заради историјата најдобро царски не дека годинките тоа ми беше зборот. Зашто на нив им е протокол прво да пробаат природно затоа. Исто и на мене се знаеше царски но ајде природно прво. Ама ке си зборнеш со докторот дека нема што да пробува природно да одите директ царски.
И јас сум 36. До сега никој не ми предложил ради годините царски. Него 32+6 сум од синоќа до сега 2 пати имам како бодења болки на долниот дел од стомакот. Личи како на тегнење ама некако како појако. Дали можда се лажни контракции или не знам што. Многу на кратко траат секундарно и поминуваат не можам да утврдам ни стврднување на матка ни ништо затоа што стомакот и така и така цело време ми е прилично тврд.
И мене така ми се случува, лажни контракции се, барем така мислам бидејќи подолго време ми е така, исто долниот дел, а нагоре ништо цело време си е тврд
Иванче душо ако мириса е кандида. Јас ја тегнам од почеток на бременост, подосадно нешто нема. Јас се одмивав со сода, а доста олеснува и на улошка да ставиш јогурт и отспиј со неа. Подмивки со камилица не ми помогнаа ништо. Внеси и пробиотик. Пиј многу јогурт и исфрли шеќер.
Јас денес бев на преглед , 11+1 се е супер ама докторката ми даде упат само за приска и ми кажа дека нема потреба од скрининг кај Димчев,пошто она успеа се да види. Ваљда така треба?
првиот скриниг претежно ги прават матичниве, за вториот скриниг обавезно да одите кај Димчев со лесно.
Мами ми се појави бел исцедок баш како пресно млеко ама нема мирис ниту ме чеша или пече.. а гаките ми се како “помочани” е сега се јавив на матичната користела одмор оваа недела ми рече дека можам да почекам една недела или да ставам вагиналети :-/ како на непроверено да си ставам вагиналети некогаш неможам да ги разберам ви се јавува ли на вас или треба да се грижам?
Исмаили е многу искусен доктор! Знае да процени што и како ќе се одвива. Без гајле ако тој ти е договорен за пороѓај.
Немаш гајле, 2 недели секоја вечер се подмивав. Лажиче сода во литро вода. Не ставај вагиналети така на непроверено. Ќе помине, без гајле