Devojki dali na vas sto ste so ivf dr vi predlozil poragjaj so carski , koga bev na kontrola dr mi rece najbezbeden za nie sto sme ivf bil poragjaj so carski , ne uspeav da go prasham zoshto go viknaa hitno na intervencija ,ma da sekako naredna kontrola ke se rasprasham, sega cisto me interesiraat vashi mislenja
Јас мила сум инвитро и дефинитивно тоа што сме инвитро не е предуслов за царски освен ако има секако индикации.Мене др Таше никогаш ми немаше спомнато за царски оти бев инвитро дури он повеќе беше да се проба прво природно ама поради други причини на крај излезе царски кај мене
Не знам дали е соодветно во оваа тема, ама како најактивна да прашам, инспирација за име кај да барам? имам женски две бендисано, ама ми немаат некако баш нешто така легнато, па секако имам време на раат да си се подумам
Можеби во темава https://forum.femina.mk/threads/Имиња-за-вашите-деца.941/page-306 ќе најдеш некое име што ќе ти се допадне А можеш да пишеш и таму за предлози Мене ми се допаѓа моето Сара,Софија, Моника
Здраво, прашање до сите што боцкаат клексани... имало некоја нова одлука денес ми кажа другарка. требало во рок од 5 дена од извештајот да купиш одредена количина клексани за да стекнеш право за рефундација...дали некој знае нешто повеќе околу ова? не и ги примале документите на нејзина колешка во фондот... инаку барам на страната на фонд нема никакво известување. дали случајно некоја поднесувала и стварно е вака????
Prv pat slusam pa ako vo rok od 5 Dena nenajdes kako togas kako sto imase nedostatok ako e taka sramota nekoj dobiva I po 60 Ili 90 kleksani kako site odednas da gi kupi.
Mene uste nisto ne mi kazal ama sto znam parovi so ivf site se so carski, tuka poveke indikacii se vo prasanje postelka present zaden zid, godini za prvorotki postari, terapija za odzuvanje na bremenost se si vlijae.
Здраво мамички , ме интересира нешто според последен циклус 11+1 а според ехо 11+5 ама докторката ми кажа дека сепак нема да ми пише 11+5 дека сум , зошто така ?
Нема врска тоа, уште е рана бременост, и 9 + да те пише ништо не ти менува во бременоста. Тек ќе се менуваат мерките и ќе те запишуваат различно. Ептен, ептен ретко да се погодат мерките според циклус и според ехо. Уживај
Бебето ми одговара на 11та недела ама тие 4 дена што ми ги зимаат ме нервира хахаххаха , циркус сум!!
јас колку што разбрав било да почнеш да купуваш не да ги купиш сите наеднаш. како и да е ќе идам утре јас до фондот да прашам за подетално и ќе пишам овде пошто и мене ме засега
Мами со сопругот дојдовме во Дојран. По пат бебуш беше мн активен, да не речам фудбал си играше со мојава бешика и 100 паузи напраивме. Стигнавме попладне и од тогаш до сеа само 2/3 пати ме има клоцнато. И можете да замислите сеа какви мисли ми се моткаат. А деновиве беше многу, многу активен. 21 + сме. Дали има простор за грижа? Шубе ми е сеа од патов нешо да не сум напраила некоја белја