Не користам ништо. На микробиолошкиот брис се ми е добро, освен редуцирана микрофлора и затоа ми ги препиша вагиналетите 14 дена да ги користам.
Неам поима, уморна сум доста оваа бременост и последниве недели тешко ми е, сакам да уживам и одморам убаво..
А Петрова зошто не те прегледа вагинално? Можеби треба премивка да ти се прави, ќе ти олеснеше одма. Јас мислам дека имаш кандида, и мене така ме пецкаше. Нека ти земат брис, незз шо доктори се све да треба да им кажуваш. Мило ми е што си подобро, се ќе биде во ред и со тебе и со бебуш
Мешковци помош. Имам болка во грло. Завчера се појави, вчера ја снема еве денес пак. 39+1 сум. Што можам да земам? Постојано како прашина на грло да имам :/
Jas zimav propolis priroden na seker kapnuvav opsta maticna me iskara mozelo da mi se pojavi alergija od propolis sreca nisto ne mi bese a mi pomogna za gloto ama jas Bev togas 10 nedela ti sepak da prasas doktor.
добредојде во клубот паничари ! инаку јас не направив. на скринингот беше се во ред, сепак докторката ме советуваше дека е убаво да се направи. не го направив од финансиски причини, а имам инаку 29 години. мислам дека сите што имаат можност би било убаво да го направат...
Мене од доктор за грло во бременоста ми дадоа да пијам прополис за деца на шеќер и во жешка вода стави морска сол,нека се излади и прави гаргара на грлото на саат два и како нова ќе бидеш
Здраво мамички , од како станав од левата страна имам некоја болка како јаскање не е неиздржлива ама ја осеќам цел ден и испив еден магнезиум дали ви се случувало истото , бебушот ми е на лева страна наместен па се грижам многу
Ве читам за пренаталните тестови и нема да реплицирам, ќе пишам вака за што повеќе членки да видат и да пишат мислење. Гледам дека сме се собрале тука паничарки и јас се мислам за пренатален тест. Всушност мене прашањето ми е дали познавате или сте слушнале за некој случај каде што мерките според скрининг се во ред (скрининг направен кај специјалист за скрининг од подобрите на нашиве простори како што ги спомнавте Петрова или Димчев) а после на пренатален тест да испадне лош резултат?
Д-р Корнелија Трајкова не е од извиканите во Систина, али женава е феноменална. секогаш достапна, ведра, насмеана, пријателски насторена. да ти е мерак на преглед да отидеш
Jas se imam porodeno prirodno prva bremenost na 36 godini vo Remediks kaj d-r Efremovski jas sakav so carski rez , no Dr insistirase da odime prirodno I taka bese se porodiv prirodno
Од др.Тајс има едни таблети што се лижат од жалфија. Многу помагаат за болка, на природна база, прашај во аптека ќе знаат кои се.
На колку време испитувате д-димери ако до сега ви биле во ред? Еднаш месечно како секоја крвна слика или поретко?
Вечерва бев на втор преглед, цтг и вагинален за да видат дали сум отворена. На цтг-то немаше никакви контракции и при вагиналниот увиде докторката дека не сум воопшто отворена. Двата вагинални прегледа ми беа ужасно болни. Двете докторки ми се изнавикаа дека не смеам така да се однесувам (бев погласна и очигледно сум го стегала телото). Сега се разбудив со болка во предниот предел, одредено штипење низ матката и нешто како менструални болки. Уринирав и од движењето ми помина болката, но при бришење имав нешто кафено. Не знам сега што да мислам, да ги рачунам како контракции или болка/последица/крварење од 2та вагинални прегледи? Патем, како ги издржувате тие прегледи за отвореност? Мене екстремно ме боли, колку и да се опуштам. А на пример при Пап глас не пуштам, не ми е страшно. Ама ова... хорор ми е овој преглед.
Болката и кафеното ти се од вагиналниот преглед нормално е да осеќаш мала болка после тоа и некоја мала контракција но брзо поминува. Иначе мој совет за нареден вагинален преглед земи длабоко воздух не се стегај и опушти се максимално колку што можеш за да не ти биде толку болен. Поуживај си уште малку ти остана од бременоста гали меше па за брзо ќе си се гушкате со бебека