Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Vase89

Vase89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    276
    Devojki aj kazete mi sto dukumenti treba za prijavuvanje na novorodence za izvod

2. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Не користам ништо. На микробиолошкиот брис се ми е добро, освен редуцирана микрофлора и затоа ми ги препиша вагиналетите 14 дена да ги користам.

3. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Неам поима, уморна сум доста оваа бременост и последниве недели тешко ми е, сакам да уживам и одморам убаво..

4. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    А Петрова зошто не те прегледа вагинално? Можеби треба премивка да ти се прави, ќе ти олеснеше одма. Јас мислам дека имаш кандида, и мене така ме пецкаше. Нека ти земат брис, незз шо доктори се све да треба да им кажуваш.
    Мило ми е што си подобро, се ќе биде во ред и со тебе и со бебуш:l:

5. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Ги нема кај нас. Најблиску Србија. :|

6. Danicka00

Danicka00 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2019
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    236
    Мешковци помош. Имам болка во грло. Завчера се појави, вчера ја снема еве денес пак. 39+1 сум. Што можам да земам? Постојано како прашина на грло да имам :/

7. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Jas zimav propolis priroden na seker kapnuvav opsta maticna me iskara mozelo da mi se pojavi alergija od propolis sreca nisto ne mi bese a mi pomogna za gloto ama jas Bev togas 10 nedela ti sepak da prasas doktor.

На Danicka00 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.429
    Допаѓања:
    5.699
    добредојде во клубот паничари ! :D

инаку јас не направив. на скринингот беше се во ред, сепак докторката ме советуваше дека е убаво да се направи. не го направив од финансиски причини, а имам инаку 29 години. мислам дека сите што имаат можност би било убаво да го направат...

На bybeDkid му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мене од доктор за грло во бременоста ми дадоа да пијам прополис за деца на шеќер и во жешка вода стави морска сол,нека се излади и прави гаргара на грлото на саат два и како нова ќе бидеш

На Danicka00 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Здраво мамички , од како станав од левата страна имам некоја болка како јаскање не е неиздржлива ама ја осеќам цел ден и испив еден магнезиум дали ви се случувало истото , бебушот ми е на лева страна наместен па се грижам многу :(

11. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    568
    Ве читам за пренаталните тестови и нема да реплицирам, ќе пишам вака за што повеќе членки да видат и да пишат мислење. Гледам дека сме се собрале тука паничарки :lol::lol: и јас се мислам за пренатален тест. Всушност мене прашањето ми е дали познавате или сте слушнале за некој случај каде што мерките според скрининг се во ред (скрининг направен кај специјалист за скрининг од подобрите на нашиве простори како што ги спомнавте Петрова или Димчев) а после на пренатален тест да испадне лош резултат?

На Marija89_ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.429
    Допаѓања:
    5.699
    Д-р Корнелија Трајкова
    не е од извиканите во Систина, али женава е феноменална. секогаш достапна, ведра, насмеана, пријателски насторена. да ти е мерак на преглед да отидеш

13. gladiola37

gladiola37 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2020
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    207
    Jas se imam porodeno prirodno prva bremenost na 36 godini vo Remediks kaj d-r Efremovski jas sakav so carski rez , no Dr insistirase da odime prirodno I taka bese se porodiv prirodno

На Nbnbnb и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  14. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    2.916
    Од др.Тајс има едни таблети што се лижат од жалфија. Многу помагаат за болка, на природна база, прашај во аптека ќе знаат кои се.

На Danicka00, S.o.F.i и tina2018 им се допаѓа ова.
  15. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    На колку време испитувате д-димери ако до сега ви биле во ред? Еднаш месечно како секоја крвна слика или поретко?

16. еурокрем

еурокрем Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    389
    Јас еднаш во бременоста ,27ма недела

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Што можам да земам за главоболка ќе цркнам колку ме боли главата дури и повраќам ;(;(;( HELPPP!

18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.666
    Парацетамол, б6, бруфен, цеден лимон, мнооогу вода.
    Мери и притисок, да не ти е висок/низок.

19. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    25.156
    Вечерва бев на втор преглед, цтг и вагинален за да видат дали сум отворена. На цтг-то немаше никакви контракции и при вагиналниот увиде докторката дека не сум воопшто отворена.

Двата вагинални прегледа ми беа ужасно болни. Двете докторки ми се изнавикаа дека не смеам така да се однесувам (бев погласна и очигледно сум го стегала телото).

Сега се разбудив со болка во предниот предел, одредено штипење низ матката и нешто како менструални болки. Уринирав и од движењето ми помина болката, но при бришење имав нешто кафено. Не знам сега што да мислам, да ги рачунам како контракции или болка/последица/крварење од 2та вагинални прегледи?

Патем, како ги издржувате тие прегледи за отвореност? Мене екстремно ме боли, колку и да се опуштам. А на пример при Пап глас не пуштам, не ми е страшно. Ама ова... хорор ми е овој преглед.

20. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Болката и кафеното ти се од вагиналниот преглед нормално е да осеќаш мала болка после тоа и некоја мала контракција но брзо поминува.
    Иначе мој совет за нареден вагинален преглед земи длабоко воздух не се стегај и опушти се максимално колку што можеш за да не ти биде толку болен.
    Поуживај си уште малку ти остана од бременоста гали меше па за брзо ќе си се гушкате со бебека :l:

На bybeDkid и MissChievous им се допаѓа ова.