Леле срцкаааа е Корнелијааа! Ја бев кај неа на прв скрининг, бидејќи Тофоски ми беше на одмор баш тогаш. Прекрасна е! Јас и ти имаме исти сфаќања и исти критериуми за доктори очигледно. Коа не би идела кај Тофоски, кај неа би одела дефинитивно, каква жена прекрасна!
Zdravo zenski, e sega vaka bremena sum 4ta puna vo 5tata nedela, poslednite dva dena meseto me boli isto kako koga imam dobieno prvite 2 dena. Dali toa e normalno ili? Bolkite gi imam cesto ne se neizdrzlivi i mnogu jaki no sepak gi ima
Нормални се, се дур не се неиздржливи и/или придружени со крварење. Точкичката си прави место во матката. Ги имав до 10та недела негде, секој ден. Пиј си магнезиум, помага.
Ti blagodaram mila. Prva bremenost mi e i sekoj simptom me stava vo misli neznam sto e normalno sto ne
Нема на што, исти сме сите тука. Ќе видиш, секој симптом се дискутира и се креваат паники хахаха. Прашај си се што те интересира,членките се многу friendly
E sega razgovarav so doktoro cisto da se konsultiram so nego ako treba da mi dade nesto plus da pijam. I mi veli ako se zakaci plodot dobro ako ne ke dobies ciklus. Sea jas mu vikam bolkite strasno li nesto se on mi vikam e sto e strasno ako dobies ciklus li. I neznam sto da mislam cela se rastreseh i nemozam da prekinam da placam...
вака сеа... јас не сум доктор, ама мој совет ти е да не си правиш сега стресови, да мируваш овие денови, да не работиш по дома и само позитивно. пред се ти честитам за бременоста и ти посакувам лесна бременост до крај. јас конкретно немав болки, но другарка што е мала разлика за мене е од почеток со такви болки, па еве ја тера 32 недела, јас имав кафеав исцедок докторката тогаш ми рече нормално е да имаш мали болки или пак исцедокот тоа значи дека и треба на матката да се навикне на бременоста , едноставно ти се случуваат енормни промени во организмот. сепак ако болките станат неиздржливи или пак имаш крварење одма на доктор. со лесно уште еднаш и со среќа! а и размисли уште еднаш да си го промениш докторот
Mnogu vi blagodaram zenski. Ovoj stvarno me isplasi cela se tresam kakvi mu se tie muabeti neznam... cela me potrese. Jas sum so policisticni jajnici i moze i od toa mi e bolkata. Kako i da e ke ja izdrzam samo tockickata neka bide kako sto treba.
Докторите не ги гледаат така романтично и розево нашите циклуси, и бременост не сметаат за бременост дури не видат срцева акција, после тоа честитаат. Многу бремени не ни знаат дека се 4 недели бремени, тест прават после пропуштен мензис, па дур се потврди со ехо/крв, стануваат 6 недели.. Многу бремености од 4 до 5 недели самите се терминирале, најчесто заради генетски грешки, и имаме она што ние го викаме пообилна менструација.. Од овој аспект го разбирам докторот, преголема позитивност и надеж може да значат големи емоции и разочарувања. Што можеш да правиш: мирувај, позитивни мисли, фолна и витамини пренатални ако дозволува докторот, и мноооогу позитивни мисли. Со среќа
Zasto ne ti dade nesto za podrska progesteron kako dabroston Ili utrogestAn ako Imas dobra beta namesto da ceka dali li se zakacil neka my pomogne.
Девојки јас бев на преглед сега тука кај нас, поради болките долу и исцедокот безбоен не бев мирна веќе 2-3 дена ми е исто, сакаа вагинално да ме прегледаат но јас не дозволив викам серклаж имам, тогаш што сакаш вика на кафе да не дојде викам ехо да видиме плодова вода едно друго, ајде ме видоа викаат наредно ако одиш оди кај што ќе раѓаш и ќе те видат вагинално... Друго ми беше прашањето постелка 2степен пишува ај то го разбирам, но AFI-17 и CA+ да знај некоја да ми кажи што е, оти ништо не ми објаснаа. Морав да споделам се изнервирав.
Афи е количина на плодова вода. Мене во Германија секој преглед ми е вагинален , абдоминално многу ретко прегледува. Валда знаат колку може да гледаат колку длабоко. Сум се одлучила да му верувам на докторот инаку овде се изначитав на тоа колку се сите против вагинален преглед.
Jas gi imam doma ne otvoreni zatoa sfo voopsto ne mi se dopagaat,kako mushama se ..Najdobri mrezesti imas vo aptekata vo Remedika, ne znam dali tie se prodavaat vo nekoja dr apteka.Jas gi kupiv nekade okolu 500den 20 para imas, ama jas eden par si go nosam 2 3 dena se dodka ne se izvalkam.mnogu se prijatni epten znaci.Ovir jas ne bi gi nosela