Оооо ти си породена више, блазеси ти, назад ти се маките. Мене какви филмови ми се мотаат, страв ми е на глас да ги кажам, до сега освен со кандида немало друг проблем да се надеваме дека ќе остане на тоа. Тофоски го глеаше дечково у 20та и ми рече да не го урочам, супер е. Уф шо сакам вака информирани и упатени луѓе, претпоставувам паниката си го праи своето,хахаха Сите ќе ги запамтам, биди сигурна, и фала ти ептен на инфо
6 години талкав низ Гак, убави и неубави искуства ама оние убавите ми се врежани,две здрави и прави дечиња родени таму во 2 ипол години и двете. Јас завршив со ова подглавје во животот ама тука сум да споделам искуство и совет.
Jas sega sum 18 nedela so ivf no pred godina Dena koga ostanav prirodno bremena po prv pat so beta od 1600 na 5 den kako mi docnese menstruacija a na moi 38 godini maticniot ne mi dade nisto Samo folna na alkaloid a ja da sum to imala muatacii za koi posle doznav I ispitav me ostavi priroda da si zavrsi rabota kako sto bea negovite zborovi posle prokrvarev I togas nisto I na kraj se zavrsi so spontan I posle toa ne ni otidov kaj nego veke, ama koga ti e prv pat pa koga veruvas I neznaes sto I kako treba, ako nemu ne mu teknuva ti da si pobaras I da bivas doktor zatoa I pisav na clenkata ama dobro nejziniot doktor dal progesteronska podrska pa od tuka natamu so gospod napredi.
Кога сме кај мутациите не знам зошто, кога веќе толку голем број на жени ги има, не препорачуваат метилирана фолна?? И мене ми се случи слично, пиев утрогестан, ама и обична фолна и имав спонтан.. Може и така ќе се случеше..
јас имав прелошо искуство со мојата прва матична. на крај кога ја барав затоа што прокрварев не ми креваше на телефон и не ми враќаше на вибер. третиот ден кога веќе ми имааа направено киретража во систина се појави, ме пиша еј што направи. кога отидов боледувањето да си го земам беше као аа па сега тоа е ти да си жива и здрава .18та недела бев кога се случи ова. никогаш веќе не отидов кај нејзе и после сфатив колку пропусти во водењето на бременоста имала женава. искрено не ми се ни збори за тоа. инаку, малку понапредниве матични веќе даваат метилирана во старт наместо обична фолна.
Да, мене од старт ми беше дадена метилирана фолна само што добив позитивен тест. Имам останато околу 80 таблетки, само што го отворив ми кажаа дека треба да ги прекинам. Ако има некој потреба ќе му ги подарам. Од Скопје сум.
Девојки дајте совет и мислење, под стрес сум и плачам од што ми е мака веќе. Значи една тоалетна нема поминато низ шоља без да ја прегледам, се од пустиот страв од претходните спонтани што сите беа со кафеави крварење. Од вчера сум 27 недела, до сега од почеток имав и жолт исцедок светол и зелен, и еве цело време сум со исцедок прозирен, млечен, како подмочана. Ама сега ова ме буни. Пред два дена како забележав накај жолто потемно не многу, се изнервирав ама ај бев нели со вирусот и хемороиди ми се појавиа па велам од се може да биде. Од вечерот, значи 2 дена ставам Пробаланс Лејди и немав ништо. Сега бришам ваков исцедок ќе ставам слика извинете однапред ако е гадно, и некако се испаничив дали е накај кафеаво и умот ми отиде на сите страни. Почнав да плачам и се' ми дојде преку глава. Неможам убаво да протумачам, почнав да се плашам да не е некое крварење. Немам сила веќе, само стресови имам....
Софи смири се те молам и не паничи на секое. Не си правиш ништо добро. Ова е нормален исцедок после вагиналетата.
Од вагиналетата ти е, исто ми било и на мене по ставање вагиналети. И не е кафеаво, жолто е. Не паничи, плс, ништо лошо не е ова.
Мене не ми личи на кафен исцедок, делува дека е од вагиналетите. Пробај психички да се растеретиш бидеќи од нервози само беља можеш да направиш ништо добро
Zhenicki denes vleguvam vo 32 nedela, Kako god da probam da se namestam ne cini, grb ne me boli me bolat rebrata (mislam deka se rebrata ) i nogata cela mi se koci leva-desna nemozam nikako da se namestam, odam kako mecka isto taka i se crtam navecer. Ziva nenaspana sum ima li nekoja od vas sovet bidejki stvarno ne mozam vekje da im dezuram po doma. Fala vi
лелее јас уште од сега сум ваква како што опиша, инаку сум 26та недела не спијам по цели вечери, некако кога ќе се свртам на страна како да ми паѓа стомакот и ме боли...
Pijam od 400 2 pati ednas nasabajle i ednas navecer grcevi nemam ama kako da mi se ukocuva nogata ne znam kako da opisam me boli