Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Мене ми е цервиксот отврен.Спомнаа сирклаж ама за прва бременост не препорачуваат.
    Претежно лежам,добрастон по два на ден и прогестерон секој трет.
    Некој вакво искуство?

2. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    Тоа е друго веќе....јас, исто како вирго25, имав затворен цервикс и никакви други проблеми освен болки во препоните заради ниско поставеното бебе...
    Мене, во првата бременост, пред прегледот, се спремаа да ми прават серклаж. Испадна нема потреба, ама сепак се спремаа, значи може. Кое објаснување ти го дадоа тебе галапче?

3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Па пошто лежев и во болница а таму беа тројца лекари.Само едниот спомна.А матичниот и другиот рекоа дека не препорачуваат за прва бременост.
    Отворен е цело време и крварев извесен период ама чат пат.Само еднаш ептен интензивно.А тоа е од полипот што го имам.Проблем плус.
    Велат отврен е ама добро е што е 5 см.
    Мислев дека на 12та недела ако не ти направат не прават ама со една женичка со која заедно лежевме во боница се слушнавме и ставиле а таа е вече 7 ми месец.

4. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    Прават и покасно, како не...која недела си ти сега?
    Се консултираше со друг доктор, беше ли на ГАК?

5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    ГАК?
    Ти напишав,матичниот и едниот кај штто лежев рекоа не.Друѓиот рече ке следиме.
    Бев и систина ај Димчев,не ни спомна такво нешто.Само рече да продолжам со терапијата и да одам на скрининг на 29 та.
    Инаку сум 17 + 2
    Мислев виде долу под мислењето затоа не напишав:)

6. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    Дали ампулите Тотема се раствораа со нешто или се пиеа така, не ми текнува оддамна не сум ги пиела:puke:

7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Може и во вода обична ама за да ти оди подобро и да не ти се :puke: пробај со сок од портокал или лимон.Мене така ми препорача докторот и така ги пијам.Ми рече една недела два пати на ден ама неможам.И онака имам проблем со толица уште ова ми фали.Во упатство пишува на гладно или за време на оброк.Јас насабајлечки на кај 5 кога станувам за во веце тогаш ги пијам.

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. virgo25

virgo25 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    27
    За одмарање тоа е . Чудно ми е што мене докторот не ми одреди строго лежење освен појасот кој не ми помага многу, се ми се чини откако го носам полошо ми е , Сега сум 22 г.н. имам уште многу до крај ме интересира дали може да се влоши ситуацијата на пример јас одам на работа ама кога сум дома одмарам а и да сакам не можам да се движам . Ме фака паника дали да одам да ме види доктор или да чекам до 25 недела. Нормално ли е ова, страв ми е да не дојде до влошување ако има некој слично искуство ве молам споделете. Многу се плашам да не дојде до контракции посебно што сум со ин витро... се ме плаши , има ли Шанси да се смири болката и да се крене бебето спонтано, а инаку бебето ми е ептен подвижно постојано мрда тоа е добар знак или???

9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Да одиш и под итно да бараш боледување.
    Не да те плашам ама што е сигурно сигурно.
    Со среќа.

На pilenka и virgo25 им се допаѓа ова.
  10. ivana877

ivana877 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    21
    Дали сте имале проблем со земање упат за крвна слика од матичен гинеколог? Јас сум 31 недела и до сега без проблем зимав упат секој месец, но од овој месец наводно имало измени и матичниот гинеколог не ми дава упат...:(

11. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Немало таков проблем, но доколку донеле некои измени земи си упат од матичниот општ лекар и одма ќе си завршиш работа. Мојот општ матичен лекар е во Поликлиника Јане Сандански, кај бараките карши Пензиски Фонд.Тука секој вторник и четврток доаѓаат Авицена, на товар на Фондот. Ми земаат крв испитуваат крв и мокрача, седиментација се што ти треба и резултати уште истиот ден или евентуално за 2 дена.

12. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Земав упат на 1ви без проблем, за проверка на крвна слика. Не спомнаа никакви измени.

13. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Јас негде од 14 до кај 18 недела имав таква страшна главоболка,буквално ми се повраќаше од болка и ме тресеше. Јас се консултирав со матичната и ми рече дека можам да се напијам аналгин. Доволно ми беше да се напијам само пола аналгин во комбинација со бекодсин да ми помине главата.

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    уф женски одсабајле кога станав осетив такво пецкање во грло и гребење , ми се воспалиле крајниците, ги осекам, не можам да голтам, и плунката не можам да си ја голтам, а сега почна и треска да ме тресе, ке ме фака вирусот, уф, се ми е ладно, во собата незнам колку е топло, маж ми и синчето се потат, а мене ми ладно и под кебе седам,,цел ден пиев чај, цеден лимон, парацетамол се напив 2 пати, тоа сакав и да прашам има ли мерка, дозвола, колку смееме да испиеме парацетамол во тек на ден, знам се пие на 6 саата, ама да не е штетно, што сме бремени па по еден?сега ми кажаа ке пијам пак чај, со мед ке ставам и маргарин, тоа помагало за грлото, некој совет од вас женски

15. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Млеко со прегорен шеќер и путер, ем вкусно, ем помага

16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Можело максимум до 8г на ден, ова ми го кажа другар гинеколог, па сега прерачунај колку се тоа апчиња вкупно :)
    Слободно напиј се штом му помине дејството, а имаш потреба од него.

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Mekuska, toplo ti preporacuvam da go probas ova, mene mi bese isto ko i na tebe, ama blagodarenie na lekov,koj go napraviv i bez veruvanje deka ke pomogne, sepak e cudo i mi pomogna, na site vi go preporacuvam! dovolno e taa gargara so sam edna goltka da ja napravite i bolkata isceznuva vednas!!
    http://uspesnazena.com/alternativna...lu-grla-anginu-za-jedan-dan-prirodno-lecenje/

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  18. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Женски, во петокот бев на скринингот (22 недела), се беше супер, малиот си напредува добро, цистата што ја имаше на главчето се изгубила. Фала богу се си беше во ред. Ме интересира, докторката не ми спомна ништо, ама кога плаќав сестрата ми даде упут за д-имери и фактори на хемостаза, и за хепатит б,ц и хив (по ново било задолжително секоја трудница да ги има овие испитувања). Вие добивте ли вакви упути, задолжителни ли се... ми се смачи од игли, од вадење крв, на две недели правам крвна слика ради низок хемоглобин, сега уште овие ми фалат, друго што ли ќе им истекне :x:x:x

На menelele и Mekuska им се допаѓа ова.
  19. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Д-димери и фактори на хемостаза обавезно се проверуваат... Ако има потреба и некакви индикации се прават со секоја крвна слика...

А хив, хепатит б и ц се таканаречен инфективен скрининг кој што еднаш се прави пред породување.

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.245
    Јас пред 4 месеци се породив и ништо од ова не проверував.Почнаа се да измислуваат за пари.

На Mekuska и eleni27 им се допаѓа ова.