Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.741
    Допаѓања:
    17.705
    И јас имам користено со што ги одработував после но не знаат дека сум бремена.
    Затоа прашував сабајле за приска дали е со термини, да ги закажам сите прегледи во 12та заедно во еден ден, па да извадам боледување за тој ден, бидејќи ќе треба неколку пати неделава да се ослободувам што не знам дали и ќе ми дозволат толку често да излегувам.

2. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Попаметно ти е боледување да си земиш, сепак малтретирање е да одиш да испитуваш па да се враќаш да одработиш.. Јас би зела, сепак не ти се мешам во математиките како мислиш ти дека е најпаметно

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.741
    Допаѓања:
    17.705
    Само да успеам да закажам се во еден ден и ќе извадам и јас.

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Јас првото боледување го зедов од општиот лекар 5 дена ми даде пробај

5. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.741
    Допаѓања:
    17.705
    А може да не ми признаат боледување бидејќи работам од дома?

6. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Незнам навистина..:/ Да одговори некоја што е повеќе информирана од нас.. Најубаво да прашаш претпоставен

7. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Мене у 33та со болки кога бев ме ставија прв пат на цтг. Еве денес 35та почнав, па др рече за две недели пак. Ќе ти каже матичниот кога што и како.
    Фала ти за убавите зборови❤

8. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.433
    Допаѓања:
    5.703
    мерките за бремените жени сеуште важат и истите важат и за приватниот сектор. искрено не знам каква ти е фирмата ама подобро е да ги користиш мерките бидејќи е 100 посто од плата , а патолошка е 70% ...

јас конкретно не ни прашав да користам мерки бидејќи си ја знам политиката.. користев боледување 2 недели на почетокот кога имав хематом. од друга страна искачам често од работа за контроли, лабараторија и сл. никогаш не ми прават проблеми, а и во канцеларијс сите прележаа корона и веќе се вакцинираа така да се осеќам побезбедно.

На Snow white и pamelche им се допаѓа ова.
  9. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.741
    Допаѓања:
    17.705
    Чисто се соменвам дека ќе ме ослободат за прегледи ако им кажам дека сум бремена, сега се сетив дека кога бев на вакцина бидејќи се вакцинирав во Србија а превоз имав во работен ден, не ми дадоа слободен туку 8 часа си одработив за викенд.

10. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.433
    Допаѓања:
    5.703
    не знам што да ти кажам, ама ќе мораш да им кажеш дека си бремена секако

11. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.741
    Допаѓања:
    17.705
    Уште месец ипол морам да почекам, да ми го продолжат договорот, да не испадне случајно дека немаат потреба веќе од мене.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Јас незз колку пати искочив од работа заради прегледи и анализи, еве и утре треба да искочам за на скрининг, ама за среќа имам прекрасни директор и директорка и никогаш не ми направиле проблем и никогаш ништо не сум одработувала.
    Ако треба ќе останам и екстра колку што ќе има потреба, од шо се толку човечни и во ред луѓето.
    Коа и да кажам одма ми викаат ајде глеј си детето, тоа е најважно.
    Тоа е мојот случај, другите незз дали се толку среќни да имаат такви директори.
    Да бев у претходната фирма сигурно ќе одработував и маста ќе ми искочеше.
    Инаку у приватна фирма работам.

На Martka, DELFINA81, zverkica и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.211
    Допаѓања:
    5.769
    Дента кога се породив, бев на преглед и бев отворена 3 прсти без да ми падне мукозниот чеп.
    Последните 2 недели одев на преглед онолку пати колку што докторката сметаше дека е потребно. Ми правеа само цтг без вагинален преглед.

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.433
    Допаѓања:
    5.703
    види по правило треба да сме ослободени од работа.

инаку јас неам толку добро мислење за моите шефови, ама од друга страна не можам да се пожалам никогаш ништо не ми рекле, а искачам често , кога беше топло минатиот месец ме ослободија без проблем. на почетокот кога повраќав ме праќаа дома да си одам, не ми даваат да мрднам не дај боже да кренам нешто или слично сите колеги ме пазат во секој поглед така да искрено не можам да се пожалам

На baby 5, bybeDkid и pamelche им се допаѓа ова.
  15. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945

Ќе се распрашам да видам како ќе биди,башка и со патолошка мора секој месец ново конзелијарно мислење да се вади малце повеќе малтретирање е

16. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Да, да и јас бев од дома коа беше топлотниот бран, а сега сите сме ради бројкиве.
    И да им побарав ради ковидов да ме ослободат, немаше да биде проблем.
    И така и треба да биде во сите фирми, ама на жалост свесни сме каде живееме и чисто се сомневам дека трудниците што работат во КАМ, Тинекс или некој друг маркет или фабрика се ослободени и имаат можност да работат од дома.
    А претходно работев во училиште и секој испуштен час морав да го одработувам без разлика дали сум била болна или сум имала нешто не дај боже.
    Кај нас се се сведува на човечноста на работодавачот, за жал пак ќе кажам.

На pamelche, Anaroz1 и baby 5 им се допаѓа ова.
  17. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Фамосан сте пиеле во бременост?

18. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    378
    Трета бременост ми е со претходните 2 не забележав паѓање на мукозен чеп,со првата ми прсна водењакот,со втората ме задржаа точно на термин бидејќи имав некои контракции ,а и дека втора бременост раѓав со провокација. За цтг мислам дека многу на брзо одиш. Јас сум 35+6 дена и првото цтг ми е закажано во 38+3. Бев во 34+3 на болница ,но ме виде докторката само на ехо и така ме закажа за на цтг,шо мене му се виде пак многу касно,во споредба со другите 2 кога прво цтг ми било во 36та недела.

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  19. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Да се надоврзам на темава со работа и пандемија, мене фино поштено ми кажаа или доаѓај на работа или седи дома со боледување :@ секако јас одлучив да одам се додека можам и бебко ми дозвува ама имам прекрасни колеги што многу ама многу ми помагаат :) а за ослободување само се најавам и секако не враќам саат па фали и тоа и ќе отерам се у ПМ :) инаку во приватна фирма сум за жал...

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.125
    Допаѓања:
    328.970
    Точно знаев дека ке ме цитираш ти :D пошто знам колку нејкеш царски :)

Не ,првиот пат мн грозно минав.До трансфузија на крв стигнав пошто ме оставиа со заборавен дел од постелката.И не ме погледнаа цели 5-6 часа во соба иако крварев како луда.Ама несакам тука во детали да влегувам ,читаат мн идни родилки :)

Болките не се проблем туку анскиозноста,стравот кој знае да ме парализира тотално и да не соработувам.Веќе е донесена одлуката заедно со Петровска .Се надевам на убав исход и за мене и за бебето :)

На gjoker4e, mariz, Slonce91 и 9 други им се допаѓа ова.