Женски јас се породив денеска. На свет дојде Филип, 3670гр, 52цм Лесно поминав, персоналот е предобар, не знам како да им се заблагодарам
Мама го осети бебко не верував дека вака ќе се радувам дека второ, ама стварно на мајка се исто како нежно удара оф се стопив ве гушкаме
Јас се ужасувам од помислата на царски (да не навлегувам во детали), грутка у грло имам за секоја пријателка околу мене што ќе го доживее. Со лесно
Само да кажам зошто мразам да одам кај матичниот, затоа само 2 пати до сега отидов и тоа ради некој упат што ми треба. Одам преска па ај и да ме прегледа, ај што ехото праисторија па мислам и дека ништо не разбира. Имам и многу воден исцедок и лом ми се гаќите, паметот ми оди на плодовата вода. Го прашувам дека ми е премисла, велам имам ли доволно. Вела па што знам мислам има, а што мислиш ли дека ти прснал водењакот? Леле секогаш има вакви испади и незнам зошто го прашувам, само ме изнервира. Инаку во средата бев кај Докторка Петрова во Ремедика и кажа дека си има доволно дека си е во ред. Друго го прашувам велам 2 дена послабо го осеќам, значи го осеќам ама послабо. Вели па тоа дека си покрупна. Ама велам си го осеќам јас убаво, ама еве сега вака 2 дена. И така маж ми ме искара дека само се нервирам безврска и да не претерувам веќе, па може треба да се смирам хаха. И вас ве отеков.
Јас го направив првиот скрининг денес кај матичен, таман си е бебчо само многу мрда Утре ќе одам за брисеви да ми земат и за приска на клиника. За нареден преглед не ми кажа кога да одам. На колку време ги правите конторилите после 12та недела?
На месец. После ти следува втор скрининг до 24та недела па трет скрининг од 28ма до 32нед. Рутински контроли кај матичен на месец дена.
Здраво, Ако резултатите од нифти се одлични, и прв скрининг, дали може да има нешто на втор скрининг, или според резултатите на нифти не треба да се загрижувам?
@joy1 и јас се чудам што после два природни пораѓаи си решила за царски. Сите кажуваат дека секое наредно бебе излегува полесно. Јас уште си ги носам последиците од царски, а дали ке престанат којзнае. Сега ке раѓаш на приватно, со епидурал и се.