Ако се во ред на 4 недели. Ја си идев на 2 од пусти паники и од шо сум control freak Инаку и брисеви се земаат во 12та, се праи крвна слика со уринокултура во случај да не не си напраила веќе. Бебуш само нека мрдка, срценце тоа
Епа ако е таков ко шо викаш шо идеш кај него и што уопште го прашуваш?! Иди кај некој на кој што му веруваш и нема да ти праи вакви глупи муабети. И мојата матична знае да ме напне со некој таков безвезе муабет, затоа идам само за рецепти и упати кај неа. Зс прегледи, ехо и све друго си идам на ГАК. Башка ти рековме поише души дека сите сме такви горе доле со воден исцедок ко помочани, што значи нормално е. Ваљда не е толку неписмен и тој да не го види убаво бебето. Релакс значи се е ко што треба да биде.
Мамички , имав таква дешавка што бебушот го гледав на ехо 3 пати за една недела прво кај матичната после еден месец , па после не бев добра и мораа да ме видат пред да ми дадат инфузија и било што друго па денес пред приска … дали е штетно многу? Не се надевав на толку не беше намерно ич !!!!
Не би требало и мене ми се има случено со првото дете во неделата имав 3-4 ехо прегледи поради јаки бубрежни болки во 5 месец бев во ред е со детето мое мислам дека нема потреба да се грижиш
Нема гајле и јас заради крварење во почетокот одев секој ден .Од шт ми беше незгодно на матиѓна одев во чаир на дежурен никогаш не ме вратија.Еве ме сега терам 34 недела беба е супер.Немаш гајле
Еден ценет и постар доктор на кардио ми рече кога го прашував дали е штетно ехото да се прави често, он ми рече ,,ехото е најбезбедно од се останато” Со телефоните и компјутерите повеќе ги зрачите и се поопасни од ехо” е тоа ми кажа. Така што опуштено не е штетно, иако јас мислам дека се што е претерано е штетно. Но, тоа еднаш се случило, сигурно нема секоја наредна недела да правиш ехо толку често
Јас на тоа не ни размислив, а неделава имам 2 скрининга и едњн преглед закажано. Не верувам дека е штетно
А какви последици имаш? јас немам апсолутно никакви. Освен првите денови што ме болеше раната и што имам белег друго никогаш ништо не сум забележала.
Раната ме боли на секоја промена на време. Морам да испијам апче не поминува од себе. Ако работам подолго ме заболува. Ако седам наведната пак боли. Поминати се 2 години и скоро 2 месеци.
Девојки нели вчера бев кај матичниот, претходниот пат исто ми спомна за ТОРЧ испитување дали сум го правела во почеток на бременост. Јас го правев после вториот спонтан, а сега Доктор Трајковски не ми спомна и не го направив. Вчера матичниот пак дали сум го правела, па можело до 30 недела нешто спомна и сега незнам не ми е јасно. Вие сите го правевте тоа испитување? Дали сега да го правам во 27+?
Да, операција е операција. Дали ке има или нема последици не се знае. Вака на ехо се е во ред, пап, брисеви, редовно се е проверено. И при секс се е како што треба. Ама унапред знам дека ке врне.
Не се изложувај на дополнителни стресови. Си правела скрининзи дoволно, се е било во ред. Веќе 30 недела нема што да правиш такви тестови, а реално и немаш индикации...