Следи на две недели, ако се крати уште, имаш време за серклаж, не се секирај, само ќе треба повеќе одмор.
Женички имам едно прашање.. 6та недела сум, одручеква ме фати некој стомачен.. страшно гадење и дијареа. Се напив антиметил за гадењето ама веќе почна да ме боли и стомак, црева кркорат а и дијареава. Дали смеам да пијам пробиотик и електролити вечерва? Утре државен немам со кој доктор да се консултирам. Ви благодарам Дома имам пробиотик Провен
Се породив пред 2 месеци. Во бременоста ставив само 5 кг. На пораѓај имав 55 кг, а дома се вратив со 50 кг. Цела бременост примав клексан, и 2 недели после пораѓај исто така. Ддимерите после пораѓај ми беа 4000, а во текот на бременоста ми беа во граница на нормала. Две три недели по породувањето нозете некако ми се здебелија и ги осеќам многу тешки. Особено кога треба да клекнам во колената осеќам болки и општо по цели нозе. Пред бременоста бев многу активна, во бременоста не. Со што е поврзана оваа состојба со нозете? Ддимерите ми се средија. Немам физичка активност, освен по дома
Јави се на лекар, и тоа добар. Провери срце, мене прво ми паѓа на памет, притисок, бубрези и задржување на течнисти.. ама не сум лекар.
И јас сум 10+3 одвреме на време имам таква болка но поминува пијај магнезиум јас секоја вечер пред спиење пијам и ме опушта ❣
Deneska od sabajle se razbudiv so nagon za povrakanje 4 pati do sega povrativ me stega odvreme mavreme stomakov 39+3 dena sum nz sto da mislam dali se bolki vistinski ili od napon za povrakanje me boli
Изгледа го осетив синко како ме шутна 21+1 денес. Ваљда е тоа тоа. Чувството не ми е баш нешто wow Од ак'л ме извади. Ама сакам пак да го осетам. Сега сум спремна и чекам бокс
Аиии мерациии Првиот пат е многу нежно, што дури не си ни сигурен дека е тоа-тоа. Јас сум една недела понапред ама мојот убаво шутира хахах Првата недела се мн нежни и ретки ударчињата, после тоа ќе се расклоца
2 недели после пораѓај примав исто клексан, направив проверка, супер беше се....160 ддимери и времињата ок. Значи како болка осеќам во цели нозе, како мускулна болка, како да сум се преморила. Дали дека не се движам или има нешто друго се прашувам.
Јас знам дека проблеми со нозе може да имаш од тромбоцити покачени, тие немаат врска со димерите... А може и од улежаност да ти е не си раздвижена... Искрено и ја бев крш после пораѓај, ама одкога почнав интензивно да пешачам и да работам се низ дома се опраив
Провери ја тироидната жлезда. Јас имам намалена функција и кога не ми е дозата добра имам такво чувство во нозете.
Тромбоцити 236. Не дека ми се отечени туку како дебели да ми се. Ама ова после 2-3 недели после пораѓај вака ги осеќам. И баш како нераздвижена. Ај ќе видам со матичната.
Сигурно ти е од тоа. Уште и во бременост ако не си се движела уште толку... Почни малку по малку да се движиш одма ќе осетиш подобрување барем кај мене беше така
Не се движев во бременоста, башка последниот месец мирував. А пред бременоста бев многу активна. Се надевам дека е од тоа
Девојки помош! Имам внатрешни хемороиди уште пред 4 год ми се појавија и имав само 1-2 кои не ми правеа проблеми.Како што минуваше времето ми се направија повеќе и тоа во втората бременост и за време на пораѓајот (природно)многу ме болеа и ми беа излезени надвор.Користев факту чепчиња и ми се повлекоа. Е сега цела оваа бременост мака мачам со нив,ги имам околу 6-7 и на секое одење по голема ми излегуваат ,а еден од нив веќе и многу почна да ме боли,36 недела сум пред пораѓај и многу се плашам да не ми пукнат за време на пораѓајот. Ставам факту маст со апликатор ,но немам некое подобрување. Ве молам за совет ако некоја поминала низ истово.