Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Се мислев дали да пишам, ама морам.
    Наместо овие недели повеќе да го осеќам бебе и со поизразени удари, јас го осеќам ептен нежно.
    Како на почетокот мислам, а веќе еве 28 недела сум.
    Нели треба доста изразени удари да има и да се осеќа убаво?

Друго 3 дена осеќам чудна болка незнам дали е менструална или слична на таква.
    Прво велам ајде носиш бебе, па нормално е ама...
    Пред 2 дена ме разбуди таква болка ниско кај јајниците, во долниот дел од стомакот.
    Вчера почесто ја осеќав на станување, кога спијам и се вртам лево десно почнува да ме боли чудно како менструално и предтанува за некоја минута.
    Ама често некако.....
    Еве сега ме разбуди во 5часот и нема спиење од многу мислење.:(
    Се завртов на десна страна и почна да боли да тишти така.:sweat:

Да напоменам дека бебе иако е ептен нежно, скроз долу го осеќам да мрда, кај срамната коска ете толку ниско.
    Дали може од него да е, дека ептен таму го осеќам?
    Некој низ слично да поминал?
    Некако се плашам.:whew:

2. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Дечки денес си бев кај Тофоски за брисеви и да го види бебуш и ми го мереше грлото на матката, ми рече дека е 4цм. Тоа е супер, така?
    Само што бебуш си лежи сепак ниско, со главчето кај грлото, ама ми рече дека некои жени едноставно така ниско ги носат децата и се додека грлото е долго и добро, тоа си е во ред. И ми рече појас некој да носам и повеќе да одмарам.
    Јас не сум фан на лежење, ама тоа е што е...:D

На Capricorn Taurus, S.J.Parker и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    И мене ме клоца доле, на бешика. Најверојатно ниско го носиш, ама ништо страшно. Пак ќе ти кажам иди кај асален доктор за да ти одговори на сите прашања што те мачат и да те смири, инаку вака до 40та недела ќе се прашуваш :D

На majavel1 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  4. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Ctg nema nisto eho vo red vaginalo me vide niso za dva dena dojdi a ja sinoka mn bolki nz toa steganje ama zaspav i eve denes podobro sum nemamt takvi bolki taja rece imas belo pranje infekcija mozit od toa da se bolkite aman nz

5. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Значи одам кај добар доктор Владимир од Њу Борн, цело време само таму одев на контроли не кај матичен.
    Тој беше на одмор до денес, па пред 10тина дена бев кај Елена Петрова во Ремедика, јас сметам дека оваа се добри доктори ако не предложете некој, бидејќи јас не сум од Ск.

До сега никој не ми спомнал дека ниско го носам бебето, да имаше такво нешто ќе кажеа до сега.
    Ако не едниот, барем другиот.

Јас побарав искуство дали на некоја и се случило исто или слично, да сподели мислење.
    Бидејќи прво сметав дека е Ок расне бебе, ама си има некоја болка што ме плаши.
    Слободен термин има дури во четврток кај Владимир и така.
    :)

Да одговорам на твоето прашање, да одлично е 4cm.
    Познавам личност што ниско го носеше бебето и истераа до термин.

На bybeDkid му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.742
    Допаѓања:
    17.705
    Бев денес во Санте на преглед, имав закажано кај др Елма, но била на пораѓај па ме прегледа др Синан. Супер доктор, убаво ми обасни што гледа, како гледа. Само што не збори македонски, се разбравме на англиски и нешто турски зборуваше ама сестрата ми преведе.
    Инаку матичната ми го води бебе како 1 ден помало, односно денес сум точно 13та недела, а таа го води како 12+6, рече дека тоа е според мерките. А тука во Санте, ми рече дека според мерките одговара на 4 дена поголемо :?:
    Тоа најверојатно од апарат до апарат има разлика, оа затоа така излегуваат мерките. Утре сум во Ремедика па ќе видам таму како ќе го измерат.
    Инаку за вакцина, мислам дека во оваа тема пишував, Синан ми рече да примам втора доза, бидејќи се поминати ризичните 12 недели, бидејќи јас првата ја примив во 4та недела од тогаш бебе си се развива како што треба. :)

На Capricorn Taurus, stsmua05 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  7. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Аааа, да, тие се океј доктори. Јас мислев кај матичниов твој да не одиш.
    Ете закажи си кај Владимир во четврток, прашај го се што те мачи.
    А за тие болки мислам дека се нормални, се дур не се силни и неиздржливи, пиј си магнезиум кога ќе те фатат. Ако треба и зголеми доза. До кај 800мг за трудници може.
    Ама пак ќе ти кажам тебе само ти е таму мислата да не е нешто и затоа реагираш на секоја сензација.
    Не дека сум ја нешто поарана, ама еве сум приметила дека откако ќе идам на контрола и ќе ми кажат дека све е супер и јас инстант супер се чувствувам. А претходно се нешто ми е , само нешто ме боли.
    Така да мислам некои работи и 'болки' ни се чисто психички.
    Ако фати многу да те боли (што нема да се случи) ќе се јавиш на доктор.
    Ајде малку релакс, и ќе видиш како ќе пројде :*

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Софче за болката и јас ја имав до пред некој ден, ми траеше неколку денови по ред, баш исто, само навечер, додека спијам (или пак на станување до тоалет) ме болеше десната страна доле кај карлицата точно позади коската не знам како да објаснам.
    Исто ми траеше две-три минути, се вртев на лева страна да спијам и поминуваше.
    Ја прашав Корнелија во Систина пред една недела ми мереше цервикс и ми беше над 4см, и ми кажа нормална болка била. Иако мене ми беше страшна болка, те разбирам. Единствено добро беше што траеше како што спомнав 2-3мин.
    Си викав од полна бешика да не е.. Читав и на нет, се шират лигаменти.. Не знам... :?: Ама ме утеши докторката реално.

На S.o.F.i и bybeDkid им се допаѓа ова.
  9. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Во Зегин .. јас од таму ја земав но жожеп да провериш и во другите аптеки

10. Lolipop796

Lolipop796 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    437
    Мене вчера вечерта ми се појавуваа се почесто а немаше некоја болка. Но, сепак бев на цтг и се покажаа прави контракции на 10мин одалеченост:sweat: Не сум отворена и ок е цервиксот, ми дадоа чепче за болки и се смирија. Ама денес ќе видиме, мора да ги смират вајда има некои лекарства за тоа не знам. Ако има некој слично искуство нека пише. Јас сум 33та недела рано ее:sweat:

На Bebe3 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Леле бе женска...
    До колку одат? Се смирија ли сега? Те задржаа на болница или те пуштија дома?
    Јас па по цели денови имам такви.. Ти се креваше стомакот и стврднуваше на една страна или целиот? Мене ме оставаат без здив, срцето вгрло ми оди ама си дремам дома :sweat:

12. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    До сега искрено немав болки и затоа ми падна доста чудно.:?:
    Прво велев ајде не се паничи, нормално е. Ама вчера почесто беше и пак ме разбуди од спиење.:whew:

До сега во бременоста имав болка во десен јајник неколку пати, така и претходно ме има болено.
    Мислам ми реагира и од промените на времето.
    Вчера и тоа ме болеше па и доле низ целиот стомак, незнам дали да ја опишам како менструална ама така како тлее и не ми е пријатно.:shake:
    Ја има и сега, ама ќе видиме како ќе биде.
    Додека отидам на доктор, ќе го премислам.
    Ама тоа ми е.

Пијам магнезиум директ, дали може по 2 на ден додека трае ова?:?:

13. Herrra

Herrra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    273
    За движењето на бебето е променливо. Некогаш помалку некогаш повеќе. И јас сум како тебе ако мрди многу, зошто мрда, да не му е неубаво нешто, па ако е помалку тогаш јадам свашта за да се придвижи повеќе. Благо имам изедено како за цел живот досега. Инаку и мене пред некоја недела така ме разбуди една болка во јајници .. повеќе беше како сечење како кубење. Па бидејќи помина сметам дека е нормално. Потоа уште во неколку наврати почувствував така претпоставувам тоа е кога расти и се тегне се куби и имам приметено дека баш во тие периоди е помалку активно бебето. И јас сум страшна паничарка ама си имам одредено да одам на доктор ако болката не поминува, ако интензитетот се зголемува ... во случај на крварење и тн.

На S.o.F.i, bybeDkid и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  14. Anculce

Anculce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    91
    Zdravo mamicki .. Sega sum 17ta nedela denes zabelezav krvarenje so temno kafeava boja bolku vo stomakot kako koga ke dobivame bioloska i bolku vo dolniot del na grbot, bev odma na doktor doktorot me pregleda mi kaza deka ne sum otvorena go vidovme i bebceto na eho ama celo vreme so glavata bese zavrteno nadolu toa me plasi go slusnavme i srceto vo red e mi dade da pijam utrogestan i magnezium, devojki mene mnogu mi e strav dali nekoja imala slicna situacija kako mojata?

15. Lolipop796

Lolipop796 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    437
    Многу чудно, вчера имав на цтг, денес мирно немам. Не сум отворена и добро е се друго… Ќе видиме како ќе биде. Ти женска мери ги на колку минути се. Ако се во редовен интервал, мораш да одиш да ти дадат нешто за стопирање на контракциите, зошто тие го кратат цервиксот.

16. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Ке примаш утрогестан ќе мируваш повеќе и ќе биде во ред се надевам. Значи ниско го носиш и чим е надолу со главата мораш да мируваш повеќе.. др не знам консултирај се со доктор. Со лесно и повеќе лежење мирување.

На Anculce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anculce

Anculce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    91
    @RumShtangla Fala ti mila
    Sega ke miruvam daj boze da bide se vo red, gospod da e so site nas poz

На RumShtangla му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sweet girl..

Sweet girl.. Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    58
    Zdravo na site, neznam dali za tuka e temava, baram mislenje od vas utre mi e termin no nemam nikakvi bolki ne sum voopsto otvorena. Da odam vo bolnica dali ke me primaat utre bez bolki? Ima li nekoja iskustvo da mi kaze mnogu se plasam

19. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Јас ги имам од 20та на интервали.. До сега 3 пати сум била на цтг ама мене ништо не ми прават на цервиксот.. Влезена сум 9ти и затоа чекам да сменат интензитет или да зачестат салам па да одам.
    Мило ми е што се среди кај тебе дај боже да нема повеќе да си истуркате до крај без мака!
    :hug::hug:

На ALISA0000, S.o.F.i и Lolipop796 им се допаѓа ова.
  20. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Чекај. Или појди цтг нека направат. Или види со матичен гин.