Софи мене во 15та недела ми се деси нон стоп гаќите водени и осеќав како си тече по малку кога ќе станев од кревет или кашлав. Отидов на лекар и додека стоев таму без гаќи за да ме провери со спекулум почна по нозете капки да тече (не издржав да ме провери многу ме болеше) не изгледаа загрижени во болница и ми рекоа канестен да ставам. Вечерта ставив канестен вагиналета и сабајлето престана одма, почна густо да биде од апчето. Сега сум веќе 33та недела. Дали ги имаш користено нив? Да пробаш?
Zdravo 33 ta nedela sum pred nekolku dena bev na kontrola se e ok so bebce megjutoa mi se pojavi bolka okolu preponite ama samo pri dvizenje a koga stojam i lezam ne, imala li nekoja slicno iskustvo da spodeli mislenje. Pozdrav
Такви болки имам од 25 недела па наваму сега сум 34+4. Докторот кажува дека е нормално . Цервекс ми беше до пред 3 недели 5см сега е веќе 4 , во почетокот се плашев да не е скратен , но не е до тоа едноставно бебка си тежи.
И јас сум 33та недела ги имам истите болки, нормално било како што се ближело време за пораѓај бебето тежи повеќе.
Да, досега нема правено скрининг. Дознала дека е трудна 8 недела и само и рекла матичната да испита, крв и крвна група. Не е Нифти тест. Ќе и кажам јас да оди во понеделник одма и дај Боже да успее да заврши работа. Ти благодарам многу.
Девојки, примам клексан од 0.2 наутро и од 0.4 навечер. Треба да пијам аспирин 100 преку еден ден и метилирана б12 од 1000. Веќе пијам Пре Мама, добрастон 2 пати по 1, магнезиум од 400 и бедоксин. Како би ја распредели оваа терапија во текот на еден ден?
Воопшто не се навредувам мила, јас си кажувам и кога бев 60килограми најслаба и зимно време јас под пазуви сум мокра. И пред бременоста како секогаш да сум влажна и мокра, па затоа секогаш бирам темни бои за носење. Гаќите секогаш ми биле кога повеќе кога помалце мокри. Сега ајде велам бремена, хормони...летно време јас се си бев мокра. Овој исцедок последните денови само го осеќам како ми тече, кога ќе станам, седнам, ама вчера беше нешто страшно за пола час јас утоп станав. Дај Боже да е од вагиналетките и да се чисти. Докторот смени во Понеделник ќе ме прими, па уште 2 дена да истрпам и да одам да видам што и како се случува. Држете ми среќа, се' да е добро. @mariz Мила значи го прават таму тој тест, јас мислам тие што се на шалтер и што закажуваат незнаат за такво нешто. Незнам вчера тоа што се случи беше страшно, премногу мокри гаќи утоп. Мислам да ги стиснев гаќите, ќе потечеа капки. Сега вака осеќам како тече ама не во големи количини или дека сум дома па веднаш одам до вц. Нонстоп како влажна сум. Едвај го чекам прегледот. Фала ти многу за споделеното.
Мене не ми беа нонстоп кога ми напукна, туку на 3,4ч ќе истечеше одеднаш млаз. Во кревет утоп бев како измочана... И на ехо мислам дека се гледа ако напукне, кај мене бараа каде е и видоа дека е горе. Тестот е како лентичка, најверојатно како што кажуваат погоре за Ph вредност...
Јас цело време сум таква, влажна мокра и ми оди ептен на нерви. Го осеќам кога си тече. Јас цело време сум со печење кое не го открив баш од што е. Оваа недела се осеќам подобро, незнам дали од тие вагиналетки Пробаланс Лејди и гледам да пијам доста течности. Ги ставав и канестен тие 3 вагиналетки што се, не видов разлика. Ќе видиме во понеделнил, ако не е плодова вода мислам ќе славам. Ептен сум во грч. @Bubamaricka Знам, знам и како изгледам од страна. Како некоја забегана личност. И точно психата е многу лоша работа, многу би сакала да не бев таква и да уживам во овој убав период. Ама верувај сум ставала и јас утрогестан, вагиналетки и друго е кога малку имаш на гаќите како подмочанко. Вчера гаќите ми беа како под чешма. Плус и горе нозете ги триев во мокро. Секако се испаничив, Дај Боже да не сум во право и се' да биде добро. Секако ви благодарам.
Ќе видам што ќе каже докторот во Понеделник, дај Боже да не е. Сепак уште сме малечки. Го читав и тоа дома како да провериш дали е плодова, кога ќе легнеш да ставиш чиста крпа и барем 20 мин да се лежи и ако има мокро е водењакот. Ама еве јас ноќе немам кога спијам, сабајле имав мал круг и имаше дел од вагиналетката. А, овие денови и осеќам како нелагодност во долниот дел на стомакот слично на менструално. Да се надевам дека е од растење на бебе.
Мене лично докторот ми дозволи два до три пати да се напијам пола чаша вино неделно или пиво, секако ти нема да седнеш секој ден да јадеш салата и пиеш ракија. Се што е умерено можеш да правиш. Пола чаша вино нема ни малку да му наштети на бебето.
Девојки 10+6 сум цел ден имам болки во долниот дел на стомакот и некоја непријатност и болка во бубрезите досега ова ми се нема случено дали некоја има искуство од што може да биде и да напоменам цела ноќ спиев на стомак дали може од тоа да биде?
И тоа има алкохол, џабе пишува е дела Немој да ме сватиш погрешно ама ако сумљаш дека е водењакот, имаш цело време течење зашто не отидеш одма на преглед? Ако недај боже е тоа несе чека до понеделник.
Да се пријавам. Помина мојот втор скрининг, 4Д. 27ма недела сум, овде се прави од 26та до 30та недела. 100% девојче . 26+1 според циклус, 26+5 според ехо мерки на бебе. Плодова вода доволно, протоци супер. И провери срце 154 отчукувања, бубрези, рбет, бешика се е во најдобар ред. Со главата е сеуште нагоре свртена, толку многу мрдаше, нозете си ги фатила со рацете и пред лице ги става. Од 45 минути преглед / 30 минути докторот се обидуваше слика од лицето да направи На сите слики е со рака или нога полу покриена. Има мало носе, дури и докторот и го искоментира Пресреќна и презадоволна сум, здраво право бебче се е школски како што треба. Здравје боже во декември ќе ја гушкаме
Јас да ве прашам за мислење, за во Битола што мислење имате за др.Тони Анастасиевски дали да го пишам матичен да ми ја прати бременоста или би ми препорачале некој друг? И дали е нормално да се има густ исцедок или е нешто страшно? Прва бременост ми е и многу се плашам од се што би можело да тргне наопаку и од време на време ќе ве гњавам со прашања Инаку сум 6та недела .
Dr. Toni e super, mene mi bese maticen dodeka ziveev bt, detalen i posveten kon pacientot, pred se ima i dolgogodisno iskustvo. Nema da zgresis dokolku go pisis za maticen. So lesno bremenosta