Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    2.917
    Дај боже да не си во право и се да биде во ред, тука сме да си дадеме поддршка, немав друга намера. Одмарај повеќе додека да одиш на лекар.

Ти посакувам се најдобро и те чекам дај боже со убави вести. :hug:

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    32.570
    Здраво мешиња, влегувам во 7ми месец од бременоста и веројатно треба да почнам да барам доктор за породување. Прашањето ми е за девојките од Скопје, поточно тие што имаат одлучено да се породуваат на ГАК:
    Од кога се почнува со прегледите во болница и што вклучуваат тие? ( имам уште една контрола закажана кај матичен гинеколог за наредниот месец )
    Дали можам да бирам доктор кој ќе ме следи и на кој начин се прави тоа? (Закажувам контрола кај одреден доктор ?)
    И препорака за доктор ве молам.
    И каде се вршат прегледите поточно каде треба да одам? (Бременоста ми ја води матичен од друг град а сега живеам во Скопје)
    Ви благодарам многу

3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    32.570
    Тој период имав болки во долниот дел на стомакот од премногу физичка активност а премалку течности. Ми препорачаа да одморам неколку дена и да пијам многу течности и се подобри.
    А на стомак спиев додека не почна да расте бебчо и немав никаква непријатност од тоа.

На tanja11991 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Ти благодарам ќе пробам да пијам повеќе течности ❤

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    715
    Мила ќе сетиш ако е водењакот.Ќе течи на секое. Со првата бременост син ми од многу активност го пукна водењакот, високо горе. И тоа убаво протече. И после тоа на секое движење на бебето протекуваше. Како неконтролирано мочање. Ако ти се десило само тогаш, вероватно е од вагиналетите и од потта. Сега сум 32ра недела, цело лето бев водена долу, и преку хеланки бев водена дури. А пример не ми беше жешко да се потам, ама долу бев жива вода. Побрзо беља ќе направиш од психата и негативни мисли, отколку шо навистина има проблем. Секое добро за тебе и бебушот :l:

На S.o.F.i и bybeDkid им се допаѓа ова.
  6. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    1.Од каде купувате облека за трудници? Нешто имам од Ваикики, сега не сакам/можам по трговски, а онлајн не знам дал постојат опции?
    2.Од кога почнавте да мачкате мешиња превентивно против стрии?

7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    32.570

1. Во Буњаковец доле има бутик, мислам дека имаат и достава. Побарај ги на фб, бутик ЕВА. А и Буњаковец не е класичен трговски, отворен е мислам дека ќе можеш да влезеш таму.
    2. Уште од почеток бидејќи имав рамно стомаче и мислам дека уште ко почна да ми се познава (3ти месец отприлика) се мачкам со арганово масло од ДМ. Еве 7ми месец, сега за сега е супер

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    2.917
    Побарај на фб има бутик за трудници Ева, вршат достава до дома, барем така им пишува на постовите, инаку продавницата е во буњаковец долу кај кам маркетот. Во гтц исто има долу бутик Пре мама мислам се викаше (не ме држи за збор).

А за стрии јас лично од 4ти месец почнав секој ден. Преку ден со маслото од еуцерин, а навечер Павловичева измешана со бадемово и ад капки. 31 недела сум засега не ми се појавиле, да се надеваме така ќе остане.

9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.743
    Допаѓања:
    175.997
    https://www.facebook.com/ButikZaTrudniciEva1/
    Планирам од овде да нарачам

2. Не мачкам ништо за стрии. 21+5 сум

10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.908
    Допаѓања:
    18.791
    Пиши на фб бутик за трудници и ке ти излезат опции. Јас од Ева порачав еден фустан ама изгор скапи се.
    Подобро ке ти е да пратиш некого во ваикики да ти купи.
    Ако не работиш и не ти требаат панталони, купи си хеланки два пара и блузи поголем број, фустани. Јас еден фустан и два пара хеланки имав, останато ми беше регулар ама пошироко носам.

Се мачкав од старт ама без ефект. Си испукав поштено. Ама и троцифрен број килажа бев пред пораѓај.

11. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.653
    Допаѓања:
    2.684
    И кај емен сега доле во стомакот се појавија неколку иначе сум34 недела .Мачкав еуцерин,кокосово,свинска маст ,масло мрсно цео време ама ете кој си е склон на стрии џабе ама не се откажувам

На Anaksunamoon и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.138
    Допаѓања:
    329.170
    Јас ништо трудничко не купив.Само еден бр поголем земав од тоа шо си носам стандард(маички,пижами,хеланки,фустани)

На Bebe3 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    378
    Исто и јас

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.908
    Допаѓања:
    18.791
    Ама ако имаш дрес код да мора панталони и кошула да носиш не знам дали ке можеш. Од 10 трудници една ке може да истера до крај така.

15. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.456
    Допаѓања:
    5.763
    јас купив од гтц доле до шеќерезада има бутик за трудници, пред некој ден бев во ваикики и земав фатмерки имаше убави. чисто за информација во сити мол пуштаат трудници невакцинирани. влегов и во енци менци разгледував колички :)

На zverkica, LiquidLuna и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  16. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.456
    Допаѓања:
    5.763
    летно време е полесно. нас сеа што ќе не фатат зимски месеци на крај мора да земеш нешто по долги фармерки труднички/ хеланки особено ние на работа што одиме :)

На Anaksunamoon, baby 5 и joy1 им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.138
    Допаѓања:
    329.170
    знам.Општо зборев за мене јас :)
    Јануар останав бремена така да зимските месеци немав потреба од ништо.

На Anaksunamoon, mal.ecka и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  18. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Можеш од Стружанка да си земеш хеланки, имаат и долги и 3/4 за трудници. Јас кога бев на одмор си земав од H&M од Космос, имаат многу интересни работи, и после на враќање поминавме у Струмица у Ваикики (не е у склоп на трговски) и искрено истите глупости ги вртат со години. Уште ги прпдаваад оние маичките со бебето што ѕирка што ми се мене лично преглупи. Јас си зеам све еден број поголемо, пантолони со лесен, растеглив ластик под меше и си терам. И маички имаш у Стружанка. Е сеа за јакни понатаму незз што ќе праиме, не ни е истиот министер па може ќе сменат нешто од глупиве правила.
    Од Ева ништо посебно не ми се свиѓа, а и да, малку им се соленки цените, а и глупо ми е да купувам сеа нешто мн гардероба со оглед на тоа што од ден во ден се менувам

На Anaksunamoon и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.743
    Допаѓања:
    175.997
    Лесно е на згодниците ко тебе и @lemon8ejt :)

На lemon8ejt, DELFINA81, Kitten и 2 други им се допаѓа ова.
  20. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Феминки имам болка во папокот, незнам од што би можела да биде.
    Едвај се движам од бол, ме боде баш при движење папокот и околу него. Утре сум на преглед, но до утре има време. Сте се соочиле ли со ваков проблем?