Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Навистина само стресови, ама каде кај мене може нешто лесно да е.:sweat:

Имам закажано кај Елена Петрова во Ремедика за 2 недели, за 3скрининг мислам да почекам до тогаш.
    Што знам.:doh:
    Кај неа кога бев пред 2 недели ми спомна дека по постелката се познавало дека примам клексани, ама дека е добро.
    Незнам што мислеше со тоа, сега божем ќе го прашав Владимир ама заборавив.

Друго кога ме погледна на ехо рече има доволно вода, ама зарем не треба некои мерења да се нсправат па да се види количеството вода.
    Тој само главчето го измери и толку.
    Го прашав може ли и да е напукнат водењакот, рече може да.
    Ама не спомна кај мене да е така.
    Ах бе, отидов на преглед се вратив со повеќе прашања во глава.
    Ама велам да имаше нешто лошо ќе речеше.:whew:

@Bubce38
    Бубче не се плашам, баш и јас така мислам со нив ќе се осеќам посигурна и по нема да се секирам.

Сепак Докторот рече, прво да видиме резултати и ако има инфекција ќе ги примам.
    А, што менува тоа незнам.:|

Дај Боже Бубе, дај Боже така да биде.
    Мислам сме заслужиле навистина.
    :hug:

На baby 5 и Bubce38 им се допаѓа ова.
  2. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Хахаха
    Нека биде се' добро, први сте на список.
    Ваква поддршка како вас нема никаде да си знаете.
    Затоа вас ве гњавам најмногу.
    :l::l:

На Bubamaricka, Bubce38, ivani30 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.653
    Допаѓања:
    2.684

На stsmua05 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  4. Bahena

Bahena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    24
    Здраво на сите! Јас сум прилично рано во бременоста, 8ма недела сум, се е ок сега за сега, срцева акција се покажа уште во 5та недела, во 7ма бев на уште еден преглед во Ремедика и таму ми рекоа дека се е ок ама не можам да си помогнам од читање секакви приказни на нетов и само нови стравови ми се ствараат. Како се справувате вие со ова? Сакам да престанам да го гуглам секој најмал симптом, ама тешко ми оди....

На Anaksunamoon и bybeDkid им се допаѓа ова.
  5. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Хахахах добредојде во клубот. Исти ме сите тука, ако најдеш начин како да престанеме да гугламе и да се паничиме кажи ни го, бидејќи нема спас за нас инаку :rofl:

На baby 5, Martka, marijamarkoska и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Emaema

Emaema Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    111
    Јас сум 34 недела и се мислам да не е рано за депилирање,додека да дојде термин ке пораснат пак:wasntme: Кога се средивте вие?

7. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Фала богу дека ќе биде, ја сум спремна за у Декември за мекици уште од сега. Ќе ти дојдеме сите со стомаците до заби мисли му ја :D:hai::l:

На baby 5, S.o.F.i, Herrra и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.459
    Допаѓања:
    5.766
    Здраво, пред се честито за бременоста :)) јас не најдов начин да не гуглам ... ама во однос на она што ми прави стрес од типот неубави работи само што ќе прочитам скролам и одма пробувам да мислам на нешто убаво и продолжувам да си читам само тоа што ми одговара :D

На Anaksunamoon, Bahena и bybeDkid им се допаѓа ова.
  9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.909
    Допаѓања:
    18.795
    Јас редовно се депилирав цела бременост, и пред тоа редовно се депилирав еднаш месечно. Бев во 36 па во 39та.

10. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    47.139
    Здраво на сите, јас сум нов член на форумов, мада ве следам од поодамна.. Имав ист проблем како тебе, од 25 недела цервиксот ми се скрати на 25 мм. Ме сместија во болница со терапија 24/7 на трактоцили. Јас живеам надвор од државава ама мислам дека и тука има токолиза. Постојано варираше должината на цервиксот, дури во еден момент достигна само 9 мм.. . Примив инекции за зреење во 29 недела и останав на болница до полна 34 недела. Од таа недела натака си веќе во сигурна зона, и докторите тука ми рекоја понатака нема што да се прави, ако недај боже дојде до контракции. Постојано лежење, само кратко станување до веце, чак и туширање ми рекоја да редуцирам ама дека летен период , нема шанси да се скокни туширање...и така издржав до 37 недела и сега си се гушкаме со ова мало врапче кое уште 2 недели ќе слави прв роденден. Ти посакувам среќа и трпение.

На baby 5, Anaksunamoon, Boyanna и 9 други им се допаѓа ова.
  11. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Јас одам на две недели , оди сега па пак во 36та.

12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.470
    Допаѓања:
    32.587
    Честито!
    Јас па обратно, од ко видовме срцева реакција решив ништо да не гуглам и да не паничам. Доктор само во случај на крварење или болки ненормални, или болки што не прекинуваат во рок од 2 дена. Секоја бременост си е различна па така да ако гуглаш и читаш на некој таму што му се има десено.. само стресови. Тоа не ти треба уште од почеток. А тек понатаму, ко ќе расте бебчо, ко ќе притиска, уште толку ќе читаш глупости. Опушти се и слушај си ги докторите :)

На baby 5, Bahena и bybeDkid им се допаѓа ова.
  13. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.470
    Допаѓања:
    32.587

Јас повраќав активно ( и по неколку пати дневно ) до 17та недела отприлика, ништо не можев да пијам и јадам... Гадењето и киселините сеуште ги имам ( 28ма недела )

14. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    И кај мене беше исто. Цело прво тромесечие со близначките ми се гадеше, повраќаше. Утрото кога влегов 14-та недела повратив и тоа беше последно, толку. Никакви симптоми понатака и сé беше во ред.

15. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Jas nesto slicno kako @Anaroz1 pominav so toa sto sea imam kiselini posle toa ne sekoj den ama zavisi sto jadam I gledam navecer da ne jadam epten nekoja grisinka kolku creva da ne krcat Ili nekoe bademce ako me mavat kiselini jas sum 19 nedela.

16. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.748
    Допаѓања:
    38.576
    Тука сум и јас, ве ѕиркам ама никако немам време да пишам.
    11та недела сум, второ бебе, после 8год. Мојот син сега веќе е голем батко :)
    На почеток не ни знаев дека сум бремена, пробувавме некое време, немаше ништо, бев( и сеуште сум) под голем стрес и претрпени лоши работипа затоа и дури во 6та недела го видовме најпозитивното нешто за нас оваа година.
    Мачнини немам, одам и на работа,ама проблем со храна имам и тоа одбивност кон истата. Додуша јас тој лош мирис и вкус ги имам откако прележав корона, но сега поинтензивно чувствувам и не можам да јадам. Благо исто не сакам, а обожавав,зачинета храна, брза храна... Се смееме ова ќе биде фит бебе :)
    Со лесно на сите мешиња и дај Боже сите да се читаме со најубави искуства во Породилни приказни.

На baby 5, Anaksunamoon, Herrra и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954

Софче мила ти кажал ќе ги примаш ако има инфекција оти самата е ризик за пукање на водењак друго стварно не гледам причина зошто би ти ги давале ако ти е цервиксот добар ако нема фанелинг
    јас знаеш со контракции сум ама цервиксот крепеше и ни една не примив а сакав за мирна глава ама одев на 10тина дена и ми рече при најмала промена ставаме ама ете издржа да не се скрати и отвори..
    Ако треба да лежиш ќе си одмараш. Психата е мнооогу лоша работа јас се побудалив овие 8 месеци не памтам еден ден да бев смирена само се молам да не му имам наштетено нешто на бебе и затоа смири се колку што можиш..
    И јас се враќав некогаш со уште повеќе прашања и плачев се нервирав зошто после преглед бев уште понесигурна и исплашена.. Чудни и многу тешки времиња, само да си ги родиме здрави и живи се да биди во најдобар ред..

На Anaksunamoon, S.o.F.i и marijamarkoska им се допаѓа ова.
  18. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.743
    Допаѓања:
    17.711
    Здраво :sun:
    Во петокот бев на скрининг во Ремедика кај Афродита и ептен сум задоволна од нејзе.
    Многу убаво ми објасни се, вело вррме збрува и може 20 мин ме гледаше, да имам финансии би ја водела бременоста кај нејзе, здравје за второ:)
    Сакав да прашам, дали смеам да спијам уште на стомак, 13+4 сум и така ми е најзгодно за одмарање, ама мисла ми е да не и правам притисок на матката :?:

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Ништо ќе чекам утре кога ќе ми се јават за резултатите што и какви се, некогаш докторот ми се јавува и имам мислам потреба уште еднаш да го препрашам дали со водењакот, плодовата вода е се ок хаха.
    Веќе фатив позиција и ќе лежам, па за 2 недели сум во Ремедика ќе слушнам уште едно мислење.

Туку нели пишував дека сум со вишок кг и стомакот ми беше таков мек.
    Прво таков цврст стана кај желудникот, а од оваа недела кога стојам и еве кога лежам и странично го осеќам цврст и затегнат.
    Таков ли ви е и вас?
    Таков треба да биде?
    Освен кога седам понапред уште ми се дели кај папакот.

Ќе издржиме се', само да си ги гушкаме.
    :l:

На ivani30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Јас кога лежам ми е мек ко ќе станам или седнам одма се зацврстува.. И тоа уште од 5ти месец ко почна да расти ми се правеше така.. Мислам дека и кај тебе е нормално кога ги гледам другите топчиња се и кога лежат.
    Јас па се чудам кај оди бебето кога ќе легнам на грб скоро рамна сум во стомакот а кога сум исправена има бааги меше.. Прашања без број и одговор:rofl:

На baby 5, bybeDkid, marijamarkoska и 2 други им се допаѓа ова.