да мене ми се случува ова во спиење ако се свртам нагло. ама почна многу покасно кога ми порасна стомакот после 21-22 недела
Исто, осеќам како дека ми се одлепува нешто, такво некое чувство, болката дури ме расонува. Инаку уште од 9та недела ми почна вака. Се заборавам да прашам кога одам на преглед. Денес ако ми текне ќе прашам, па ќе пишам шо ми кажале.
@Anaroz1 @pamelche , офф ми олеснивте. Мене од кога останав трудна од првите недели ми се случува еднаш на секој 2-3 недели можеби. @pamelche баш како што викаш како да ми се одлепи нешто.Те молам пиши ми ако земеш информации.
Фала ви девојки. Еве јас што највеќе сакам е јас да сум во грешка и се' да е добро. Сум имала и ја нелагодност од земање брисеви, ова вчера беше нешто друго. Болката ме разбуди од спиење, а бебето беше активно. Еве и сега имам, ама не се толку јаки. Може и од стрес ги предизвикав, еве незнам. Во Ремедика за утре термин кај Елена, ама на маж ми рекле штом сум трудница и со некои болки кога и да отидам ќе ме прими кој прв се ослободи да ме прегледаат.
Женски, јас вечерва од страв поради обилно повраќање и темп 37 бев на инфузија во Систина, највеќе отидов за да ме видат на ехо дали е се во ред. Сега ми е добро, не би кажала најдобро, пак ме држи 37 температура и ме бутка. Сакав да ве прашам за чаеви заборавив да прашам дали пример нане е дозволен во бременост? Или да препорачате некој друг за смирување на стомак. Иако ми правеа брз тест и испадна негативен, имала ли некоја слични симптоми што прележала? Според нив е стомачен вирус, ама пак не сум мирна поради температурава. Ептен ми е страв од короната.
јас стомачниот го поминав исто со температура 3-4 дена качував и до 37.8 најмногу. тогаш баш се тестирав требаше да одам во грција така се погоди бев исто негативна. јас пиев парацетамол за температурата
Исто бев и јас, кренав тт 37.7, повраќање и дијареа. И мускулите ме болеа, тоа траеше се на се два дена, најтешко е првиот ден. И јас мислам дека ти е стомачен. Мене ќерка ми ми го пренесе, она беше пред мене некој ден и знаев дека е стомачен. Еднаш се напив парацетамол за тт, електролити и пробиотици, чај од нане. Ќе помине брзо
Резултатите од приска од гак знам дека ги праќаат кај матичните, но дали може да одам таму да си земам примерок за мене? Во Ремедика докторката ми побара да ги однесам да ги види, па ако ги пратиле електронски кај матичната од каде да ги земам
Мене, ама не знам од што е. Оваа бременост стомачната мускулатура ми е на незавидно ниво, и мислам дека е од тоа-слаба стомачна мускулатура. Кога станувам од легната положба побрзо најчесто ме фаќа болка. Инаку и јас се боцкам во стомак, ама не ќе да е од тоа
Женски, јас си земав вагинални пробиотици Видермина, сакам чисто превентивно да си ставам, ама навечер ставам Утрогестан и др ми рече строго вагинално да го ставам, да не го пијам. Пробиотикот мислите ли дека е добра идеја сабајле да го ставам? Да напоменам дека од дома работам што значи не се движам мн мн, не би требало да истече.
Гледам дека 45 мин им требало на вагиналетите да се стопат, што значи или сабајле пред работа да си полежиш или после работа, мислам дека трето нема хахаха. Како и да е не можеме навечер се да пикнеме
Јас навечер ги ставам ,ама прбај преу ден поради утрогстанот јас пијам утрогестан ,Иначе обидувај се подлабоко да си ставаш и во мментот на аплкација полежи малку
Корнелија ја прашав истото ми го кажа после работа полежи... еве уште неам полежано кога ги ставам тие денови ги пијам устрогестанот што да правам мора да се снајдеш )(
Odam Kaj doktor Stojkovski I e epten smiren I Se so ke Prasas objasnuva. Neznam koja nedela si Ama jas od koga vlegov vo 9 ne sum asalno naspana stamuvam da odam vo wc cela vecer I isto imam custvo kako da ne sum Se domokrila toa e od sto bebeto pritiska na besikata. Ako ti Se mokri gakite moze da imas nekoja bakterija. So prvoto imav celo vreme urinarni I 8 I 9 mesec bev kako pomocana celo vreme I isto me fakase panika deka e vodenjakot we plasev Se potresuvav. Samo smireno I Se ke bide vo red. Za. Toa sto te boli koga kloca nekogas iskreno nemozam da disam od sto boli Ama toa e ke Se izdrzi ☺️
Најдобро ти е од сабајле намести аларм еден сат пред да треба да станеш и ставија вагиналетата и продолжи со спиење. Јас така ставав полигинакс, пошто исто навечер утрогестан вагинално морам да ставам а сабајле станувам за работа од дома. Е сеа знаеш со вагиналети како е преку ден може да имаш исцедок ама ништо страшно не е минмално е сепак.
Женички пак јас. Фала ви на одговорите претходно Дали знаете каде би ме примиле со темп над 38.5? Моментално имам 38 и се напив парацетамол, но матичната ми спомна да ме видат на ехо ако се качи над 38.5.. И сега паничам уффф