Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    bufi маркиза не е во македонија, во данска, не се прават толку испитувања, така имам прочитано од нејзините постови, она поарно ке ти напише.
    домакица честито за бебето, во породилни приказни те очекуваме да напишеш како помина,
    мавеја не се секирај, јас со првото синче се породив на 5 април околу средината на мај ми дојде. после тоа пак помина 1 месец па ми дојде, додека да се стабилизира организамот... а ако си паничар земи тест направи, за мирна да ти биде душичката..
    галапче ти што направи.. на што се одлучи како помина
    јас денес сум на доктор, на ехо и се надевам и за сигурност ке го знам полот, па ке пишам. поздрав мешиња имајте убав ден...

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    LusySkyDiamonds, каде си, до кај си, се породи ли...

3. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @Domakica честитки, за убаво и арно, жив и здрав бебуш!

@LusySkyDiamonds се надевам дека бидна работата и дека е се ок...

Како што се пораѓате, ми текнува дека се побрзо доаѓа и мојот термин... И малце така ме фаќаат некои чудни чувства.

Бебе 2900, следна недела ќе биде 39 тековна, па ќе видиме како ќе испаднат работите!

Поздрави трудници!

На Domakica, galapce и Mekuska им се допаѓа ова.
  4. Najmili

Najmili Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    48
    Mamici neka vi se zivi i zdravi bebcinjata...jas sum 38 nedela od slednata vleguvam vo 39 ....i edvaj cekam da se zapoznaam so princezata...da go pocustvuvam toa magicno custvo sto vie go custvuvate.....

На heppymom му/ѝ се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    mekuska jas otekov so mojata prikazna..neznam kolku doktori me imaat gledano veke..maticniot smeta deka e nevozmozno cirklaz no mi preporaca da se konsultiram so doktorka petrevska vo sistina.od maticen odma pak ovde vo bolnica pa utre skopje..se poveke me plasaat..nisto ne e sigurno deka plodot ke ostane..jas ne se zalam samo miloto da mi serodi kako sto treba..optimist sum i nesto mi kazuva deka i toa malo pilence ke se bori so mama.......domacica cestito..da e zivo i zdravo no i vie so nego.

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.245
    Едино ако не сте се пазеле можно е.Но после порагај потребно е месеци за да се среди циклусот така да мислам дека е тоа а не бременост :)

7. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    15.829
    @Domakica Честитки да е жив и здрав синот,само убавини со него да имате
    Еве и јас денес бев на прво цтг и ехо ми направија,во ред е се,има плодова вода доволно,постелката е веќе втор степен на зрелост,така да следната недела на контрола пак.
    @Kaetana јас и ти ќе се натпераваруваме која ќе биде прва,тука сме со неделите:),мојата цуцка е 3 кг и нешто машала ако продолжи уште да расте како што сум ситна незнам како ќе ја родам:wasntme:

На Kaetana и Domakica им се допаѓа ова.
  8. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    еве јас пак да пишам, денес бев на доктор, се е супер, добро напредуваме, и сега конечно можам да напишам дека синко мој расте убаво, пак е машко али нека е живо, здраво, право,, желбата за принцеза, си остана, ама не ми е жал, кога го видов синко мој како ми мавта со рачето, се стопив, докторот вика еве види мамичке те поздравува,, сега сум 16 недела, и уште некој ден 17 недела, а плодот е голем 196 грама, и како што ми кажа докторот одговара за 18 недела, што значи и ова ке биде големо бебе, и уште сега растот на главата е голем, така беше и со првото, со голема глава и се породив 3850, и многу тешко се породив, крпена со 12 конци, уф не сакам да се присекам, али докторот вика ти си носеш крупни деца, е ај шо да правам јас, јас не сум крупна, маж ми исто така не е, ама дедо му на маж ми бил крупен многу висок човек, е тоа гените работат,, како и да е, добри сме растеме, и така,
    галапче не се секирај, со добра мисла и биди оптимистички расположена, се ке биде во ред,
    оди види, што ке направиш, па пичи..

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @azelea
    Ти си пред мене со термин...
    Во вторник сум на преглед, ехо и вагинален, и мислам дека ќе падне договор... Имам плодова вода доволно, ама постелката е веќе накај 3 степен на зрелост... И затоа се си мислам дека ќе е порано и дека ќе се погодам со твојот термин. Башка ќе надмине 3 кг... И таман ќе е за вадење... :)

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  10. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    кога првпат го почувствувавте мрданјето на бебето? јас сум 15нед, 14 + 4 дена и сеуште немам ништо осетено, а носам близнаци, здравје во 17 нед ке одам да се види полот, се надевам секе биде во ред

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.245
    Ич да не секираш .Мене во 38 ма ми викаа 3200 дека е бебето на крај излезе глувче од 2900 :D
    И тоа мн лесен порагјај а ниска сум плус немам ни кукови развиени ни ништо.Природата ке си го направи своето :)

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  12. happy.look

happy.look Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    6
    Ве молам, вчера се испаничив. Моментално сум 28+5 и досега ја немав отворено мајчината книшка. Вчера си велам да видам што пишува во неа, и гледам на страната ултразвучни прегледи, во делот срце стојат три +, значи на три прегледи по еден. Досега ниту на скрининг ниту на редовен преглед не ми рекле дека нешто не е во ред. Дали ова значи дека нешто не ок со срцето на плодот?

13. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Тоа не значи дека не е во ред , туку дека има срцева акција и се е во ред :)

14. happy.look

happy.look Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    6
    Уф ти благодарам многу, ќе си бидам мирна сега :)

15. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    15.829
    :) Ме утеши @joy1

16. Sofi95

Sofi95 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    166
    Ќе ме примите ли мешковции? :)
    Бремена сум 14 недели. Имам 19 години и воопшто не се каам за тоа што го носам под срцево. Другите што сакаат нека зборуваат,многу сум била млада,уште не сум мажена...ама верена сум и здравје боже свадба 14 февруари свадба. Моите ме поддружуваат,исто и неговите. И не ми се верува дека ќе станам мајка.

Денес бев на контрола ама сеуште не може да се види полот. Не е битно,само живо и здраво да ми биде.

Отидов да си појадам. :$

На bile84, Mekuska, Bufi и 7 други им се допаѓа ова.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    dobre dojde sofi.so lesno so ubavo...

На Sofi95 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.839
    Допаѓања:
    77.248
    So lesno bremenosta :) Bas ubavo mlada majka, jas mnogu sakam mladi mamicki duri i pomlada da mozev da rodam kje rodev :P jas 22 napuniv na 4 Dekemvri, a majka mi ima 42 hihi

На Maarina, Mekuska и Sofi95 им се допаѓа ова.
  19. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Еве сум и јас престанав на работа конечно. Ама сега се затнав целата и грло и нос ужас. Кога ве читам и кога ќе видам 38 39 та недела и се спремате и мене ми текнува дека сум блиску. На 18ти имам ехо едвај чекам да видам колку е порасната крофната.

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  20. maweja

maweja Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    325
    Леле луѓе јас пак сум бремена! :tmi:
    Не внимававме со мм и биднало.
    Бев на гинеколог,ми потврди бременост.

На pilenka, mariz, Mekuska и 1 друга личност им се допаѓа ова.