Кај Петрова можеш побргу да најдеш термин, ако се одлучиш за таму. Се надевам дека само безпотребно ти е нервирањето. Држам среќа. Јас вчера бев кај неа. Ме гледаше на ехо, рече се' си е добро. Грчевите вели што знам може контракции или па нешто стомачно од цревата. Вели си има доволно плодова вода. Јас пак прашувам дали може да е напукнат па да тече повремено и дали може на ехо да се види. Вели на ехо неможеме да видиме дали е напукнат, ама ако и по малку ти е течело до сега немаше да имаш вода. Ми направи тој Пх тест во вагина и рече ехеее супер е 4кома 4 нешто,а што баш значи и јас незнам. Велам ама за плодовата вода ли тоа покажува, нели е со боја ако менува. Не, не со бројки е. Ама битно рече добро е. Еве да ви кажам разлика до сега секогаш вагинално ми мерат цервикс. Пред 2 недели кај неа ја немаше сондата и ајде абдоменално мерење и рече ехеее супер дури 5cm Одма си помислив знам дека не е толку, ама велам сигурно е приближно 4cm. Вчера вагинално ме мери и прво 3,17, а после подобро го измери и е 3,45cm. Значи ми се скратил цервиксот. Резултати сега ми стигнаа од Њу Борн. Брисеви чисти, уринокултура Ентерококи сега. Да пијам Amoxicilin од 500mg 2 пати на ден. И морам да напоменам дека малку ме нервира Докторот. Значи сам ми спомнува и препишува ампули за зреење на белите дробови, ама да почекам тој ќе ми се јави за сигурно дали да ги примам. И сега го нема, некако ми е несериозна таа работа. Мислам за бебе се работи, не се играчки ова. Се распишав цел реферат.
https://acibademsistinababy.mk/brem...866-ultrazvuchen-skrining-vo-tek-na-bremenost. Eve ti procitaj za skrininzi ovde. Jas skrining mi bese dobar ama sum nad 35 godini I mi preporacaa prenatalen test izbrav nifti za 9 Dena imav rezultat kako sto kazaa clenkite moze I na 3 rati ako ti e strav od amniocinteza. Nea na Gak ja pravat besplatno no ako se odlucis moze ke cekas zaradi termini a vo Sistina Dimcev pravi I amniocinteza I horionbiopsija na slicen nacin se pravat neznam koja e potocna I neznam za cenata stom odis kaj nego pa I rasprasaj go za ovie dve postapka, ako ne si vo moznost za prenatalen.
@pamelche Еве веќе ти пишале ама да потврдам, после 14 недела веќе не се мери вратен набор. Ако си 13та недела имаш неколку дена на располагање за нов скрининг. Искрено јас не би правела нов скрининг. И на кој доктор ќе му веруваш, на тој кој што ти кажал резултат што тебе повеќе ти се допаѓа? Секогаш ќе ти остане во потсвест што ако другиот доктор беше во право? Направи си пренатален или амнио. Ти посакувам среќа
само што те помислив каде си те снема мило ми е што се се добро, а за уринокултурата верувај подобро е да знаеш дека има нешто барем знаеш исцедокот сеа од што е
Па не дека ќе верувам во тоа што ми се допаѓа повеќе, туку матичната кога го измери рече дека е во ред, на интернет читам дека во 13та недела крајна граница е 2.8 како што е кај мене, јас од утре веќе влегувам во 14та. Трето мислење ми е најмногу за да ми каже дали е во ред или не, за на кој од претходните 2 да им верувам. Едит, ќе одам после кај матичниве ама друга докторка онаа што по правило ми е матична, само никогаш не сум начекала термин да ме прегледа, да видам и она што има да каже. За консултација најверојатно ќе ме прима, нема да прави проблем
Здраво, некоја да знае од колку до колку саат се издаваа резултати на државна во ијз? Се мислам беше од 13-14 ама не сум сигурна
Како мислиш така постапи, јас само кажав како јас би постапила да сум на твое место. Ако веќе било кој доктор ми стави чивија дека можеби нешто не е во ред, би ја одбрала насигурната варијанта за да проверам, а во случајов тоа се или пренатални или амнио. Од се срце ти посакувам се да е во ред.
Јас нели цело време сум со печење, и еве сега последните 2 контроли за уринокултура покажуваат бактерија. Прво беше Стрептокока, а сега Ентерококи. Исцедокот што да речам, стварно го имам многу. Вчера Петрова рече може слободно до крај да ставам од вагиналетките пробиотски. Јас ставав една недела и толку хаха. Ајде само нека биде се' добро.
мене докторкава ми рече исто цело време кога ќе можам да ставам вагиналетки пробиотски( јас ставам вагисан) затоа што мене па на брисевите микрофлората ми беше редуцирана. сеа наредна ќе правам пак брисеви па ќе видиме
Еве Софче и ја ставам вагинален пробиотик и сум мокра доле. И не мислам дека ми е водењакот или плодова вода Значи проблеми и црни сценарија можеш да си правиш колку сакаш, само си правиш неубаво да ти е, а немаш некој реален проблем. За ентерококата ќе пиеш антибиотик и ќе се тргне, јас имав 3 месеци кандида и пецкање па еве се тргна. Уште малце имаш, пробај да се фокусираш на работи што ти требаат за бебушот, нарачувај нешто онлајн, читај си некоја книга, еве ја глеам една добра серија 'On the verge' на Нетфликс, можеш да ја ѕирнеш. Лесна е, опушта. А околу докторот, ако не ти се свиѓа, смени го. Бар тоа е лесно. Еве иди кај Петрова ако ти праи мерак, а јас пак ќе ти ја спомнам Корнелија од Систина. Јас имам многу високи критериуми за доктор (па и општо за се ако бидам искрена хахах) и чим ми напраи мерак, значи супер е. Да не идам кај Тофоски, би идела кај неа деф. Ајде сеа чилај малце
Мене Видермина ми ги препорачаа, ми рекоа најубаво 10 ден од нив да ставам, па после некои природни на база на кантарион чисто превентивно, пошо имав ептен упорна кандида. И навечер утрогестан и само нешо тече од мене и само нешто бутам хахах
јас почнав да ве слушам и почнав да нарачувам ствари (ситни). нарачав едно боди и едни шпикозни дома ме напнаа доста е, рано е, нека се роди прво ... и пак ми направија шубе... иначе Корнелија е срцка стварно и јас ја препорачувам на сите од се срце
Бравоооо Баш ми е мило што си се охрабрила, така треба. Еве на сестра ми другарка исто у недели со тебе е цела соба ја има средено за бебето, а ние кај сме, ќе чекаме од бокс да нарачуваме хахах. А маж ми сам ако го остаам да глеа, ќе биде за греота детево облечено хаха. А тие твоите дома ми иде да ги истепам, место да те храбрат, они ти праат шубе. Ама само игнор и терај си. Ја глеав една убава страна на инста за бебешки работи Babyshopp.mk, ѕирни ги ако веќе не си ги видела, мнооогу убави работи имаат
Ич шубе да не ти е, купувај си све што ти душа сака и уживај си во тоа. Не за џабе има сега секакви прегледи и испитувања, така да со господ напред, позитивни мисли и све ќе биде како што треба. Јас така со првото ги слушав, чекај до 9ти месец, рано е сега и до 36 недела само количка и едни шпикозни имав купено кога оп на крај на 36 недела ми пукна водењакот а ја ни алишта за бебуш, ни кревтче абре ништо спремно. Па во болница додека бев звони нарачувај едно, нарачувај друго, па алиштата нели треба да се исперат, да се испеглат, испозамарав 100 луѓе. И тоа среќа што во приватна се пораѓав па таму нели све има обезбедено,а замисли да бев во државна, ке требаше со празна торба да појдам и место да се радувам на среќата моја, јас ке се нервирав што ке нема што да и облечат. Плус наместо со кејф да си одбирам и да си купував, јас се мислев кого да ангажирам за тоа. Затоа сега за второво од октоври ке си почнам полека полека да си купувам работи и за бебуш и за мене што ке ми бидат потребно.
значи што да кажам, искрено може стварно е рано не викам не, ама па од друга страна ако гледаме така не треба ништо да купиш додека не се роди пошо нели ете не дај боже од кај знаеш ...сакам да си мислам позитивно и кога ќе ми кажат нешто такво ме нервираат. реално многу работи треба за новороденче не можам се наеднаш да купам... иначе ќе ја проверам сеа, само ми искачаат страници за бебешки ствари, таргет група сум им