Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    Kakvo god da e peckanjeto ne e normalno, mozebi od posle se razvila kandidata ili nekoja druga infekcija, jas na tvoe mesto bi proverila uste ednas.
    P.s. mene od utrogestanot isto mi se napravi iritacija, kanesten stavav

2. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Да јас со синко ги ставав сабајле и вечер до 36нед дека морав и исто ми беше ко што опишуваш се си бев на испитувања се чисто на брисеви.. сега ги ставав само 3 месеци и немам такво чувство :) нема спас јас и се одмивав со се што ќе чуев ама џабе ќе издржиш :*

3. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Ма не ни како пецкање, не знам како да го опишам некое чудно чувство, како изиритирано, осетливо доле..инаку ставам вагинален пробиотик, брисеви се земени пред 5 дена, исто вагинално ме прегледаа ми рекоа чисто е.
    Може треба некој ден да земам да ги пијам, па да видам дали ќе помине:^)

4. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    Ako se bricis moze u od toa da e cim vikas deka e se kako sto treba. Nisto drugo ne mi doaga na pamet.:?:

5. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.919
    Од мое искуство мислам дека не. Јас од почетокот на бременоста заклучно со 28 ма недела секоја вечер вагинално ставав утрогестан, никаква реакција немав. Сега од 30та недела навака повторно ставам па немам ништо реакција. Сега секој организам различно, ама мислам дека не би требало да е од тоа.

Провери уште еднаш за кандида. Може од после брисевите да се развила. И секако консултација со матичниот.

Да не носиш влошки постојано па од тоа да е само изритирано местото?

6. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Исто чувство имав и јас, и тоа не беше постојано но ми се јавуваше од време на време, брисевите секогаш чисти. Еднаш матичната ме исчисти со некоја течност вагинално па малку ми олесна, јас многу долго ги користев. Сега почнав да ги пијам и не сум почувствувала таква нелагодност.

7. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Мамички 12 недела сум и ме фати цистит, вообичаено ми помага увин чај но знаете ли дали смее во бременост?

8. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    И мене ми правеа таква премивка со сина течност,мислам генецијана ја викаа. Од тоа ми помина кандидата. И кај мене не е постојано чувството, одеднаш ќе ме фати некоја чудна сензација доле и токму тогаш истекува она што не се апсорибирало од Утрогестанот.
    Секој месец правам брисеви ради таа кандида, у петокот ги правев последно, чисти беа.
    Ќе ги пијам некој ден баш да видам дали ќе има промена.

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Не се пие во бременост.

На majavel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Пред 5 дена правев, у петокот, баш бидејќи до 4ти месец постојано имав кандида. Потоа ми правеа премивки и тогаш го пиев орално Утрогестанот и не ми беше така доле изиритирано.
    Сеа почнав пак вагинално да го ставам, и пак ми се врати тоа чувство на изиритираност. Различно е пецкањето од кандидата, го знам у сон више бидејќи 3 месеца не можев да ја истребам. Ама се ми е проверено од скоро затоа знам дека се е чисто.
    Можеби некои жени се хиперсензитивни, гледам и по други форуми и тука на некои членки им се јавила слична реакција, незз стварно што да кажам.
    А влошки не носам, од секогаш ме иритирале и пред бременост и сега.
    Фала ти секако за советот :l:

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Има поделени мислења за Увиниот. Различни гинеколози различно ми кажувале. Брусницата е безбедна ако ти помага.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Искрено само увин ми се покажал и сега стварно незнам што да правам, помеѓу апчиња и чај си викам помалку штетен ќе е чајот ама незнам што да правам. Утре сум на скрининг ама до утре морам да си помогнам некако :wasntme:

13. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Леле скроз те разбирам нема погадно од цистит. Мене некои гинеколози ми викаа дека можело, а некои мечкиното грозје у него дека било штетно за плодот. Мислам дека од една/две чаши нема нишо да биде, искрено. Не сд трпи тоа, мораш нешто да пиеш. А ако имаш некоја бактерија може ќе треба и антибиотик да пиеш. Не се секирај има многу кои се дозволени во бременост.

На majavel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.744
    Допаѓања:
    17.711
    Еве да ви кажам се одлучив за пренаталниот тест во Авицена, поопширниот пакет. Ми земаа крв, сега ќе чекам резултати, само се да е во ред :hug:

Инаку, чисто информативно ме интересира колку мм ви измерија нухална транслуценца на прв скрининг?

На mal.ecka, Capricorn Taurus, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.919
    Затоа и реков секој организам различно, не реагираме сите исто. Еве јас со кандида сум не можам да ја истребам ни еден симотом немам ни чешање, ни пецкање, ни мирис ништо ептен минимално само исцедок, а обично си има симптоми пропратно.

Жени многу сме комплицирани :rofl:

Што и да е се надевам само дека не е ништо страшно и дека брзо ќе помине :l::hug:

На bybeDkid му/ѝ се допаѓа ова.
  16. KristinaM.

KristinaM. Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    57
    Девојки, вчера сабајлето избришав некој густ леплив исцедок, крем боја и цело време се мислам дали е можно да беше мукозниот чеп? 37ма недела сум. Цела бременост имам исцедок но буквално како водичка, овој беше многу поинаков. Денес сабајлево пак густо и лепливо, не знам што може да биде?
    Се надевам не е некоја инфекција, така наеднаш. Можно е чепот да паѓа дел по дел?
    По колку време од паѓањето се породивте? Малку паника ме фати кога видов, си ја спаковав торбицата за на болница :D

17. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Ти благодарам. Утре ќе ја консултирам матичната ама за вечерва сепак ќе се напијам и од една чаша се надевам нема да се случи ништо страшно зошто ова е неподносливо

18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.437
    Допаѓања:
    18.685
    Мене за такво пецкање (користев утрогестан) во Систина ми препиша др Октенисепт спреј.

На Knizhevnik11, bybeDkid и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  19. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Добро мила, повеќе сум во одмарање, лежење.
    Бебушко денес е мирно и понежно, имам повремено некои болки ниско доле во стомак.
    Ќе биде се добро секако.:inlove::inlove::inlove:
    :hug:

@bybeDkid
    Знам како ти е, а замисли ме мене цело време со печење.:doh:
    Една недела немав јаки тегоби, еве 3 дена пак...т.е еве 29недели ми е така.:doh:
    Да речам сега да ми е од бактеријата во уринокултурата, ма веќе незнам што да речам.
    (facepalm)

На baby 5 и bybeDkid им се допаѓа ова.
  20. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Да, таква плава течност, баш и матичната ми напомена дека имам наталожено многу утрогестан. Баш како што опишуваш исто чувствував, сега од кога ги пијам конечно ми олесна.

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.