Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.466
    Допаѓања:
    5.778
    за жал повеќето матични се такви... верувај дека уште повеќе ќе ти падне, а хемоглобин со исхрана многу тешко да качиш плус во бременост... имаш многу препарати за железо можеш и во аптека да се консултираш ... јас имам пиено скоро се. секој препарат делува различно кај секој

На Knizhevnik11 и bybeDkid им се допаѓа ова.
  2. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    @Knizhevnik11
    Мила дали ти го имаше пиено Алмацин антибиотикот т.е Амоксицилин, мислам дека те имам некаде прочитано?

Јас пак со мојте работи.
    Незнам што да мислам, ова печење да е од бактеријата во урината, па дури сега последните две испитувања да покажа дека има нешто бидејќи ги праќавме во Синлаб или стварно незнам?
    Една недела бев мирна, сега пак и веќе ми удара на психа дека има нешто, а докторите не ме сваќаат озбилно.:@
    На своја рака јас на нив ни предлагав да земам Канестен вагиналетки, да земам вагинални пробиотици.
    Никој не дава мислење.
    Брисевите се чисти цело време.:|

Следно незнам да пробам Канестен мазот? Да тражам да ме премијат со таа сина вода или како се вика.
    Почнав да се мијам само со вода, Петрова рече од премногу хемикалии се случува.
    Пече,жари..., а јас искрено веќе памет немам.
    :whew:

На bybeDkid му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    Mene zelezoto mi se opravi so tothemata ama mi rece da prodolzam so vitamin c 1000ka i tothema zaradi hemoglobinot. Djabe kje probuvas so ishrana prvo treba mnogu vreme vtoro treba kolicinski mnogu, zemi si ili tothema ili nesto drugo na taa osnova.

На Knizhevnik11 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Мене со Хемоглобин 10 ми дадоа терапија по една таблета ferrograd на ден (не знам дали ги има во МК). На следниот преглед не беше паднат ама не беше ни подобрен. Повторно 10. И ми зголеми на 2 таблети во ден. Не беше задоволен докторот со тоа ниво на Хемоглобин.

На bybeDkid му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Може да ти напраат премивка со Генецијана (сината течност) не штети ништо. Мене само од неа ми помина кандидата иначе све што постоеше од вагиналети стаив и не помина.
    Тебе пецкањето ти е од бактеријата у урина, не ти е од вагината.
    Пиј го затоа антибиотикот и ставај вагинални пробиотици за да не ти се јави кандида. Канестенот е за кандида, ти немаш тоа,имаш чисти брисеви. Види со антибиотиков како ќе ти биде.

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Дефинитивно ќе преземам нешто сама, ако остаам на неа којзнае до кај ќе падне вредноста...а се од храна што спомна јас веќе внесувам секојдневно, што значи не прави разлика никаква :|

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    2.607
    Кога станува збор за препарати за железо јас постојано си експериментирам на своја рака. Порано тотхемата ми го качуваше, сега во бременост не сака. Па му реков на матичниот дека ќе земам лактиферон, читав овде дека качувал кај некои брзо хемог. Јас 120 цел живот имам и знаев дека ќе паѓа. Во 3м ми беше 110, 5м 100. Почнав и да јадам пак јајца од препелица, но сега варени, по 3 на сабалје. Порано и од нив живи кога ги пиев за месев од 105 на 128 ми се има покачено.

8. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.466
    Допаѓања:
    5.778
    иста сум и јас стално пијам нешто различно :D тотхемата многу ги фалат али искрено многу се тешки за поднесување јас цело време повраќав од нив... овие на џејмисон ми се погодија, пред тоа пиев фероглобин, ама имаше многу помалце железо во нив

На Knizhevnik11 и bybeDkid им се допаѓа ова.
  9. Herrra

Herrra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    273
    И мене на 10 не ми дадоа, веќе на следната контрола ми беше 9 и ми дадоа терапија.

10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Дечки, дајте чаре за главоболка, да не е кафе со лимон и парацетамол...
    Побудалев денес од тешково време.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Бруфен, магнезиум, б6

12. mommy's love

mommy's love Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    365

Прикачени фајлови:

13. SunnyBunny2016

SunnyBunny2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    135
    Rapidol S od 200 mg, препорачано од гинеколог

14. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Предолго време го имаш проблемот, нема да ти помогне ни премачкување, ни само крем. Земи пак Канестен вагиналети, ама 2 дози. Ти кажав и јас дека го имав истиот проблем, тек после втората доза скроз исчезна печењето. И после продолжи со пробиотици. И сé додека не го решиш проблемот таму и циститот ќе се повторува. Ова е од искуство и јас од гинекологот не добив ни внимание, ни совет.
    Што се однесува до антибиотикот може да се пие во бременост, ама може да предизвика кандида и сé така во круг.
    Земи и Б витамини и пробиотик и на уста.
    И ај веќе да ти помине, да си го поминеш остатокот од бременоста во уживање, не со проблеми и секирации.
    @SunnyBunny2016 ова што го препорачуваш е ибупрофен и не е дозволен во бременост, не знам кој гинеколог го препорачал, ама веќе ми е чудно ако некој е асолен лекар, не обратно...

На Herrra му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Јас ставав 2 дози канестен и не ми помина. Само од премивките ми помина. Ама 3 премивки ми направија.

16. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Не знам, јас од промивка бев бетер. Додека не земам лек, ништо друго не делува. И @S.o.F.i очигледно ќе треба сама да си открива и да си го најде лекот, од лекарите за овој проблем, за жал досега барем, не ја добила вистинската поддршка и помош.

17. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.999
    Mora da pies nesto od suplimenti armo ti vikat i drugite clenki, odi vo apteka imas eden ton suplimenti za hemoglobin i zelezo za trudnica ke ti dadat nesto, jas sekoj mesec piev razlicni po preporaka od maticniot mene poslesnite 4 meseci mi stoese vo mesto 10.6 a zelezoto.mi bese 20 i nedela dena pred da se porodam minse pokaci hemoglobinot na 11.6 taka neso bese , istiot den koga ja pravev krvnata slika ki bese 11.6 i toj den bas se porodiv i veverta mi oravea nova krvna slika ki bese padnat 96.vednas mi dadoa terapija vo bolnica , heferol da pijam sabajle,vecer i sega nez kolku ki e ne sum bila da proveram. Poslesnoto tromesecie najmnogu oaga zatoa vnimavaj , jas sekoe utro plus na gladno piev cist sok od borovinka 30ml edna tapa i mislam deka toa mi go najmnogu i odrzivase hemoglobinot

На Knizhevnik11 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Бруфен со Б6.

На TeddyGrey и bybeDkid им се допаѓа ова.
  19. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Ќе морам и јас некако да реагирам, т.е и јас цело време сама си давам предлози од тука што ги читам па чекам да ми одобрат тие.
    Некако се осеќам како да не ме сваќаат озбилно и така ме пуштаат.
    Некако се помислив за тој маст канестеен дека нели туку надворешно да намачкам, па да ме смири можеби.:?:
    Некое време кога ќе пијам повеќе чај и ќе мокрам почесто, малце како подобро ми дојде.
    Ама не е тоа решението.
    Се враќа, тука е... неподносливо на моменти е.:x

Ќе пробам пак со Канестен вагиналетките и ќе барам на следна контрола плус таа премивка.
    Пијам пробиотик и плус ставам Пробаланс Лејди.
    Може ќе се реши некогаш.
    :drunk:

20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.918
    Допаѓања:
    142.702
    IMG_20210917_164923.jpg
    Софи, мене за надворешно мачкање, гинекологот ми ја даде оваа маст. Ми поминуваше од неа. Прашај си, консултирај се со гинеколог. Дај боже нешто да помогне

На S.o.F.i и duffi им се допаѓа ова.