Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    Се надевам дека си добро, фала богу нешто преземале за твојата ситуација, ќе биде полесно сега верувај:mm: ќе го износиш сега до крај како треба, без проблем(y)

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ti blagodaram.Daj boze kaj site so ubavo.tuku polipot ostana da me zagrizuva radi razlicnite preporaki nalekarite.nikoj od ova da ne se plasi..poveke boli katetarot od cirklazoyt.ti kako si?

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    мешиња што е разликата мегу приска 1 и 2? Читајки по интернетов така најдов, набрзо треба да правам приска ама не знам која, и дали на гак се закажува за приска? фала :*

4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    prislka eden e na dvanaesretta nedela a dva okolu dvaesetta dvaeset i vtora.ja pravi obicno maticniot.

5. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    јас правев приска 1 во 13 недела, за приска 2 изгледа нема да правам, не е задолжителн ако се е во ред со приска 1, во 20 недела ке одам наскрининг ви систина кај димчев и мислам дека од приска 2 нема да има потреба, мислам резултатите ништо конкретно не покажуваат, само дека во 1 од 10 000 случаи може да се јави даунов синдром

6. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    Епа што викаат за полипот?
    Јас сум добро, се надевам. Од недела во недела е се потешко и потешко, но ќе се издржи. Бебушка растур прави во стомакот на мама, си пиеме витаминчиња, плус магнезиум, кој сама си го зголемивна 450мг, зошто осеќав болки доле во вагиналните коски и сега ми е подобро. Пијам и Тотема ампули за хемоглобинот и другата недела сум кај матичниот и ќе видиме до каде сме и како сме.

7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    I jas isto pijam.Plus vitamim e ivitamin c zadolzitelno pij so totemata.Taka ima poveke efekt.A za polipot?Site razlicno.Mi gi ispomesaa skros mislite.Se na vremeto ostanuva.Vcera i bebceto go vidov i malku mi olesna.Cuvajte se i neka mrda a mama se ke izdrzi.:)

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    @pilenka мојава е мрза невидена ја сеќавам само кога сака да си се поднамести за да продолжи да спие :rofl: Мајка ми вели и јас сум била таква па еве ме и цел живот флегма (facepalm)
    @galapce Супер со сирклажот, веќе си на половина пат вака барем си посигурна дека нема ништо лошо да се случи. Мене ми беше многу страв и едвај ја чекав 27ма 28ма недела зошто знам дека и да има рано породување во тој период не е страшно. Уживај :inlove:

На pilenka и galapce им се допаѓа ова.
  9. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    @LusySkyDiamonds честитки мамичка :inlove:
    @maweja ајде само за убаво нека е :clap: Јас уште не родено првото мислам на второ искрено. Години се во прашање кај мене (facepalm)

На maweja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anacid

Anacid Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2014
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    2.430
    pa vaka i jas sum prvpat trudnicka vo 34 nedela i plus poparena , imam izgorenici na nozite mi se isturi vrel caj i sega nemozam ni da odam ni da stoam i eve veke edna nedela lezam na krevetov i baram lek ili nesto zanimacija da ne ni bide dosadno .. sakav da znam dali moze da mu bide nesto ili da dojde do predvremeno samo od bolki ili ne i dali ke stete toa sto samo lezam i jadam ?

11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    okolu izgorenicite neznam mila
    ama ako e za uteha jas od sam pocetok lezam i jadam..okolu toa ne grizi se samo pripazuvaj
    na ishranata pogotovo pred spienje..se najdobro.

12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Ах што ме задеси. Денес ми беа готови резултатите од брисовите и стои токсоплазмоза ИгГ 112. Докторката одма ме прати да ми земат крв за авидитети, ама резултатот ќе биде готов тек за една недела. А јас комотно можам да полудам до тогаш. Од она што прочитав не е ни малку наивна работава.

13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Anacid-probaj so maslo da se mackas na izgorenicite,kanterium nesto taka se vika,kaj nas doma go pravat da stoilo podolgo vreme bilo podobro.
    Ako nemas golemi bolki ne bi trebalo da ima efetk na bebeto ama za sekoj slucaj ako imas mali bolki odi na ginekolog.

14. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Бевме на контрола денеска...Крофната е 2100гр, се врти надолу и се е нормално...Се извадив од памет притисокот ми беше висок ;( ама брзавме со мм пошто вечито касниме :lol: плус кафе предходно и јадење...ми рекоа да го следам...дома мерев пак се нормално ама пак се загрижив, од кај да знам можеби апаратов дома ми е забеган. Урина нема протеини ама треба да одам деновиве да проверувам пак...Ептен ми е страв од преекламсија :worried:

На Bufi и galapce им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ne grizi se za pritisokot stom doma e vo red.Sama si navede pricini od sto se kacil.Drzete se. A zosto se plasis od preklamsija?

16. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Имам прекумерна тежина бааѓи и еден функционален бубрег. Секогаш сум имала низок притисок ама преекламсијата може да се случи кај секој а јас наводно имам и плус причини. Имам качено 7кг и ми рекоа да гледам да не качувам повеќе ;(

17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Drzi nekoja mala dieta, poveke na zelencuk i ovosje, a pomalku leb i testenini. Ke ti prijae prosetka po ladno vreme i cist vozduh.

18. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @Markiza30
    Покрај притисокот, провери уште еднаш протеини во урина (за секој случај), и се што е повеќе од еден плус веќе е индикатор за секирација. Патем, дали отекуваш? Мислам, отоци нагласени, несекојдневни, на лицето... Ако не, не се секирај многу... Внимавај го притисокот, само немој да ти се крева од секирации...

19. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608

Зарем се појавува на брисеви??
    Јас знам за испитување преку крв како дел од TORCH тестот, каде што преку антителата што се створаат се детектира дали и кога имало инфекција...
    Си била во контакт со мачка, т.е. измет од мачка?
    Или како?

20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Таксоплазмоза се добива не само од мачка, туку и од сурово месо или недопечено месо, зелечук и овошје кои не биле темелно измиени...и тоа најчесто кога се јаде купечка храна.

Бидејќи вниманието кое дома го посветуваме на миење на храната е драстично скратено кога истото го сторил некој во сендвичара, ресторан. Можеби дури после сечење месо не ги измил ножот, даската или рацете пред да продолжи да сецка зеленчук.
    @irena.1 Ти кажаа ли дали е активна или неактивна инфекција?
    Добро е што не си во поддмината бременост па има многу опции и терапии. Малер те снајде и многу ти се собра, али добро што си темелна и се испитуваш па со тоа и побрзо ќе се реши се.
    Остани храбра. Малецкото си расте и се ќе се среди.

На Markiza30, Mekuska, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.