Девојки јас сум 22+1, последниве две недели некој нерв во колкот ми се фаќа и едвај одам, што би можела да се мачкам?
Од искуство на пријатели знам дека ако си бремена со твои јајни клетки и повозрасна препорачуваат тестирање, меѓутоа ако си со донирани се зема во предвид возраста на донорот и не мора тестирање ако е под 35 години. Мој совет, да се консултираш и со други лекари.
Zdr devojki, ve molam za iskustvo, denseska 4 den od transfer no nikakov simptom nemam bas nikakov, prviot pat me bolea gradite uste 2 den imav pozitiven test no zavrsi so biohemiska, ovoj mi bese na prirodsn ciklus transfer so zamrznat embrion, tie sto uspeale od koj den pocna da primetuvat nesto fala
Здраво Јас сум сега 6 недела би сакала да ве прашаам нонстоп се осејкаам како помочана и имам бел исцедок Дали е нормално? Кај матичната сум тек во среда Претходната бременост ми заврши со missed
Не би требало да е нешто сериозно, најчесто тоа е знак дека матката, под дејство на хормоналните промени се "чисти" и прави последни подготовки да биде здрава и удобна средина за бебе не се грижи, во среда на матичната соопшти ѝ ја загриженоста, ако има потреба ќе ти направи брисеви. Јас сум 25+ недели, уште сум како помочана, брисеви уредни, немам чешање или пецкање, освен нелагодноста и потребата за 50 пара долна облека Со среќа, со лесно да си го износиш до крај
Здраво. Еве ме повторно во труднички после година и пол. 6+3 денес. Настината сум и имам херпес на устата. Смеам нешто да пијам за настинката дека сум во рана бременост? Имам заборавено. Фала
Идентични симптоми имав, односно сеуште ги имам. Минатата недела правев брисеви сите 4 негативни, така што нормално е. Имам и други членки читано дека се со тие симптоми па така доколку не те чеша, нема непријатен мирис е нормална појава.
Хеј девојчиња. Имам прашање, од кога почнавте да чувствувате лажни контракции? Јас сум 31ва веќе и не знам дали се лажни контракции или бебето се спушта надоле, секојпат кога ќе почнам да шеткам, доле чувствувам менструални болки и затегање. Не знам кога да паничам и дали да паничам И да, болката се смирува кога ќе седнам.
Што мачкате за стрии? Јас имам доста од нагло здебелување/слабеење, па не верувам дека ќе ме поштедат и сега
исто и јас 32+5 сум веќе два дена ми се стврдува стомакот и осекам благи болки на јајници дури и ме боли стомак камен ми станува баш мислев валда е нормално прва бременост не осеќав вака сега ептен различно …
Се додека поминуваат болките нема место за паника. Јас сум 36+5 лажни контракции сеуште не сум осетила. А тегнење цело време поготово сега кога се оптега бебе мислам дека се распарам на моменти . Не знам дали и другите имале вакво чувство, ако може некој да сподели би било супер. И јас сум склонета кон стрии и мачкав , мачкав ама ништо не ми помогна. Купив од тоа еуцерин ама џабе. Стомавот ми е ренде, ама го прифатив тоа, каков сака нека ми е стомакот само да се роди здраво и живо.
За тегнење да, исто, на моменти мислам желудникот ми го превртува. Повеќе се оптегнува отколку што ме клоца. Јас за стрии користам на Веледа маслото, до сега супер ми делува, иако јас малце подзаборавам да ставам последниве денови. Ама ниту чешање ниту ептен темни и големи стрии имам. Само минимални (кратки и тесни) ама тие и си беа на мешето.
Јас од пред да забременам имам стрии и бев убедена дека ќе ми се појават во бременост, но немам ништо. Се мачкав со разни креми, коростев на почеток путер за тело од Балеа со ад капки во нив кои јас ги ставав, а после Павловичева исто со ад. Не верувам дека они кој знае колку помогнаа ама гледав да не испуштам. Секоја вечер мрсна бев ама тоа е.
Од кога од прилика се појавуваат тие стрии на стомакот? Јас сум 23+5, сеуште ништо немам. Не планирам ни да се мачкам нешто де, мош само нешто да земам против чешање ( ако фати да ме чеша ). Ама досега ништо немам
Може нема да ти се појават. Јас пример нема-в/м. Ама немав ни стомак нешто особено де. Се мачкав со павловичева нередовно (читај два пати месечно )
Јас сум 35+5 и јас се мачкав со с еи сешто ама џабе. Иначе и кај мене се оптрга ептен овие 2 недели дури болно ми е, доле од време на време болки ама мислам сеуште немам контракции сега од утре сакам да договорам цтг па ќе видиме