Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Витамин Ц за херпесот и земи си лепенки од аптека (прашај дали се дозволени во бременост)

MikicaBt likes this.
  2. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

:rofl: :rofl: :rofl:

Kaja991 and forumce like this.
  3. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Сега почна совест да ме јаде, не мачкам ништо за стрии. Ене го млекото за тело полно :D. Не можам жешко ми е ме поти. Со првата бременост ни една стија не ми излезе. Сега до 29та недела сеуште немам ниту една. Се надевам вака ќе остане. :^) воопшто не сум склона на стрии немам ниту една по тело.
    А дека сум разубавена, да не се лажеме и не баш :rofl::bandit:

S.o.F.i and baby 5 like this.
  4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Ова го користам од ДМ уште од почеток. Прилично мрсно е и немам стрии сега за сега :D

Attached Files:

pamelche likes this.
  5. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Витамини :) солен раствор за нос, и херпесан ако е дозволен
    Хуху, еве некој со мојата "болест" :D Мене деновиве ме загрижи тоа што оваа бременост немам темна линија (linea nigra) на сред стомак, а имав изразена пред 5 години со син ми.. Тоа што немам стрии не ме мачи, не ми се јавија и претходно (иако до скоро за тоа беше заслужно кокосово масло, а сега не се мачкам). Па мал ми е стомакот, па ми се намалиле труднички хормони.. Само хорор до хорор

baby 5 and S.o.F.i like this.
  6. sikica7

sikica7 Популарен член

I taa so nos kako babura ,usni itn e sepak ubava.Sekoja bremena zena e najubava na cel svet !
    @forumce veruvam deka ne si bila kako Baba roga i deka si bila preubava sekoja trudnica si bleska na svoj nacin.Sakajte se bez razlika kakvi i da ste ❤

cipiripi, baby 5, Kaja991 and 5 others like this.
  7. Anaksunamoon

И секоја жена дур е бремена блеска.. Споредено ова со постпораѓај, подочници перничиња од неспиење, комплетно нови и изместени хормони.. Убави сте сега бремени, светкате :sun: :muscle:

baby 5, Kaja991, zverkica and 2 others like this.
  8. sikica7

sikica7 Популарен член

Bash taka Jas koga bev bremena bev najubava realno

9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Не можам да се согласам. Да бев слаба ке бев најзгодна трудница. Ама бев со прекумерна тежина пред да останам бремена. Бремена бев како регал со лизгачки врати. По пораѓај бев зомби. Ама ако ти сакаш можеш да мислиш дека сите се убави. Јас не.

Andrejaaaaaa and Anaksunamoon like this.
  10. Anaksunamoon

The beauty is in the eye of the beholder. Мене еве, луѓе со ваков смисол за хумор ми се најубави :hug: и обично имаат убава смеа и/или широка насмевка :D
    Јас сум тргнала накај единечно плакарче, оние со фиокички (мене ми висат одзади) ама пошо си ја знам и зомби фацата после пораѓај - сеа у 6ти месец си делам комплименти кога и да поминам покрај огледало. :lol:

Мишел*, baby 5, MilaSs12 and 3 others like this.
  11. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Соленки се малце пробиотиците, знам. Инаку Провен ги користам, ама со оглед на тоа дека имаш за 2 месеца, не е многу таа сума. Другите се по 10 апченца а се 300/400 ден. Ги имаш Waya, Multical, Лактогин иам користено (ама го нема у Мк), eдни на Д (ама незз како се викаа) исто беа околу 400 ден 10 апчиња, и Лактофлора 600 ден 60 апчиња. Ко шо гледаш сите тука се движат со цени, вреди да вложиш, мораш пробиотик со антибиотикот, инаку кандида ќе ти се јави, па после друг проблем.:)

12. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Јас земав некои ProDefend во аптека исто ми рекоа ок се за трудници. Во упатството читам не се за бремени и сеа ми е шубе да ги пијам.:?: инаку 500 мкд беа 2 ленти.

bybeDkid likes this.
  13. ZelenaSnegulka

ZelenaSnegulka Истакнат член

Здравооо трудници ...
    Препорака за крем за лице во бременост?
    За сува кожа?
    Ви благодарааам :*:

14. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Немај гајле, Тофоски ми кажа може било кои. А баш ако навлезеш на секое упатство на секој суплемент или лек пишува у најмала рака трудници да се консултираат со гинеколог пред употреба на лекот. Ко ќе видиш нишо не е дозволено за трудници демек и на крај све е дозволено. Коа можат антибиотици да се пијат, пробиотици се ништо. Пиј си ги, ич да немаш гајле. :D

15. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Хахахаа и јас сум иста. Лицево пепел, цело со акни, косата ужас, стомакот од 6та недела надуен ко балон, гасови full, егзема на рацете ми искочи, кожата на телото пресува ми стана, среќа уште не сум се напраила ко табуретка иако кркам ко задње да ми е. Па mood swings at their finest. Права лотарија е како ќе им тера денот со мене на луѓево шо ми се у близина. 25 сум ја и стрии уште неам а не се мачкам со ништо, јас сум обратна од све женско шо знам и мразам да се шлапам со креми и лосиони, па да ми лизга тука или да светам целата:rofl:

16. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Сега малку се збунив.
    И јас пиев амоксицилин, на пакетчето пишуваше Алмацин и беше плаво со бело.
    Ваљда не сум го утнала.
    Така ми го дадоа од аптека и веќе ги испив.

Инаку пробиотик мене исто ми велат декат сите се дозволени за трудници, па јас не ни читам упатство да се нервирам плус.

Matea94 and marijamarkoska like this.
  17. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Ауу мислев само јас имам такви бубачки по глава.:o
    Иако сум крупна жена, стомакот не ми е толку голем и изразен.(facepalm)
    Само се гледам во огледало и се мислам толку ми стои.
    Ги замарам сите околу мене, а одговорот е, ти си голема и широка во колкови нема да ту биде кој зна колку голем.:envy:
    А, што е најтрагично јас стварно си го сакам мешето, ама кога седнувам уште ми се дели на два дела бе како само сало да е, а сум 30та недела.:@
    Некогаш мислам си го стискам бебето, ова само кај мене може вака да биде.
    :D

tina2018 and pamelche like this.
  18. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Во едно цело паковање павловичева ставам бадемово масло цело шишенце и едно цело шишенце ад капки. Навечер пред спиење мачкам и на стомакот и на градите. Денски мачкам од маслото од еуцерин. За сега да не се заречам 33та недела немам ништо, а сум склона кон стрии имам од претходно што сум варирала во тежина.

@Sonchulka јас сум пиела и Мултилак и сега Провен со брусница, и двата ми беа препишани од матичнион гинеколог.

Sonchulka, bybeDkid and pamelche like this.
  19. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Истите се - различна фирма.

S.o.F.i likes this.
  20. majavel1

majavel1 Популарен член

Циркузи сме :)јас во првата бременост немав такви стравови, ама сега дека близначка бременост кога би можела 2 пати неделно би одела на ехо да ми каже дека е се ок(facepalm):)Така да сите со истата "болест" :D