@Kaetana Апсолутно немам никакви отоци. На два пати ми отекоа нозете ама патував со авион. Од сабајле пак ОК е притисокот...Беља работа колку од памет да ме извади...
Sabajle koga se razbudiv imav malku krv na gakjite,ideme sega do bolnica...sto moze da bide? vaka do sega ne mi se slucilo.
bas vcera doktorkata mi go rece ova,posto imav i jas slicno iskustvo,stom se zabelezi krv vednas da se javam na lekar,rece deka mnogu cesto se slucuva vo bremenosta i najcesto nema posledici na bebeto,no dodeka nese napravi pregled nemoze da se znae od sto e,zato kako sto kaza,sama,najdobro na lekar..
Jas dva pati krvarev, ednas crvena obilna krv( okolu 12nedela bese toa), a vtoriot pat kafeava i traese 12dena( okolu 16nedela)! nisto strasno, prviot pat pricina bese pomestuvanje na placentata, a vtoriot pat bilo stara krv, dobro e da se otide na lekar, ako so bebeto e se ok i ako ima srceva reakcija, togas nisto strasno, samo treba da se miruva tie denovi dodeka da se normalizira se kako treba! Taka da devojki ako so bebeto e se vo red, togas nema mesto za panika! Vi posakuvam se da e vo red, pa pisete...pozdrav
Mesinja, znaete li od prilika koga, vo koja nedela se spusta plodot nadolu?jas nekako denes go cuvstvuvam bebevo podolu, ili ko da imam topka zalepena na stomakot, veke ne si izgledam onaka kako vo edno so stomace, ama denovive preterav so setanje, i se nadevam ne si napraviv belja, oti imam slusnato dve tri nedeli pred poroduvanje se slucuva toa, a mene mi e uste rano!!! mislenje?!
Bufi,sakam da te prasam vo vrska so placentsta,i mene mi se sluci istoto,no sega e vo red,dali i sto imas prezemeno vo vrska so toa,dali moze da se povtori pak?
Mene toa ne mi se povtori, ama ete posle nekolku nedeli imav pak krvarenje samo kafeava po malku i bev mi zedoa kako bris nesto i rezultatot bese deka e stara krv! Jas mislev deka e gotovo, mnogu se nervirav, i bev na doktor mi rece nisto ne e strasno, toa e normalno, se pomerilo bebeto, a so toa i placentata, i od toa mesto kade stoela placentata tecelo krv! mi rece vo takvi slucaevi samo treba da bidam smirena i da lezam tie denovi za da se vrati se vo norlmala, taka i napraviv i eve do den denes nemam problemi! Mnogu zeni imale krvarenja, ama od ova mozevo idenje po bolnici zaradi toa nauciv deka dokolku bebeto na eho e vo red i ima srceva reakcija, togas nema mesto za panika! krvarenje moze da se javi od poveke pricini, medjutoa najbitno e bebeto da e vo red! pozdrav
Zenicki jas mora da pocnam nekade na vezbi ima nekoja od vas, nekade da odi i da e zadovolna? Do 4 saat sum sama doma, samo lezam... Site se na rab... Pa sakam da se razmrdam malce nekade, iako cat pat setame i so mm koga kje dojde od rab
Повремени болки се сосема нормални - утерусот континуирано се шири. Дополнително, некогаш на движење болат и лигаментите кои го држат. Јас лично имав и болки ради проблем со столицата. Секако, ако болките долго траат, или се неиздржливи, треба да се консултираш со гинекологот. Ако се појави крварење секако итно треба да отидеш.
Pred izvesno vreme imav malo krvarenje radi pomestuvanje na placentata no toa se sredi,e sega koga i da dobijam bolki mi e strav pak da nee nesto takvo.
Само позитивна мисла, без страв, избриши тоа што поминало, повеќе одмарај, пиј магнезиум и ќе биде ок.
Тρудничκи. Во 19та недела сум. Од вчеρа чувствувам болκа долу, десно, κаκо во јајниκ. Пρи движење чувствувам повеќе. И посебни аκо ја движам десната нога. И забележав зголемен сеκρет. Вообичаен, бледо жолт, но зголемен. Ве молам за мислење. Баш сум загρижена. Би благодаρам однапρед!
Blagodaram na odgovorite, inaku ne mi e spusten plodot, sigurno zazelo druga polozba pa taka mi se cinelo! inaku devojki sega imam drug problem, nemozam da dojdam do vozduh vo odredeni momenti, srceto mi cuka brzo i se cuvstvuvam kako da sum trcala neznam kolku! Me fati i stomacen virus pa se mi se sobra! mu rekov na doktorot rece da ne jadam, samo caevi da pijam, ama ja sega pak si jadev malku lebce, oti bebusko bara)pa ke vidime kako ke bide slednive denovi! dali so zadisenosta i na vas istoto vi se slucuva? da ne e strasno? Drugo sakam da ve prasam koga prvpat gledaat dali e edna zena otvorena dole? dali koga pocnuvaat bolkite ili porano? vo koja nedela? ne sum mn upatena ama sledna kontrola mi e vo 37+4 i togas ke mi pravat test za streptokoka, dali i vie isto taka pravite? se izvinuvam za dolgiov posti pozdrav do site
Jas te sovetuvam da si odmoras sekogas koga custvuvas i mala bolka,pij poveke tecnosti i odmoraj. Dokolku bolkata ti se zgolemi posetisi ginekolog za sigurnost i mirna glava deka e se vo red
Ти благодаρам. Се κонсултиρав со генеκологот и ми ρече деκа нема место за паниκа. Да се напијам бρуфен аκо пρодолжи да ме боли, но не саκам да пијам ништо за сега. Ќе пρобам со одмоρ.