Може да, сега ќе примиш две па по точно две недели уште две. Дејството им е две недели на инекциите затоа така се примаат. А најрано што ги даваат е 28 недела. Само не се плажи за движењата, ќе се намалат. Кај мене беше ептен активно бебе па тие денови сеќавав само нежни движења и тоа многу ретко.
Јас не сум го видела линкот, а обично се си читкам од темева пиши ми на кратко само, колку да имам инфо. Инаку јас се имам напиено еден, максимум два ама уште не знаев дека сум бремена...
Дечки, дали ви се случило привремено слепило? Бев на депилација и легнав на грб. Ми се стемни пред очи и ослепев на некоја минута, се кренав на креветот и пиев вода па ми се врати видот. Што мислите, некоја вена е или скриен шеќер? За шеќерот имам уште 2 недели до испитување, а ме фати страв сега да не е стварно тоа. 23+1 гн.
На мета сме од времево. Со лесно да поминува. Инаку не се ни напив парацетамол,ќе не можам да заспијам ако се напиев. Се надевам ќе пројде брзо и ќе бидеме како нови.
Не се потресувај од еднаш, има луѓе со чести главоболки или други болки што често го земаат, мислејќи дека е безбеден. Има едно делче во истражувањето што вика дека се потребни дополнителни истражувања да откријат која количина е штетна, за минимални 1, 2 апчиња мислам дека не треба никоја од нас да се секира. Ама, информацијата дека не е така безопасен лек треба да допре до што повеќе идни мами.
Овие апчиња може да се пијат иако се со жалфија, ова е локално, не смее чај од жалфија да се пие. По едно до две дневно Едит: се лижат, не се пијат
Јас во 7ма и 8ма недела имав корона. 13 дена бев со температура, на ден пиев секако по 3-4парецетемола. Се надевам не си направив некојА беља. Затоа и не го отворив линкот да не се стресирМ повторно.
Паднат притисок, паднат шеќер, ниско железо може да се причина за стемнување. Барем кај мене биле тоа причини.
Оф леле, понекогаш бенефитот ги надминува ризиците. Во таква ситуација мислам дека е неопходно, температура повеќе беља може да направи. Не се стресирај, меше нека расте
Девојки 13+3 сум денес но последниве 3-4дена ми прска главата од болка дали смеам да се напијам нешто исвен парацетамол бидејќи не се издржува
Фала ти мила. Кај мене пишува денес 2 ампули од 7mg и утре 2 во исто време. Леле искрено цело време мислев и премислував што да правам, матичниот вели да може да го покачи шеќерот, ама вели ти си на граници и секако ќе си внимаваш. Во врска со движењето дали се намалуваат ме гледа чудно, вели од каде таа информација не било точно. Си мислам докторе ти и така многу не разбираш, туку ај. Моето бебе овие денови го осеќам повеќе како се тегне, отколку да клоца ама секако не е некое многу активно бебе. Така да се надевам барем малку да ме клоцне да бидам мирна да не паничам. Ја примив денес првата доза, нека е за убаво само.
Дали е безбедно да се користи Канестен за кожа во бременост? Ми излезе како гливична инф. на препон од депилација, како кругче што чеша и се перута. Мачкав со кортикостероид но само го ублажува чешањето, а за Канестен незнам колку е безбеден во бременост.
Zdravo na site....bi sakala da ve prasham dali kontinuirano za vreme na vashata bremenost posetuvavte dva ginekolozi?Jas odam ama me buni toa shto ednava mi go vodi bebevo 7+1 a drugava 6+5....e sega ne znam na koja da i veruvam.
Мене ми го водат според менструација кај кого и да бев на преглед кај сите исто, мерките не се исти секако.
Toa e taka dokolku ciklusot e redoven t.e na 28 dena....mene mi doagja od 30 do 36 dena...i stalno imam docna ovulacija .
јас сум 29та недела. цела бременост одам и кај матичната и во систина паралелно. и кај двете секогаш бебче од поголемо за една недела, некогаш 6 дена,некогаш 5 ... воопшто не обрнував внимание.. мислам дека не е воопшто важно. најубаво е да си гледаш од последна менструација