Тоа да пукнеш од исчекување , јас сум 15та недела па ќе ја прашам матичната дали се гледа да ми стави во писмо
Мене во 12та ме прегледа еден доктор и ми рече 80% машко без да го прашам, после некој ден кај друга докторка исто ми кажа претпоставка за машко. Штом двајца така кажаа, си викам не може двајцата да се грешка и на сите кажав машко дека носам. Дури и име смисливме, си разгледував машка облека Денес стигнаа резултатите од пренаталниот што го правев,покрај тоа што се е во ред низок ризик е за сите синдроми, за полот пишува женско Значи девојка ќе чекам, ако не смени во меѓувреме
Vo 12 nedela ne se gleda polot kako mozele da kazat ako prenatalen vika zensko zensko e da e zivo I zdravo samo.
Претпоставка според местоположбата. После во 13та друга ми кажа исто според местоположбата одговара на машко. Искрено не знам, не ни прашав така ми кажаа.
Мене во 12та недела ми кажаа пол. Прво матичната на преглед, па на скрининг доктор од гак. Не го згрешија.
Не верувам да се практикува тоа дека и јас сум во Германија, јас до душа не се соочив со тоа бидејќи не се гледаше ништо се до 23 недела.
34 недела, прстите на левата рака постојано ми се утрнати. Пијам поедна кесичка магнезиум. Друга со ваква проблематика како мене?
Нормално е, и јас исто кај мене најубаво влијаеше магнезиум 400 директ другите џабе ги земав. Матичната ми рече по 2х400 и обавезно б6
Госпоѓи здраво Сеуште не сум придружена во темава, се надевам дека ќе бидам во скоро време 4 ден по трансфер инвитро. Чекам сеуште и се надевам дека ќе ви се придружам. Би сакала да поставам едно прашање па да ми помогнете. Да не разглабам премногу, од лани после ковидот добив притисок кој го регулирав со апчиња кои ми ги прекинаа пред трансфер. Сега повторно е повисочок и ме ставија на метилдопа. Уз метилдопата би сакала да пијам и магнезиум, дали може да ми препорачате кој вид го користите вие. Фала многу
Мешиња ај помош денес се стресов малку. Станав се супер ама некако уморна, но тоа го препишав на неспиење пошто киселини и не спиев цела ноќ, а и вчера имав напорен ден. Се супер кафе, јадев и кон пладне заспав. Пред ручек од нигде никаде повратив. Ми олесна па јадев. Повторно спиев попладнето кога станав едно лошо во желудник па се исповратив. Мерев температура 37.1 се напив чај од нане да ми се смири желудникот, еве сега добра сум. Имам простор за паника или? Што мислите? 33+3 сум инаку.
Јас викендов така 2 дена не можев да јадам, што и да ставев во уста повраќав, а 2 варени компири цел ден ги јадев и не можев да ги дојдам, а ноќта имав киселини и не можев да спијам. Одлучив да не се стресирам многу дека е нормално, па не придадов значење. За температура јас општо ја сметам до 37.5 нормална, над тоа покачена. Види како ќе ја поминеш ноќта и утре како ќе ти биде, ако не ти е добро посети лекар.
Ова ми е скоро секојдневно откако почна промената на времето последната недела дена ама сепак ти си го знаеш најдобро организмот. Пробај со лесна храна и течности, па ако не ти е добро и утре консултирај се со доктор. Со лесно
Јсс никако па не можам да се навикнам во женски род да му се обраќам на бебето.. Најчесто е среден род, ТОА бебе, ОВА бебето.. А она цела девојка, бешика ми измести Мене за син ми во 12та ми кажаа девојче. Знаев дека е рано за развиени гениталии, тогаш повеќе читав што кога се развива, ама поверував. Во 5ти месец на втор скрининг полот беше момче. Најзабавно од сѐ ми беше радоста која ја доживеав и за веста Женско, и за веста Машко. Иако, мајка ми изјави дека мноогу порадосна сум изгледала за син. Овојпат на генетско тестирање дознав за ќерка, сама бев кога го читав резултатот, и искрено, никој не знае, ама кога ги исчитав сите резултати плачев од среќа. Мило ми е за твоите добри резултати од пренаталниот, знам колку може да биде стресно исчекувањето.. Сега опушти се и уживај во бременоста
Zdravo, mi treba sovet... Trudna sum 10 nedeli pa vo Makedonija mi rece doktorkata da gi zemam femibion 1 i femibion 2 pa koga dojdov vo Shvedska mi rekoa posle 3ti mesec nema potreba da gi piesh femibion 2 zoshto si zdrava samo vitamini treba da piesh, neznaeme sho sodrzi femibion 2, pa sega neznam dali e dovolno samo vitamini da pijam posle 3ti mesec..