Освен Марисол, друго нешто да си го одзатнам носов? Помошш!!! Ме мава на нервоза шо дури главата фати да ме боли.
Јас Септеназал за деца користам цела бременост, без капки неможам да дишам, подобро да ставам еден спреј отколу бебуш да не добива доволно кислород,преку ден се мачам на една ноздрва дишам, а навечер шприцам само во затнатата ноздрва и така терам 7месеци па фала богу се е во ред и бебуш си е понапреден, нема никаков проблем. Земи си спреј не се мачи
Па тоа то зборам, повеќе штета е од недоволен кислород отколку еден шприц септеназал, башка за деца е тој што го користам, стај си и диши ло чоек, вака и нервозна си, а тоа штети и на двајцата, трк у аптека
Со капките за нос само повеќе си штетите, тие делуваат 1 недела после тоа станувате зависни од нив и колку повеќе ги користите толку сте позатнати, небитно детски или за возрасни. Подобро ставајте само солена вода или обидете се ништо да не ставате ќе ви се одкука. Тоа ми беше совет од еден лекар од Велика Британија, бидејќи и на детето и на мене цело време закукан нос и кога му кажав рече никако тие се повеќе штетни него корисни. Така и направив престанав да ги користам, по 1 недела немавме никаков проблем. Сега дури и за настинка само солена вода или оставам така без ништо побрзо проаѓа него со капки. Добронамерен совет.
Знаеме душо, ама ова е долгогодишен проблем кој не проаѓа ни со солена вода, ни инхалација, ни црвена ламба, трае и пролет и лето и есен и зима, а и плус познато е дека се јавува затнат нос кај трудници, кога неможеш воздух да земеш а сега ми е потребен дупло од порано, за бебе да добие кислород ќе се жртвувам
Не сум бре. Нешто крвната слика не ми е арна. Т.е леукоцитите пак ми се покачиле. А и шеќерот нешто ме зеза. Нов план имаме сега. Да примам у 28ма една доза за зреење па ќе ја мислиме. А тоа е за еден месец. Мирна ќе бидам до тогаш @baby 5
Majki, kako se snaogate so farbanje kosa, od pocetok na bremenost ne sum farbana, a sakam da ja osvezam kosata, veke sum skoro 8 mesec, ideja nekoja
Јас си се исфарбав уште во 10недела и ништо не ми бидна сега пак ќе се фарбам и тамн до крај уште еднш
Превентивно. Јас посекако на 4м примам кортико во поголема доза, па таман ќе ми дојде флостеронот наместо урбазон да примам