Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Jas I ti sme blusku so terminite kolku sto znam (mojot e 21.02) I mozam sa kazam deka poslednava nedela I jas ponekogas se osekjam ko zamajano (ili pijano, bez kapka alkohol). Veruvam deka e normalno.
    Vo vrska so drugoto prasanje, mene vcera doktorkata na eho mi gledase dolzina na cerviks I dali sum zatvorena, a rece sledniot pat I vaginalno ke vidi - pregledot e zakazan za 36ta nedela.

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    на мене со првата бременосгт плодот не се спушти до самото раѓање, кај секој различно, но најубаво е да се спуштри плодот, затоа што ке имаш полесен пораѓај, јас искрено со стомакот високо горе, плодот не се спушти, многу тешко си поминав, со нозете од болничарката врз мојот стомак, демек ке ми помогнала да се побрзо породам, а јас нем,ав воздух да дишам камоли да напнувам, така да кај секој различно, сите се различни, еве сега гледам дека со втгората бременост го носам пониско и побрзо мислам дека сега ке се спуште, имам слушано дека качување по степеници, пред крај помагало да се спушта плодот надолум а исто и пешачењето помагало....а за отварање ке те прегледаат кога ке ти почнат болките, или пак ако ти пукне водењакот,,, поздрав и со лесно до крај..

На galapce и Bufi им се допаѓа ова.
  3. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    и јас истото се прашувам, одговори ни мавеја кога ке видеш, како си ни...

На Markiza30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.839
    Допаѓања:
    77.242
    Prvo mislev aj normalno e da te boli grbot... No ovie bolki se nepodnoslivi, nemozam da se navednam, vrata od kola da si otvoram nemozam :/ i cudno mi e znam kicma boli, no mene me boli gore megu pleskite, pred 3,4 dena pocna, a denes vekje i koga disam me boli, mn jaka bolka :/ sto e rabotava, imal nekoj tamu bolki vo bremenost?

5. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Mene isto kako tebe ednas mi se javija bolki taka, se napiv magnezium i utredenta veke nisto ne me bolese, ako se uste ne pies pocni! a toa sigurno te boli zasto plodot raste i se poveke tezi i toa smeta na optata ramnoteza na teloto! ajde sladka bolka e toa:)pozdrav

На Biljana 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Obavezno magnezium.Jas pijam bioelektra vo prav.I sa stolicata e podobro.Dva pati dnevno.
    Denes apetitot mi e stotka :?:
    Mleko ne piev pred bremenosta voopsto.Sega cat pat go iznenaduvam sinko so cokoladno od moja kravica.
    Edinstveno neprijatni mi se totemite.

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.839
    Допаѓања:
    77.242
    Pijam magnezium sekoj den.. a inace imam mal stepen na skulioza, mozno i od toa da me boli, me ispravuva stomakot.. :)

8. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Мене уште од 18та недела почнаа да прегледуваат дали сум отворена и на цтг ме ставаа. Сигурно кога ќе почнеш на цтг да одиш ќе те гледаат. Многу ми е мило за тебе мила :) Со лесно и убаво кога ќе дојде денот. :*

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Труднички како се справувате со напливите на нервоза и нетрпеливост на тие што ви се околку. Хормони ли се, што ли е, не сум јас ваква. Знам не чини да се нервирам, и пак. За банални работи знам да се изнаплачам. Да е убаво време ќе прошетам, може ќе се опуштам, ама вака.

10. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    B6 vitamince:inlove:
    Drugo nema ama ne grizi se ke pomine.Do hormonite e.

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    До хормоните е.
    Само кај мене обратен ефект. Ме тера на карање и другите околу мене да ги нервирам :rofl::tmi:
    Се навикнав минатата недела поарна бев и секој ден по дуќани, навечер испаѓавме и денес дома цел ден пукнав. Притисокот 80 со 60 глава не можев да кренам.
    Барем уста не ми се отвараше да мрчам нешто ]:):D
    Си седам и си јадам.

Му читам на мојов што пишуваме тука и си се сожалува сам себе. Вика не бил единствен маж на светов што е дежурен виновник за се :tmi::wasntme:

Мене свеж воздух и шопинг обично ме вади од вакви состојби :P

На irena.1 и galapce им се допаѓа ова.
  12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Епа божем и ние иста шема после работа излезени, да ручаме и шопинг, и тука почна работата :tmi: машко ко машко, стопати се пишманив сама што не си отидов, бар работа ќе си завршев. Работата се префрли и дома (facepalm), а за вечерни прошетки Скопјево моментално не е, доста е загадено. Инаку ладење глава на воздух ми помага. И така се изнаплакав и сега си седам башка во соба. Се ќе пројде, само да не направам некоја беља од глупостиве, да не му наштетам на бебево. Инаку пола од вината е моја, ете бар тука да си признаам.

13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    @irena.1 и јас си признав вина измеѓу предходниов и овој пост :nod:

Топла прегратка е секогаш добредојдена. Ајде доста нервози или плачки....отиди и ти гушни го.

Не штетиш...излив на хормони е, мора некако да испадне. Сите минеме низ тоа очигледно, помалку или повеќе, на овој или оној начин.:sweat:

На galapce и irena.1 им се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Jas sum sega dosta po smirena.Koga bev do kaj 17ta neznam koj bese po truden.Maz mi ili jas.:lol:
    Sega dali sme posmireni i potolerantni i dvajcata neznam.No poveke od vistina e deka sekoj muabet so pregratka ima resenie.Ne samo koga sme trudni.
    Da ima kako cel den bi go guskala:l:..Zema nekoj sloboden den radi problemive.Sto ke se pravi koga ke trgne pak na rabota?Da ne pocnat pak nervozite.Oti togas pak ke e truden.:D
    Ma ne priznavam.Ne.:shake::lol:

На danichap и anina им се допаѓа ова.
  15. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Пред крај е малце подруго, гледам разлика. Не дека сега имам поголемо трпение, но очекувањата се други и немирот е друг.

Инаку... Плачење без причина, буквално рикање од добро седење имаше во мнооогу наврати. Нервоза, нетрпение, луѓе ме напнуваа без причина...
    Чудо, само сопругот ме опушташе и него го сакав во близина.

Најчудно ми беше што кога ќе почнев да се смеам ама онака од душа, смеењето завршуваше со плачење од душа... Зошто... И самата не знам...

На menelele и galapce им се допаѓа ова.
  16. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Јас па, среќа такви промени во расположение немав. Ама пиев B6 цела бременост. Можеби тоа помагаше.

17. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Мене хормоните ме правеа среќна максимално, бев како на некоја дрога од заебанциии до зборување 100 на саат и смеење...чудо ама последниве 2 недели неможам органски да го поднесам мм и се ме нервира ама искрено имам и проблеми со спиењето а тој не ми помага воопшто.
    Инаку неможам да спијам, рацете ми се дрват, неможам положба да си најдам, секое вртење ми е болно, грчам ко стока од носот што ми е затнат цело време и овие два дена вртоглавици ненормални имам ;(
    Инаку конечно имаме креветче :inlove:

18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Za zazemanje polozba da ne zboram.Sva sreka sto uste mozam na grb da lezam.Ko za inat na levata strana ic nemozam.A koga citav deka na taa strana treba si mislev ke praam so ke praam taka ke spijam.Ama teorija i praksa tesko.:mm:
    Mirisi sekakvi mi smetat pa duri i parfemi.

19. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Чувствувате ли здρвување во ρаκа, во нога додеκа спиете? Со тешκи маκи менувам позиција.
    За моите хоρмони б6 не е леκ. Само надувана сум од плачење, а не знам зошто.... чувствувате ли вие нешто слично?

20. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Добро дојде во клубот:lol:. Цел ден добро добро и одеднаш од глупост знам да се нанервирм до крај и да се утепам од плачење. Мојов ми вика што ќе се први со тебе вака.:wasntme:

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.