Маж вика арни биле и дека у живот не сум имала ваков резултат од шеќерот на гладно и од скриениот Вие што велите ?! Арни се , така? Има потреба за железо да зеам нешто?
Правев крвна слика, во резултатите од урината кај кристали и бактерии имам ++. Ќе треба да правам уринокултура така?
Направи си за сигурна да си за бактериите. За кристалите јас првите две тромесечија ги имав ( имав 4 плуса ) и советот од матичната ми беше 2-3литри вода на ден.
Женички здраво, Јас од недела влагам у 36 недела, Денес бев за брисеви и ја прашав матичната кога се оди на цтг ми рече болки кога ќе те фатат ни упат ми даде ко што читам дека треба и дека сите одат од 35 недела ни ништо, Дали сам треба да си бараш или како мене више со оваа матична ништо не ми е јасно.
Жени сеа бев кај матичната да ми праи премивка ради чешањево доле и го гледаше бебко ми рече дека било карлично поставено и затоа сум го осеќала доле како ме клоца. На скрининг коа го гледаа беше доле со главчето, а сеа е нагоре значи? Можеби просто и глупаво звучам ама не знам какво е тоа карлично поставено и што значи тоа. Некоја поупатена од мене да ми објасни? Башка и она ми кажа дека е поголем малце и да испитам скриен шеќер.. Буци мој 1кг е у 25+ 4
Карлично е со газето надолу, главата горе. Има време да се сврти сто пати до крај не се секирај Скриен шеќер да си направиш, од 24та до 28ма се прави.
Господ да е со вас и Мајката Божја,со лесно и со убави вести те чекаме. Мене во вторник ми е терминот ама бебево мое абер нема за излегување,а ни болки немам. Следно цтг в недела,па ако има шанси за со провокација би останала оти стварно не ми се чека веќе. Инаку 2 природни пораѓај претходно првиот спонтано,вториот со провокација точно на термин,бидејќи беше високо и ај со провокација,а сега третото ќе видиме Господ ...
Треба да ти даде упат за кај некој доктор ,јас почнав од 38ма со цтг,но со упат се разбира,па потоа ќе ти кажат тие од болница кога следно цтг. Барај си упат за кај некој доктор шо сакаш да те породи или ако немаш таков тогаш оди дирекно на болница и кој и да е на смена ќе ти направи цтг и ќе ти каже кога следно.
Sekerot spored rezultatite ti e super, za zelezoto sto da ti kazam jas so prvata bremenost celo vreme mi bese na granica ne piev niso mozebi trebase bidejki posle priroden poragaj mnogu mi padna bidejki imav i krvarenje zalepena postelka ama se sredi so terapija, za vtorava bremenost isto taka na granica i vo 8 mesec pocnav da pijam laktiferon po preporaka na ginekologot i super pominav, sepak konsultiraj se so dok.
Па така знам и јас ама оваа денес ми одговори кратко и јасно "кога ќе имаш болки" Све лудо,ќе се јавам од понеделник ќе барам упат и ехо таман.
Јас сега со железо 14 и хемоглобин 117 почнав да пијам сидерал фолик. Плус гледам да внесувам храна богата со железо. Докторот ми рече дека сеуште несум за некоја појака терапија, 28 + сум. За шеќерот на гладно ти е ок, но другите мислам дека се малку покачени. Сепак ќе се консултираш со гинекологот.
Луѓе ај помагајте, хемоглобин од 110 на 2 тотхеми дневно отиде на 100, од 100 на лактиферон отиде на 90. 27гн, чаре. Што да земам сидерал или флорадикс сируп?
Bubce покрај маж ти лекар, срам ми е да коментирам за резултативе мене вредностите за скриен шеќер ми беа: Т0: 4,7 (гладно) Т1: 11,0 (1 час по гликоза) Т2: 4,6 (2 часа по гликоза) мислам дека може да припазиш на храна, да избегнуваш благо. Јас тоа го правам цела бременост (да не речам цел живот ) освен желбата наша нема ништо друго добро во благото. Во однос на железото мислам дека ти е одлично, јас со терпија едвај го одржувам 11-12, во поодминатите недели може да земеш Хемовит или нешто слично ако има потреба секако.
ете секој различно искуство може да испиташ хематокрит и хемоглобин па тогаш да видиш со доктор најсигурно. Хемовитот е одличен за мене.
Само од пазење ми се овие резз. Ееее да видиш лани какви ми беа резз пд шеќерот Затоа сега ми велат дека сум бомба Ама навистина многу пазам. Лани на пример јадев по три четвртини бурек за доручек, сега бурек и на слика не гледам. Чат пат домашна баница колку за од стрв. И рум плочките ги баталив. А по пола кг јадев дневно