Само од коприва со мед, и сок од, аронија мене тоа ми помогна само за 15 дена од 4 го качив железото на 7
И кај мене беа исти вредностите на железо и хемоглобин во 20та недела.После 1 месец терапија со сидерал фолик железото ми се качи на 20 а хемоглобинот остана ист.Ова ми е втор месец како го пијам сидерал.Наредна недела на контрола па ќе видиме како ќе биде крвта
Скоро секој ден по неколку пати ми се случува да ми се затне десното уво и да се слушам сама себе кога зборам, како во бунар, дали можам нешто како спреј со морска сол/вода да користам за одзатнување или подлабоко чистење на увото? А не знам од што може да биде... и не знам што би можела да испитам, веќе цел месец ми е така. Ништо не ме боли, само ме нервира кога ќе ми се затне.
Mi treba vasa pomos… Pijam FEMIBION 1 , no sum 11 nedeli 6 dena bremena od koga treba da pocnam so FEMBION 2 I do koga?
Zdravo devojki, termin mi e 27.10 sakam da ve prasam dali nekoja se porodila so analgezija epidural i ako moze mislenje i iskustva. Fala vi prva bremenost i malce strav
Дали воопшто не јадеш благо ? Мојте резултати беа. На гладно -4,4 После 1час -10,39 После 2часа -8,20 Внимавам доста на исхраната. Јадам тонус леб, избегнувам тестенини, сокови, бкаго, ориз и компири ептен ретко во мал количина од стрв можеби. Овошје исто по 1-2 на ден. Ама искрено има денови кога ептен ме фаќа криза и ќе земам тост или нешто благо, бидејќи премногу го мислам. Иако матичниот ми вели дека сум на граница, ама сепак гледам колку можам повеќе да внимавам. Исто како што ти рече, цел живот така внимавам па мислев кога ќе сум бремена можам се да си јадам. Ама испадна спротивно хахаха.
Фала ви на сите за убавите зборови. Да сте ми живи и здрави. Да се среди цела работа со убаво, да се олесниме. Фала ви уште еднаш ❤❤❤
Возбудена сум вака за вас кога ве читам дека уште малку ќе се гушкате со бебушките. Моментот што сите го чекаме. Само со лесно и убаво да си поминете, од ви посакувам.
Ме интересира пред да останете трудни, дали сакавте да бидете мајки, или пак дали бевте спремни за да бидете мајки хм ? Може ова малку звучи глупаво, али ме интересира
искрено пред да мерам ич не јадев и немав зголемен апетит. пред тоа си имав мерак за благо, ама кога останав трудна некако ми се гадеше од благото, дури неколку пати повратив од магнезиум директ што ми беше благ. Арно ама откако ми испаднаа добри резултатите, почнав да си јадам. Мој ден во однос на исхрана од прилика е вака: - цеден лимон и лажичка мед со семе од коприва - кафе со млеко и цеден сок (портокал или цвекло,морков,јаболко) - овес со банана или овошна салата/ банана (ова ако многу ми се јаде иначе го прескокам) - две три кришки леб / макарони (ова ми е околу 12-1 и го рачунам како доручек и прв оброк) - ручек зависно што има, со салата и супа (околу 6-7) - млеко со плазма/јогурт и палента (ова како вечера околу 9-10 бидејќи многу имам апетит сега и некако не можам да издржам само со ручек) за мене најважно е овошјето од сабајле, и ако пијам сок и јадам овошна салата во текот на денот помалце чувствувам глад. Освен свежо цедениот сок воопшто не пијам други сокови, многу вода 2+ литри. Јадам бел леб и сите овие скробови, само не ги комбинирам. Важно е и да не се изгладнуваш, тоа има и контра ефект на организмот. Исто пробај некои нови рецепти, може нешто ќе ти се свиѓа и ќе ти ги задоволи апетите за благо. Мене многу ми се свиѓаат вафлите со овес и банана, ем вафла ем здрава и блага.
Денес рутински преглед. По трети пат потврдено девојче Според циклус 29+0 според бебе 29+5. Кило ипол тежела. Плодова вода доволно. Плацента во најдобар ред. Се свртела со главата надолу. Си пиеше вода додека ја прегледуваа. Догурав до 30 недела се е во ред за сега. Се надевам така ќе биде до крај
Jas.Isto prva bremenost,porodena pred 4 meseci.Ne se plasi-ne boli ,nema da osetis koga ja stavaat,ke ti bide mn poubavo,jas osekjav toplina i vibracii na stomakot ,i ne cuvstvuvas bolka.
Здраво, нова сум на форумов. Бремена сум 8ма недела, но имам некои слаби болки грчеви во матката.. Кои траат скоро по цел ден. Нормално е ова? Имаме срцева акција, примам Утрогестан 2 пати на ден бидејќи 3 пати ми се случи на бришење да имам малку крв, што мислам дека се иам повредено додека го ставам утрогестанот. Многу ми е страв бидејќи имав еден спонтан во 7ма недела поради хематоми..
јас цел живот пазам, сеа во бременоста ич. се утепувам од јадење благо еве ги моите резултати... иначе мене сеа најново ми е киселини ме убија ...