Женски тие што сме блиску, прва половина на декемвриски бебиња, ги спремивте торбиците за во болница? Јас не баш, делумно до душа. А почнам да ја читам листата ме фаќа анксиозност и престанувам.
Овде кога ти отвараат труднички картон ти даваат и листа со потребни ствари за во болница на кој со ситни букви прочитав "спремете си ја торбата во 28ма недела да не реши бебето да не изненади и да пристигне порано" и сеа се осеќам како да каснам 2 недели веќе
Хахаха па штознам сега кога те прочитав и ме фати малку паника. Ама углавном ги имам работите што ми требаат. Ваљда си мислам дека ќе имам време кога да ги присоберам стварите кога ќе почнат болките А и плус цело време докторот кажува дека мисли дека ќе идам до крај на термин ваљда затоа така лежерно ама ете утре ќе отворам пак списокот.[/QUOTE]
https://www.annifarm.com.mk/product/minotik/ Мене матичен општ лекар ми ги кажа овие, матичниот гинеколог даде зелено светло - природни биле. Јас сепак од страв не ставив, бев на почеток на бременост.
За жал се уште не е воведена терапија со таблети. Хемофиличната терапија се однесува на профилактична терапија односно одреден дел од животот, сте приклучени на шприц, системче-пеперутка, игла и фактор 7, 8 или 9. Напишете на гоогле NovoNordisk или Esperoct, ќе ви излезе многу детално објаснување, секако на официјалните страници. Исто ве повикувам да ја посетите докторка Зорица Трајкова - Антевска.извонреден хематоонколог
Ау не сум ни почнала со спремање искрено Планирам да помине контролата наредната недела и да почнам. И јас се сакам да ми е цакум пакум спремно ама како шо сум тргнала на крај мм ќе носи накнадно. Среќа карши ГАК живееме, па нема да му е далеку
[/QUOTE] Според се како тече до сега, и јас би требало да терам до 39та недела и да биде со договорен царски, ама не во мојата глава не функционира така. Мора се предвреме да си биде спремно
јас и ти сме најблиску со термин да ти кажам јас почнав да правам активно списоци што ми треба и купив по нешто прво бебе ми е и ми требаат доста работи, а сакам додека влезам во 9 ти горе доле да сме спремни со крупното. во секој случај имаме уште доста време, али дефинитивно уживам најмногу во овој период од бременоста
Da te prasam ke bide li problem ako pocnam so FEMIBION 2 vo 12 nedela i 2 dena deka za 5 dena treba cela kutija da kupuvam od 1 a nema da mozam cela da ja iskoristam
И јас си уживам во овој дел од бременоста исто. Првото тромесечје, море до кај 20та недела хорор колку ми се лошеше. Сега сум енергична, само си купувам нешто, и скролам по нет бебешки ствари