Мами ај потсетник шо се паковаше за на болница, за мама и бебе. 35та полна, мислам време е да спремам
Мами некоја дали пиела Фероглобин заради низок хемоглобин? Тој ми го препорача матичната, ама да ве исконсултирам и вас за искуства и мислења. Се надевам шеткате со мешковците на убавово време.
јас ги пиев капсулите. океј беа, имаа помалце железо од џејмисонот па ги сменив. не приметив некоја разлика и тие и тие ми го качуваат само железото, хемоглобинот не...
исто... и секоја нарена крвна слика ми паѓа се повеќе, а цело време пијам сеа во петок сум на контрола баш мислев да прашам што да правам веќе не знам. железото се качува, хемоглобинот и хематокритот само паѓаат
Знам дека имаше дискусија за висок притисок во бременост меѓутоа сакам да прашам дали некој има искуство со низок притисок? Мене најчесто ми е 90/ 50 па не знам дали тоа е нешто околу што треба да се загрижам и дали може негативно да влијае на бебушот? Инаку сум 27+5
Боље низок отколку висок. Јас сум 16 и цело време сум со низок притисок т.е цел живот .. Неможе да му наштети на бебето , високиот може..Поздрав!
Не се грижи, нискиот притисок не може никако да му наштети на бебушот. И мене ми е цело време низок, и јас сум 26 +. Највиско што ми се има качено е 105 со 75, ама тоа еднаш. Инаку најмн 100. Ако нешто почне да ти се лоши само кока колче или нешто солено. Мене овчо сирење ми помага. И секако, повеќе вода, ама тоа најверојатно веќе си знаеш.
Ако хемоглобинот не ти се подобрил со внесување на железо тогаш ти фалеле витамини и минерали или не ди внесувала доволно течности или пак си имала друг проблем. Железото е основно во стварање на хемоглобинот но во комбинација со витамини и минерали.
искрено јас имам проблем со железото и хемоглобинот од раѓање. лани имав спонтан и после киретражата ми беше за нигде крвната слика. испитував дали некаде ми се губи железото и не се сврзува платив 6.000 за некои посебни испитувања. искочи дека се е добро носачите на железо добри, се добро едноставно не се врзува, јас без суплементи за месец дена сум на железо 2... хемоглобинот па секогаш ми е под долна граница... затоа сеа пијам континуирано и нема нешто што немам пиено за железо... а за витамини пијам плус витамин ц, пијам б12, калциум и витамин д3, плус фемибрион, магнезиум... не знам веќе што би можело плус да се пие
Лелеее Анче колку апови се тоааа, ја па мислев дека ја многу пијам. Океј ја од све ова само б12 и д3 не пијам, ама плус надопунувам со пробиотик, па тука сме негде
сигурна сум дека некои денови нешто утнувам, а некогаш дека пијам нешто по два пати... тешко е се да запамтиш и плус тие што се пијат на размак од неколку саати едно меѓу друго апче ми комплицираат дополнително
Ако имаш проблем од раѓање значи имаш хронична анемија. Дали имаш проблем со бубрезите? Обично недостаток на хормонот еритропоетин кој се ствара во здраво ткиво на бубрегот може да предизвикува анемија.
имам хронична анемија.. немам проблеми со бубрези и црн дроб ... заборавив да допишам дека искочи дека ми е наследно.. мајка ми беше анемична
И мајка ми е. Има 60 + години и цел живот ја влече. Ама еве има 2 возрасни ќерки, работи, живее нормално. Човек со се' се учи да функционира. Фала богу не го наследив ова. Само сеа у бременост ми падна хемоглобинов иначе секогаш ми бил супер, железо над граници секогаш.
во суштина јас функцинирам сосема океј и со железо 2... што на пример други луѓе паѓаат во несвест, така да имаш право човек се учи со се да живее.. низ текот на годините сфатив дека исхраната и сите тие домашни чуда не помагаат долготрајно па речиси цело време сум на некој сумплемент за железо. се надевам ќерка ми нема од мене да наследи