Мајки 17 недела сум ама бебушов не запира, цел ден ме ритка, те на една те на друга страна. Баш го осеќам што ми е чудно, со првото покасно беше ваквиот филинг. Како е со вашите бебуши размрдани се ?
Јас не би, и за првата бременост мигрирав од дома кај моите, и малиот од кога е роден заедно се селиме, планирам и сега истото.. Се враќаме кога не мириса и кога е суво, сепак е испарување на хемикалии. И јас почнав во 17та да го осеќам бебето вториов пат, наспроти 20инекоја првата бременост. Изгледа нормално е, го познава телото чувството. Посебно ако го носиш ниско, знам како е
Јас сум 16+4, баш денес бев на контрола и ме праша докторката дали почнав да осеќам нешто, и дури се зачуди како не за две недели најкасно ќе сум ја осетила оти доста си била активна
И јас го осетив многу рано 15,16 недела , прва бременост. Сега е веќе голем батко од 5 годинки и исто е немирен ко во стомак што беше
Мами а имиња почнавте ли да бирате, јас и маж ми сме сооосема различни на таа тема, сега ми е јасно зошто некои парови до денот на раѓање немаат смислено име
Имаме уште пред да бидам бремена За машко имавме едно а за женско 4 Дм досаѓа уште сега да влечеме ливче или да се договориме да знаеме кое од тие ќе биде Ама мене уште ми е рано, оти ќе почнам уште сега по име да го викам
Ние имаме име уште пред полот да го дознаеме, дека двајцата сакавме девојче само женско име имавме на располагање . Исто и за син ми, кога го видовме позитивниот бета резултат бев толку сигурна дека е момче што само машко име смислив
Ние за женско имавме повеќе: Кира, Петра, Бјанка, Ева, Ања (еве ви идеи за женските), а за машко само едно и тоа ќе си биде најверојатно.
Девојки 14+2 сум цела ноќ повраќам последно сабајлево жолто повраќам што и да се напијам го повраќам синчето пред 1ден исто повраќаше многу сигурно е стомачен вирус од што повраќам стомакот ми се стега од напон дали може да пијам нешто што би ми помогнало и дали му штети на бебето тоа што ми се стега стомакот?
Жени мои, ај хелп која е поупатена..Денес проверував скриен шеќер и трета вредност е 8.2, шо е високо. Секако прво и се јавив на матичната и ми рече бел леб и шеќер да сум исфрлела. А јас секако не ни внесувам тоа. Некоја што е на ваков режим дали ќе може да ми пише што е дозволено, а што не? Знам дека компир, ориз не смееше. За овошје исто не сум сигурна што смееше. Затоа бебко мој е поголем, душа мајкина
Женски јас сум 35 недели и 6 дена. Денес докторот ми кажа дека бебето се спуштило во мала карлица. Некако во збунка не прашав дали треба да мирувам, тој ми кажа дека тоа е нормално. Имате вакво искуство?
Zdravo devojki, sakam da prasam dali nekoja imala dosega malce povisoki vrednosti na crniot drob? Jas sum 36 ta nedela ama veke mesec dena kako mi se pokaceni vrednostite na dzigerot. Drugoto se e ok
Јас секогаш си земам за право да одговорам на ова како дијабетичар со години ќе ти кажам вака, многу е битно да јадеш често а по малце пример доручен јајце,сирење, сега и ајвар можеш со чај или јогурт со кришка леб црн, ручек порција што има на менито со салата обавезно и имаш ужинка најчесто јаболка гледај, вечера лесно нешто можеш и само салата или макарони црни такво нешто и пред спиење чаша млеко/јогурт или овошје(смееш се само да е во мала количина) избегнувај бело се ориз,благо никако само без шеќер имаш сега све, газирани никако и од 100% сок само една чаша, значи оваа диета е со мерни единици ама немора до толку да пазиш. Се што сакаш прашај