Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.476
    Допаѓања:
    5.828
    не го видов. правеше уринокултура? кај мене имаше два плуса, а урикултурата беше чиста ...

2. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Уринокултура напраи за тоа

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    Праќаа на две места во авицена има едно + и од десната страна пишува негативен наод , треба уште еден резултат од уринокултура да ми стигне , микробиолошките беа добри ама тој + ме стави во мисла сега..

4. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    Фала ти !

5. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    2.608
    Инаку денешната моја приказна со огтт, заврши и со упат за хематологија, па во ману за иапитување на талесманија, заеади низок хрмоглобин. Секој месец нова приказна. Некој со ваков проблем.

6. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Немај гајле јас имав ++ и чиста искочи уринокултурата. Кај бремените се зголемени леукоцитите и во крв и во урина. :D

На Anaroz1 и stsmua05 им се допаѓа ова.
  7. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Супер е сé. Ништо тоа, незначајно е, а и си пишува негативен наод. Самото тоа што е бистра мокрачата кажува дека е во ред. Чисто за да знаеш и да дадеш примерок за уринокултура, бистрите примероци не се обработуваат.
    Само, според шеќерот ептен гладничка си била :pizza:

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    А зошто хематологија? Што треба таму да испитуваш?
    Иначе, да, секој месец е нова приказна, се сложувам и пронаоѓам 100%.

9. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    Се утепав од повраќање и пред и после земање крв .. прелош ми беше денот ! Фала ти за одговорот ме смиривте многу и ти и @bybeDkid , ве гушкам :hug::l:

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    А има негде информации што и дали смее да се јаде, колку саати пред тестот?
    Вчера читав како да се подготви трудница за тест за гестациски дијабетес, и ме зачуди што прочитав дека треба да се прави тестот после нормален појадок, како што вообичаено би јадела, затоа што на гладно би имало големо осцилирање на шеќерот. И имаше некој двочасовен и трочасовен тест, ова погоре наведеното за двочасовниот.

11. Knizhevnik11

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    2.608
    За во ману за тоа испитување само од хем можеле да ми дадат упат.

12. Ане.

Ане. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    1.563
    Здраво, дали некоја членка има испитано скриен шеќер после 28ма недела ? Мене матичниот ми рече дека се испитувало од 24та до 32ра недела. Тука како што прочитав повеќете до 28ма го имате испитано

13. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Јас кога се јавив да закажам во Авицена ми рекоа 10 часа пред тестот да не јадам. Затоа си закажав најрано сабајле во 07.30, за да не мора да гладувам до 10 на пример.
    А вечерта немој тешка храна само да јадеш, нешто мрсно или полно шеќери. Јас вечерта си каснав 2 кришки тонус тостирани со путер и кашкавал.
    Јас двочасовниот го правев:D

На Anaksunamoon и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  14. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    314
    Здраво, денеска испитував урина и ги добив следниве резултати, гинекологот ми препиша антибиотик, но правев уринокултура и е чиста, до сега секоја проверка на урината покажува нешто но со конзумирање на чаеви поминува, но овој пат резултатите ме загрижија Дали да го пијам антибиотикот или да прпдолжам со брусница и увин како и до сега, живееме во странство и овде не преферираат алтернативна медицина.

Прикачени фајлови:

15. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.653
    Допаѓања:
    2.684
    Да си земеш семе од коприва со мед,сок од аронија, снанаќ, блитва, бадеми ќе се оправи за 2 недели

16. Knizhevnik11

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    2.608
    Сето тоа јадам и пак паѓа. Плус сум и на терапија од 11гн. Тотхема, лактиферон, сега феррум лек. Не знам веќе како натаму.

17. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    39+1.
    Вчера ме примија напладне на патолошка (и уште сум) али се наспав. Од сабајле фати кичма да ме боли, ај викам од креветот. Ми ставија во 9 вагиналета простин.
    Мислам дека некои луѓе немаат човечност во себе си. Не знам дали беше доктор меѓутоа сигурно беше медицински брат/сестра како било, толку грубо проверуваше доле неможев да се опуштам никако, уште ми се дере отпор сум давала, викам не ме пипај груб си ме боли. Ај што ми ја стај вагиналетата ми ја стај. Се убив плачејќи до соба. У 14часот пак дојде до соба да те проверам, викам мојата докторка само што стигна ќе ме провери она, не не јас ќе те проверам. И пак груб однос. Никогаш нема ликот да му го заборавам. Инаку вагинален наод затворена сум. Ни милиметар а не прст. Во 15часот пак вагиналета простин, јас умирам од кичмата. За да во 19.40 добијам апаурин да ми се олабави мускулатурата. Заспав во 20.00, за да во 20.30 се разбудам скоро помочана дур стасав до вц све бев лом. Пукнал водењакот. Ме собраа одма на вагинален преглед, пак исто затворена.
    Сега лежам, ме фаќаат болки на 6 7 мин, меѓутоа со диши издиши ми се смируваат. Тоа е тоа за сега. Може ќе ме соберат на царски утре не знам. Ќе ви пишам. Фала што ме мислите, ве гушкам:hug::inlove:

На ruzoo, Mrs.Sofija, Ivanaahhh и 27 други им се допаѓа ова.
  18. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Ако нема бактерија, нема зошто антибиотик. Мене од +++ ми паднаа леукицитите на + од мнооогу пиење вода. Ама 2.30/3 литра. Инаку и мене матичната тогаш со ваков наод ми препиша антибиотик ама не го пиев.

19. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.653
    Допаѓања:
    2.684
    Леле душа мила држи се..... Ме насолзи, ајде пуштам среќа да поминеш најлесно на свет.

На baby 5, RumShtangla и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  20. Herrra

Herrra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    273

Со лесно. Бог нека е со вас :l:

На RumShtangla му/ѝ се допаѓа ова.