Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Хахаха знаев дека има нешто, а не знаев дека одат и на лента. Тенкс! :hug:

2. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Јас знам дека масажа во салон не се прави во бременост. Така ми е кажано, сепак прашајте ги тие што се занимаваат со тоа.

3. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Може релакс масажи ми рекоа и од оние на лице. Јас не сум правела ама кога бев за егземата на рацете ми рече докторката дека смеело. Јас имав на почетокот и проблем со акни и ми рекоа дека можело и третман со незз какви киселини за да не останеле флеки од акните ама јас не се нафатив. Мене искрено од се ми фуфка, така да не си експериментирам. :D

На S.o.F.i и ≈ Moyocoyotzin им се допаѓа ова.
  4. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    2.933
    Aura има во дм околу 250 денари се. Искрено да ти кажам презадоволна сум од фарбиве, дури и после бременост ќе продолжам со истиве фарби. Сега сиурно и до хормоните и витамините што ги внесувам е ама косава подобра не ми била во животов.

хаха ич да не те мава депресија, денес од времево ти е сто посто. Пушти си некоја весела музика да се расположиш. За средување искрено јас редовно се депилирам (освен интима), нокти престанав да правам (сама дома ги правев) од причина што работам од дома па нема кај да ги покажам :D

Ја фарбам косата со фарба без амонијак редовно после 12та недела.

Лицето си го средувам редовно, рутина наутро и навечер, е сега нормално ќе припазиш киселини не смее ама можеш витамин ц, нијацинамид, крема.

За јадењето би ти рекла јади што ти се јаде умерено. Не си болна на крај на денот трудна си. Разгледај има тема дневно мени за трудници има прееемногу идеи што се можеш да си направиш за јадење.

Уживај си во бременоста. Ќе ти фали после. Мене како ближам 9ти месец се повеќе сум убедена дека ќе ми недостига овој период. Кога ќе го осетам бебуш да мрдне како сладолед се топам. :*

На LiquidLuna, tina2018, zverkica и 6 други им се допаѓа ова.
  5. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.745
    Допаѓања:
    17.711
    Дали сте виделе вакво во Скопје некаде? Итно ми треба Screenshot_20211007-171648_AliExpress.jpg

6. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Денес бев на гинеколог, бебуш машала 1.222гр во 27ма недела, се супер, и кажав за печењето и често мокрење, па на ехо ми ги зирна бубрезите и ми рече на едниот имало некое проширување и одма на интернист ме упати. Да не имате некој добар доктор за предлог? Сеа уште поише се изнервирав, од што може бубрегот да се воспали така, аман раат не сме бре жени

На S.o.F.i, tina2018 и bybeDkid им се допаѓа ова.
  7. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Пу, пу, машала за бебуш! :l:Само нека си расте и мојот е буци, после има бутките да им ги ручаме :inlove::rofl:
    А тебе чиста ти беше урината? Немаше бактерија?
    Јас за ваква работа сум идела на уролог, не на интернист.
    За уролог, топла препорака за Сотир Ставридис на клиника.
    Ме оперираше пред 3 год, фала му на бога ми го реши проблемот.

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    Мамички , ме интересира на колку време правите микробиолошки контроли ? :hug:

9. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.492
    Допаѓања:
    32.805
    Јас како физиотерапевт ( колку толку стручно лице ) препорачувам масажи само кај стручни лица што се запознаени со масажи за трудници :) Се прават после 3ти месец од бременост и се комбинација на неколку масажни техники, не е обична релакс масажа :)

На Anaksunamoon, S.o.F.i, Ani93 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.492
    Допаѓања:
    32.805
    Се смееш бе мило, само умерено. Доколку немаш строга забрана од доктор, се ти е дозволено. И шетање, и нокти, и третмани.
    Јас цела бременост ја прошетав и со ноктиња ( сега ќе ги вадам пред породување ;( ) и со депилација ама дома, не во салон. Ми фуфка од короната :D
    А и за облеката, глеј удобно да ти е само. Јас цела облека од мм си ја присвоив :D

На Калатеа, S.o.F.i и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  11. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.492
    Допаѓања:
    32.805
    Јас правев 3 пати. 2 пати редовни, на вториот ми излезе некоја минимална инфекција и после правев контролен да видиме дали е се во ред.
    Првиот беше во 13та недела на скрининг. Вториот исто така на скрининг во 19та. Е контролниот не знам да ти кажам право, нареден пат кога отидов. 22ра недела мислам :)

На S.o.F.i, tina2018 и stsmua05 им се допаѓа ова.
  12. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Доколку се е регуларно се прават 2 пати. Ваљда на брисеви мислиш.
    Ама тоа е доколку нема никакви прпблеми како исцедок, чешање, пецкање и сл.
    Јас бидејќи имав многу упорна кандида до сега имам правено 3 пати, а сум 26+.

На Matea94, Anaroz1, S.o.F.i и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Чиста, правев уринокултура нема ништо, докторкава ми рече интернист ехо да ми направел, незнам зашто не уролог ама некако ме испаничи и неможам да чекам за термин на државно, еве за почеток кај др.Трајче Гелев интернист, во Кисела вода во вторник најдов термин да видам што ќе каже, кој да издржи 5 дена

На bybeDkid му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Тоа проширување на каналите на бубрезите најчесто се јавува како последица на постојани, упорни цистити и инфекции. Не знам како стоиш ти по тоа прашање, дали имаш историја со тоа.
    Братучедка моја имаше таков наод, антибиотици знам и даваа, ама она имаше упорна е.коли.
    Ако ти е многу мисла иди си на приватно ако си во можност, ма да не се паничи, ене го вторник кај е.

15. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Немам срцка никаква историја, еднаш имав јака прелада како дете, но немам ништо од бактерии лечено до сега во урина. Да, знаело вака да пецка еднаш во 3-4 години и со Палин и Увин одма поминувало..незнам ова сега што е, матичнава ми вика кога ќе се породиш се ќе се среди и врати на место

16. V.Atanasova

V.Atanasova Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    64
    Kakvi iskistva imate so Atanas Tenev vo Strumica?

17. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Женски, само да се искажам дека веќе се чувствувам збудалено :drunk:

Одам Систина пред 2 недели на преглед, бебето поголемо за две недели. Цела бременост бебето поголемо за една недела.
    Одам кај матичната сега, бебето е помало некој ден во стомачето. Килажата иста како и претходно(пред две недели мерено во Систина).
    Многу ми е страв да не заостане со растот, веќе скоро 33та недела сум при крај, и ова ме секира :(

А и башка сите облеки поголеми сум му земала дека голем дечко на секој преглед... Изгледа ќе треба и некоја 50ка да купам. :?:

И да мажето сеуште си е важно и си седи со главчето горе :nod:

На Anaksunamoon и pamelche им се допаѓа ова.
  18. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.918
    Допаѓања:
    18.806
    Килажата и со 1 кг ја утнуваат докторите.
    За веродостојни резултати треба да те мери еден доктор со еден апарат. И треба да расте бебето од еден до друг преглед. Ако во тој случај стагнира се превземаат мерки.

На Speechless му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    @Speechless да и кај мене бебуш на гак е со едни мерки, а кај матичнава понапред. Убаво вели @MilaSs12 треба еден доктор на истото ехо цело време да те гледа за да бидат реални мерките.

На pamelche, Bubamaricka и Speechless им се допаѓа ова.
  20. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Моето каснеше 2 недели со развој на стомачето. Откако се роди помина многу прегледи и на крај заклучија од што е слабо било така. И ехо ми утнаа и тоа некој сат пред пораѓај. Ми го мереа 3200гр се роди 2520гр.
    А сега е буцко, понапред е во стомачето :D
    Не се стресувај, да е живо и здраво алишта никогаш доста. Еднаш облечи го, испери го и не му чини повеќе.

На S.o.F.i, baby 5, dipsidipsidipsi и 3 други им се допаѓа ова.