Мила јас кога во 28ма недела бев кај Владимир, измери само главчето и рече одговара за 29та недела. Нели ме фатија грчеви и утрето бев кај Петрова во Ремедика и го измери 28 недела и со еден ден каснење. А, па кај матичниот е трета приказна се води по тоа дека сме високи со маж ми па било нормално да е понапредно, а нема врска. Иако сум крупна жена бебето во 30та недела беше 1500грама, за разлика еве од други членки. Кога ќе одиш во Систина ќе видиш како ќе биде кај ист доктор, мислам дека се' си е добро секој различни мери. Ајде има уште време може мажето ќе се предимисли и смени позиција.
Мојата принцеза на 29+2 е 1395гр Е сега имам прашање, наредната недела треба да примам рогам инекција па треба сама да ја набавам или од болница ќе ми ја дадат? Наредниот четврток имам упат за кај др. на ГАК и таму ќе продолжам со прегледите до крај
Незнам како е кај вас во Скопје. Мене матичниот ми напиша рецепта иако во аптека не ми ја ни зедоа. Инекцијата е скоро 3000 илјади денари и се рефундира. Ја купив и кај матичниот сестрата ми ја удри. Незнам колку успејав да ти помогнам.
Ако ја имаат во болница не треба да ја купуваш, ако ја немаат ќе ја купиш и ќе ти рефундираат. Јас не ја купував имаа во болница.
Што мислите дали се суплементиве безбедни за нас мешињата? Сакам да си ги нарачам заради сите антиинфламаторни и антифигуални состојки на лукот (најмногу заради регулирање на шеќерот) којшто инаку не би можела вака да го користам (заради мирисор). Убав дождлив ден мешковци
Zdravo mamicki jas sum 21 nedela pravev ispituvanje na krvnata slika, ama mojata maticna doktorka bas ne obrna mnogu vnimanie na dobienite rezultati, po moja gledna tocka jas mislam deka imam namaluvanje na hemoglobinot i hematokrit dali nekoja imala slicna situacija kako mojata pozz
Вака беше и кај мене таа недела, за во 26 да дојдам до 90 хгб и 25 хематокрит. А со терапија сум цело време од 11гн. Можеш да се конаултираш за препарст на железо.
И кај мене вака беше. Сеа уште повеќе е паднато у 27 г.н. Некои суплементи да внесуваш за железото. А за матичните, мислам дека 1 нема што се замара.
Ke zemam Lactiferon i se nadevam deka ke se sredi pa ke vidime na drugata krvna slika, i kaj vas daj boze se da bidi vo red, gospod da e so site nas
Мамички ве молам кажете ми смеам ли нешто за смирување да пијам, се соочив со многу голем стрес, а и следниов период би бил таков. Можам ли некое апче, чај?
Кај мене во 11гн бепе 110, пиев 2.5 месеци по 2 тотхеми, падна на 100, пробав една доза лактоферон падна на 90. Почнав феррум лек мерев 95, сеа вторник пак ќе мерам, ако се качува ќе продолжам со нив. @bybeDkid мојата матична пак за чудо ме праќа на хематологија да ме препратат да испитам во ману талесемија, за ако уште паѓа да знаеме да примам трансфузија крв. Се надевам дека вторник ќе има покачување. Ми остана уште сидерал да ги испробам како фалени.