Твојава ко за чудо некое матичнава, некоја што се замара уствари. Јас не ни знам што е талесемија да бидам искрена, ама супер чим те препраќа и не те остава туку така. Ја Фероглобин пијам, за 10тина дена ќе праам нова крвна слика, па да видиме дали има абер да се качи хемоглобинот..
Девојки ако може едно прашање. 11та недела сум, дали зголемен секрет а понекогаш и секрет како 'урда' е нормален во овој период? Нема мирис, нема чешање
Да не ставаш Утрогестан? Ако ставаш, тогаш е од него. А ако не, во 12та недела секако имаш брисеви за правење, така да ќе видиш да не имаш кандида или некоја бактерија. Ја со таква густина на исцедокот имав кандида.
Значи дека веројатно мокрачата е контаминирана, неправилно е земен примерокот. Кога се зема правилно и ако има инфекција, тогаш е присутна само една бактерија и тоа во голем број. Има објаснување како се зема примерокот правилно. Се миеш, го испушташ првиот млаз мокрача и потоа го собираш остатокот во чашката.
Vo bremenost e da normalno da se zgolemi vaginalniot sekret ova mi go imaat kazano nekolku ginekolozi, i jas go imam istiot problem a brisevite vo 12 nedela mi bea cisti nemav nisto, istoto go prasav i dobiv vakov odgovor.
Зголемен исцедок да, нормално е во бременост, но течен, со текстура на млеко. Не е нормално да изгледа како урда. Тоа укажува на патологија.
Го чекам денот кога ќе се породам и кога ќе се најадам толку вкусно со сласт без последици. Не ме оправа ништо од киселините, нит се трудам веќе да барам чаре. Таква ми беше и претходната бременост последните 2 месеци. Се научив да живеам со нив.
Дали проба со Фамосан? И јас имав многу, гинекологот ми рече по едно наутро. Ќе ти треба барем една недела од како че почнеш да ги пиеш да приметиш драстрична разлика. Јас сега конечно јадам како треба, избегнувам тешки јадења со запршки и благо, се друго си јадам.
Знам дека отеков со истово ама мене стварно ми помага ладно млеко. Пробај. Некоја од мешињава ми предложи да е жива и здрава ме спаси.
Тотално како јас да го напишав ова Мене ми е прва бременост, ама еве од кога почнав 8ми месец јадам = киселини, не јадам = киселини, пијам вода = киселини, си легнувам да спијам = киселини Ама ете и јас се научив да ми се дел од секојдневие Некогаш со ладно млеко ми поминува за саат два, пример за да заспијам навечер. Исто и со пржен лупен сончоглед.
Јас ладно млеко ни во лудило, ќе си трпам макар ме изгореле јако... Самата помисла бело млеко да видам ме одвраќа, не да го пијам.
Здраво мешиња Да ве прашам дали некоја имала болки во половината околу 25 недела Почна да ме боли од вчера ама не престанува целата сум укочена и неможам да се исправам Од тоа што сум стегната почна да ме боли и стомакот и почна да ме фака страв да не случајно почнам да се отворам Дали е нормална болката или е нешто страшно и освен одмарање што смеам да користам превентивно (парацетамол или мачкање креми за загревање) на преглед дури во вторник
Мене. Не ми текнува која недела бев точно ама мислам дваесет и некоја. Се разбудив буквално укочена со болки во половината. Пливање ми помогна. За 2 дена ми помина, не пиев никакви лекови.
Здраво, мене ме болеше тие недели 24,25,26 искрено јас на докторката кога и кажав ми рече да не си улежана многу, а тој период бев на одмор и доста лежев, чим е толку неиздрживо најубаво е да се консултираш барем телефонски со доктор додека отидеш на преглед и не знам дали пиеш магнезиум...јас мислам дека тогаш тие недели нагло ми порасна стомакот и дека од тоа ме болеше половината, еве ме сеа 30+ фала богу не ме боли веќе само ако стојам долго време или нешто се заморам ептен по дома
Исто. Баш тој период, едвај мрдав. Само што мене ми се кочеше и ногата, и не можев да стапнам. Ставав кинезитејпинг ако имаш некој физиотерапевт во близина што е запознат со тоа. Безбедни се и многу ми помогна за болката. Едит: и магнезиум почнав 2х дневно тој период.
И мене исто 24/25/26 по некој ден од секоја. Од многу улежаност ми беше,почнав да се движам по малце и попушти.
Има на Youtube јога вежби за трудници може да ги пробате многу помагаат. Јас ги вежбав во првата бременост и многу лесно ја поминав и плус пораѓајот ми беше лесен. Безбедна е за целата бременост.