Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    Здраво мешиња како сте еве јас го започнав последното тромесечие сега сум 28+2 недели денеска бев на преглед кај матичната да ме гледа на ехо .Близнаците си напреднуваат добро и се напредни рече матичната дека одговараат на 29 недела .Едното бебе е 1053 грама,а другото е 1037 грама јас сум поправена само 4кг ми го мереа и притисокот и ми е 120/80.Инаку веќе ги одбравме имињата на нашите сонциња ќе се викаат Петар и Павел полека почнавме да им купуваме облека,ќебенца и транспортери им купивме и количка здравје во фебруари ќе купиме .Едвај чекам да ги видам и да ги гушкаме со сопругот.:l::l:

На afrodita26, buba4e89, bokace и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.609
    Јас да се пријавам дека ја исчистив куќата. Генералка успешна. Јеееј!
    Пожелно да се пребрише и кујната и терасата, ама ништо итно, тоа веќе од аздис...

Терминот ми е денес, дете арно, ctg уредно. Сега... Чекам.
    Давам фора уште 7 дена над термин, затоа што имав доцна овулација, па дете реално постои полни 39 недели (не 40).

Мнооогу неизвесно. Ал ќе е 2014 или 2015... Нова Година кај ќе сум... Па и другите празници...

Поздрав трудници!

На Sky-butterfly, Markiza30, menelele и 2 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.376
    Допаѓања:
    332.575
    Ке си добиеш најубав новогодишен подарок :)

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Lele bravo za kilogramite. Jas sum 24 nedela so edno trudna pa sum 7 kg popravena. Mi se seta ne mi se sedi ama vremevo od denes ne mi ofi vo prilog zosto se e zamrznato pa se pazam.

На Frosina94 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Kaetana ajde samo so lesno da da e i sto pobrzo da si se guskas!

6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ajde so lesno da e i da te citame kako se guskate dosta cistese.:)

Jas utre se dogovoriv so doktorot za skrining..Imav neuspesen obit so maticniot prehodnata nedela koga vi pisav.
    Poslednive nekolku dena se mislam za placentata.Znam deka rekoa deka mi e na preden zid ama dali rekoa previa neznam.Edvaj cekam utre da si prasam.Isto se mislam so se desava i so polipot.
    Nekni koga prokrvarev fala bogu bese samo eden den i sega vo bolnica ke si cekame nova godina :wasntme:
    Edno razlicno iskustvo plus vo zivotot.:lol: Samo neka bide se dobro do kraj ke ja izdrzime i crnogorskava apni legni.:D
    Elka ima vo hodnikot taman da pocuvstvuvame atmosvera.

7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @galapce многу ми е мило што си волку позитивна, без обзир на тоа што си во болница, впрочем позитивноста е и една од најдобрите лекарства.:hug::hug:

Еве јас ќе ти правам друштво утре за Н.Г, таман кај мене ќе е наутро, мм е дома ќе им води сметка на децата а јас ќе ти правам тебе друштво, ако сакаш де.:lol::*

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Biterce koga podrazmisluvam dobro sto koga ke sum doma a na strek.Sekako mi e strav da sedam samo lezam,za vo drustvo ne sum oti sakajki nesakajki celo vnimanie ke e vrz mene,site na se da pazat vaka barem em jas po slobodna em tie.
    Ako do svooi 36 ne se iznaproslaviv razni proslavi na razni nacini,ova mi doaga kako odmor od se.Taka si go prifativ ova i baska naucena za se vo zivotot da se pomacam ama sepak go dobivam.
    Malku ja napnuvam i femina od sto nema sto da se pravi ama ke me istrpi:D nema izbor sirota.Sea ke zacestam na temite za seks i racni raboti,pa ke trknam i do umetnost taman da se razredi.
    Za pozitivnost se nema zbor samo so nemam care za mislive kako da gi sredam da ne mislam na trista mozni situacii od koi se plasam.
    Za druzbata nema gajle jas sum sekako dezurna.(poolparty):hug:

На bile84, Sky-butterfly, Markiza30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Nana odlicni iminja ste izbrale i samo neka ti e vaka so lesno do kraj, uzivaj vo bremenosta:)

Kaetana, jas mislam deka osven najubavoto novogodisno poklonce , ke si dobies uste edno uz toa, mozebi za prvorodeno bebe vo 2015:)) ajde izdrzi uste dva dena pa ke slavime tuka:)) So lesno neka ti e...

Pozdrav mesnija(highfive):l:

На mariz, galapce, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    И овде на сите мешковци да им посакам наубаво да си ја дочекате новата 2015 година, претпоставувам во најголем дел ке сме во домешен амбиент :) многу здравје, срека и успех, со лесно да си ја дочекаме крајот на бременоста и наредната 2015 сите да сме со бебуши в рака

На Bufi, bella.s и Kaetana им се допаѓа ова.
  11. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Денес пазаревме со ММ и изнакупивме све и свашта :inlove: дилема ми беше дали да купиме нешто како скафандерче за од болница земање многу ми беа скапи за еден месец користење ама денес најдовме едно на голем попуст и го зедовме :worried: наводно е за од 2 месеци до 6 месеци...кој знај што напрајвме. Инаку ич не сакам да трошам непотребно пари . Почнав да се тупам како да ја земам од болница госпожа...Зима е незнам колку и како да биде облечена...Инаку за две недели влегуваме во 9ти :rock: едвај чекам ми се смачи...

12. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    трудничќи жени мои почна и моите труднички мачнини и повраќања станувам среде ноќ за да повратам

13. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Mila jas i ti sme isto:) i jas si go postavuvam istoto prasanje, dali ke mi treba nesto debelo za iznasanje od bolnica, pa resiv da ne kupuvam, mozebi samo ona kako vreka i ne e skapo 17e, toa moze i za doma i za kolcki za se da se koristi! navistina e bezveze da kupuvam jakna za tolku malko i onaka ne planiram da setam na pocetokot, sepak e zima, virusi, nastinki sekade cvetaat! super sto ste pocnale da kupuvate, nie skoro se iznakupivme, sega uste da pocnam da peram i peglam i ke go cekame nastanot:)) smislivte li ime?

Da vi posakam na site ubava i prijatna novogodisna vecer kade i da ste, jas ke sum doma so prijateli i voospto ne mi e vazno, pametot mi e samo vo ona sto go nosam ispod srceto:) Se najubavo i najubavi zelbi vo 2015:party::l::beer:

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.376
    Допаѓања:
    332.575
    До март секако е мн ладно така да верувам ке го искористиш.За до вакцина,ортопед,педијатарски контроли..Ако биде вака ладно со температури -15 и пониски со скафандерот ке ти биде најзаштитена отколку со пелена или кебенце :)

15. acvamarin

acvamarin Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    25
    знае ли некој каде можам да купам количка на chipolino pooky ама да ги имаат боите од 2013? ако можете пратете ми линк поз

16. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Srekna nova godina na site mesinja i so lesno neka ni e do kraj:))

Imam prasanje, utrovo koga stanav zabelezav crvenila i otoci na obrazite, na edniot poveke na drugiot pomalku, mislev od pernicata mi e, no eve ne pomina tuku ostana! Neznam dali mi e od nekoja hrana ili e od bremenosta, ili pak e simptom na preeklamsija?! ne se razbiram , dali ima nekoj sto znae, neznam dali da panicam ili nema prostor za strav! Ova mi e samo na obrazite, se ostanato mi e vo red !

17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Имаш дијагноза прекламсија?
    Мислам дека црвенилото на образите нема врска со висок притисок, може е од некоја храна што си јадела или пак од ладното те фатило,

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    I jas mislam deka mi e od hrana, sega deka nova godina i ja obozavam majonez salatata , a cela bremenost ne jadam majonez i mislam deka mi e od toa! ke moram da se vozdrzam!!! Inaku osven crvenilo i potecen mi e edniot obraz, ama se ostanato mi e ok, odlicno se cuvstvuvam, pritisokot mi e vo red, i zatoa mi e cudno, ama ke pomine, sepak blagodaram:)

19. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Среќна нова на сите. И јас како што наближува терминот ништо не ме интересира. DSC_0526.jpg Ова го зедовме, беше на ппопуст во H&M, 800ден. Инаку овде до ааприл,мај е ладно па ќе го искористиме си велам.QUOTE="Bufi, post: 2276245, member: 94067"]Mila jas i ti sme isto:) i jas si go postavuvam istoto prasanje, dali ke mi treba nesto debelo za iznasanje od bolnica, pa resiv da ne kupuvam, mozebi samo ona kako vreka i ne e skapo 17e, toa moze i za doma i za kolcki za se da se koristi! navistina e bezveze da kupuvam jakna za tolku malko i onaka ne planiram da setam na pocetokot, sepak e zima, virusi, nastinki sekade cvetaat! super sto ste pocnale da kupuvate,
    nie skoro se iznakupivme, sega uste da pocnam da peram i peglam i ke go cekame nastanot:)) smislivte li ime?

Da vi posakam na site ubava i prijatna novogodisna vecer kade i da ste, jas ke sum doma so prijateli i voospto ne mi e vazno, pametot mi e samo vo ona sto go nosam ispod srceto:) Se najubavo i najubavi zelbi vo 2015:party::l::beer:[/QUOTE]

OTE="Bufi, post: 2276245, member: 94067"]Mila jas i ti sme isto:) i jas si go postavuvam istoto prasanje, dali ke mi treba nesto debelo za iznasanje od bolnica, pa resiv da ne kupuvam, mozebi samo ona kako vreka i ne e skapo 17e, toa moze i za doma i za kolcki za se da se koristi! navistina e bezveze da kupuvam jakna za tolku malko i onaka ne planiram da setam na pocetokot, sepak e zima, virusi, nastinki sekade cvetaat! super sto ste pocnale da kupuvate, nie skoro se iznakupivme, sega uste da pocnam da peram i peglam i ke go cekame nastanot:)) smislivte li ime?

Da vi posakam na site ubava i prijatna novogodisna vecer kade i da ste, jas ke sum doma so prijateli i voospto ne mi e vazno, pametot mi e samo vo ona sto go nosam ispod srceto:) Se najubavo i najubavi zelbi vo 2015:party::l::beer:[/QUOTE]
    Сре

На galapce и Bufi им се допаѓа ова.
  20. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Леле ама сум начкрапала :doh: повеќе не пишувам од мобилен.
    @Bufi За црвенилото не верувам дека е преекламсија. Мене пред два дена ми се појави ужасно чешање на препони, стомак, гради и на надлактици ми доаѓа да се одкорнам а нема ништо нит црвенило ни брумчиња :party: ептен иритира. Читав дека е нормално наводно во поодмината бременост ама ќе одам деновиве на преглед за секој случај не се трпи.