Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

хаха слатки маки :D
    16та недела не е рано, ама зависи од докторот/eхото и сл.
    јас на пример одам цела бременост и во систина и кај матичната, во систина ми кажаа пол уште на прв скрининг во 12 недела нормално со резерва, од друга страна матичната во 25та уште не можеше да види пол и само ме праша дали го знаеш полот затоа што јас уште не можам да го видам:rofl:
    исто што да кажам грешки се прават, другарка во германија и викаа женско до пораѓај, кога се породи искочи машко бебево они се розево купено :rofl: па си го облакаа во розево
    како и да е имаш време за купување можеш да почекаш до втор скрининг, али ако ти е мерак ти си знаеш :)

2. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

во првата бременост ми кажаа дека е момче во 15+ некој ден и имам син :inlove:
    во оваа бременост 16+0 дека е девојче. Сега сум 31ва недела и после тој преглед уште 3 пати ми потврдија дека е девојче.
    Не е рано, ама има мал милион промери каде што утнале :D

3. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Ивани ситно мамичка.:inlove:
    Се радувам за вас, кај и да е ќе се гушкате.:hug:
    Со лесно и убаво се' да биде.
    :l:

ivani30 likes this.
  4. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Не е рано, после 16 недела најубаво се гледа. Ако е женско повлечени се јајцеводите и матката во мала карлица, а на момче се забележуваат гениталиите на ехо.
    Така да честитки синко :inlove:

5. Lazygirl33

Lazygirl33 Истакнат член

Ти благодарам :inlove::inlove:

Се забележуваше многу јасно, само што јас сум како во шок некако не ми се верува и си правам филмови. (facepalm)(facepalm)

6. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Јас така со третото,до последно не ми се веруваше дека е машко иако од сам почеток некако како да чувствував дека ќе биди машко,другите ми се женски
    Здрави и прави ,то е најбитно иако сите си имаме желба за машко или женско

Anaksunamoon, S.o.F.i and Lazygirl33 like this.
  7. Lazygirl33

Lazygirl33 Истакнат член

Нека се живи и здрави сите :)
    И кај мене двете се женски, бидејки се навикнав со женски мислев и третото ке биде исто. Искрено од денот кога ми кажа машко многу сум збунета,шокирана, незнам како да објаснам.:$
    На 28 Октомври сум пак на контрола, се надевам ке потврдат, може ке се смирам тогаш (fingers)

S.o.F.i, Bebe3, baby 5 and 1 other person like this.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Кај мене на прв скрининг се виде дека е машко, Елена во Ремедика ми го правеше и беше сигурна. И јас видов дека е машко, де гледаше убаво.

S.o.F.i and Lazygirl33 like this.
  9. paleska3

paleska3 Популарен член

За првото женско ми кажаа во 15 недела, а сега во 12 ми кажаа машко исто и на секоја следна контрола ми потенцираа еве го машко е, стварно се гледаше. Верувам дека може да се случи грешка но за машко се некако посигурни.

10. Herrra

Herrra Истакнат член

Какви болки имаш? Јасс имам нешто денес како виење во стомах како кога те фаќа диареа исто и вртење болки во нозете. И повеќе млечен исцедок дека цела бременост ми беше воденикав па сега е малку поинаку.

И други пред крај што се или веќе имаат претходно раѓано ако може да споделат какви болки имат. Фала:mm:

11. Hshs

Hshs Активен член

Zdravoo. Dali nekoja ima broj od dr. Milena od PZU Korunoski?

12. Dancewere

Dancewere Популарен член

Менструални болки јас имав, ако се на одреден интервал тогаш се вистинските, пример на секој 15,10,5 минути. Доколку поминат не се вистинските. Во врска со интензитетот на болките мене не ми беа многу болни ама беа редовни, исто така имав блага болка и во грбот. Исцедокот и мене ми беше прикрај пообилен, по малку на жолто удараше.

LiquidLuna and Herrra like this.
  13. ivani30

ivani30 Популарен член

Кичма боли, и доле вагинални ама пушта да речам на секој 5_6 саати. Утре сум на цтг, и се надевам дека Бебка е спремна да се запознаеме овие 2-3 денс

14. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Ај тука да си прашам за најсигурно ..бремена сум со близначиња 12 недела но во 7 недела имав средно обилно крварење Еве поминаа пет недели а уште вишокот од кринон кој излегува е црно кафен и тоа некои денови цел ден излегува па ќе нема пет шест дена па пак исто.Редовно одам на контроли матичниот вели се си е во ред . До 13 ќе примам после до 15 преку ден и стварно не можам да гледам веќе.Секое одење во тоалет само се бришам и проверувам. Дали е можно уште да се чистам од крварењето или не знам веќе што да мислам.

15. flower55555

flower55555 Популарен член

Женски препорачајте ми добар гинеколог во Систина или Ремедика за водење бременост :)

16. matilda258

matilda258 Истакнат член

Гордана Петровски во Систина
    Елена Петрова во Ремедика

S.o.F.i likes this.
  17. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Кај кого да закажам втор скрининг др.Димчев или др.Петрова ремедика? Ве молам споделете искуства!

18. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Јас бев кај Димчев и сум задоволна.

stsmua05 likes this.
  19. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Кај Димчев. Човекот може не е толку 'слаткоречлив' ама е професионалец, сепак скрининзите ги правиме да бидеме начисто дека е се во ред а не за финоќа

Knizhevnik11 and stsmua05 like this.
  20. Freya123

Freya123 Истакнат член

Ај ќе прашам и тука за секој случај, ми треба мислење. На тестот за скриен шеќер на гладно и после 2 саати вредностите ми се ок. Ама второто боцкање, т.е после 1 саат ми е малку покачено, 10.1, а границата е 10. Матичната ми вика океј се резултатите, битно третото боцкање е под границата. Ме интересира ако има некоја со слични резултати, дали и рекле дека има скриен шеќер, ја пратиле на ендокринолог? Јас секако ќе припазам на исхрана ама се плашам да не треба повеќе од тоа, зашто гледам дека и самиве доктори имаат малце различен пристап кон ова.