1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    99.582
    Докторот треба да биде и професионалец и фин. Едното не го исклучува другото.
    Ако е многу јак професионалец во името на тоа треба да си ги третира пациентите без емпатија, нехумано?

*не зборувам конкретно за докторов, општ ми е коментарот

На TanyaClover, Oneo, Mantub и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Asher

Asher Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    295

Петрова.
    Во првата бременост бев кај Димчев, во оваа кај Петрова. Дефинитивно Петрова би ја избрала пак, нема споредба. Двајцата се професионалци и врвни др, но Петрова е многу порасположена и отворена да ти објасни и да ти одговори на прашањата што ги имаш. Дури и прегледот кај Петрова траеше мн подолго и кажува што како гледа. А и извештајот што ми го даде е предетален со опис за секој орган, се што видела со мерки и плус слики од се што гледала. Кај Димчев извештајот беше дека се е уредно и толку.
    Дополнително што ме нервира во систина е што никогаш не се почитува закажаното. Секогаш сум се убивала од чекање и повеќе од саат време. А во Ремедика и да требало да почекам е некое прифатливо кратко време.

На Anaksunamoon, viva.la.vida, stsmua05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    eveline-paznokcie-8w1-total-action-700x700.jpg Жени јас имам едно смешно прашање.
    До сега правев нокти во салон, ама девојчево ми одтиде у Германија на месец ипол, а кај друга не ми се иде, па си го извадив гелот сама. И сеа ноктите ми се крш нормално.
    Има едно лакче од Евелин шо го користев претходно за заштита на ноктите и што е стварно добро, ама сега незз дали може. Што мислите вие?
    За ова зборувам инаку:

4. IlinaIliev8

IlinaIliev8 Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2021
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    19
    Мамички ние со бебиушите сме веќе дома, се храниме на 3 часа сакав да прашам на колку часа ги пресоблекувате бебиушите.

На NIKA@, Ani93, ivani30 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    2.608
    Јас како тазе дијагностициран гестациски дијабет со 5.2 на гладно, 11.4 по 1ч и 12.6 по 2ч да ти одговорам. Бев на ендокринолог, на диета сум, мерам пред јадење и по јадење и вредностите ги држам под граници, со што ако така продолжи ќе терам без терапија веројатно. Така што со твоите вредности си ок, освен малку веројатно да припазиш на благо и тесто/ тестенини. Ако имаш можност мери една недела 1ч по оброци да видиш како се движат вредностите. Нормални по 1ч по јадење се до 7.8. Или 3 месечен да направиш, го гледаат и него ендокринолозите.

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Никако никако никогаш!!!!!!!! Фрли во канта одма!!! Прво несмее одма после гел да се мачка, пече, второво најважно канцерогено е и содржи Формалдехид, не ставај ништо подобро или обичен лак, само не оваа беља на нокти, незнаеш какви проблеми знае да направи, дупка во ноктот или подигање на ноктот од месо што значи ќе закачиш габички, фрли одма слушај ме!

На bybeDkid му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.746
    Допаѓања:
    17.711
    Дали некоја правела втор скрининг кај Васо Коруноски?
    Таму ми е матичната, за втор скрининг ми рече дека кај нив само Васо го прави.
    Како сте задоволни?
    Се мислам дали да закажам и на приватно кај Елена Петрова во Ремедика, но со оглед дека со првиот скрининг на приватно Афродита ме извади од памет, се мислам дали само кај матичниве да го направам па недај боже ако има нешто да одам и на приватно:?: :|

8. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Абе ја и порано го иам користено и имав чувство како да ми го копа месото под ноктот и затоа и прашав. Го неам ни купено уште, ама после твојава реакција нема ни да го купам. Фала ти:l:
    Да не имаш некој друг предлог како да ги заштитам сега, ептен ми се крш?;(

9. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Имаш среќа што не ти се случило ништо, природно можеш кантарион, кокосово масло, мачкање со лимон повремено и обично лакче, само гледја да нема во составот Формалдехид и се ќе биде ок, ајде и онака наскоро без нокти ќе бидеме подолго време :(

На Anaksunamoon и bybeDkid им се допаѓа ова.
  10. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.746
    Допаѓања:
    17.711
    А до кога е океј да се става гел? До 8ми?

11. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.479
    Допаѓања:
    5.832
    ај и јас да си прашам ...31 недела сум, почнуваат да ми отекуваат рацете и нозете:?: да кревам паники или нормално е? дали на некој друг овој период му се случувало ова?

12. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Да до 8ми, може и после ама прозирен гел без боја

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Другарка баш прееска ми збореше дека у почеток на 8ми почнала да отекува, што значи како тебе вака нешто. :)

14. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Баш корисно инфо, не сум го знаела ова. Фала ти! :inlove::hug:

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Се заборава, ако е бебе број 3. :) јас па како сум самоуверена дека ќе ми е второ, цело време сум со став Овојпат сѐ си знам, а кога и да се замислам за нешто ми треба помош да се сетам :$ Колку време не можев да станам после царски, колку време крварев, колку време пумпав и комбиниравме ад со мајчино, колку време бебе имаше бејби блуз во 3 сабајле.. Сѐ ми испарило, како рефрените од кокомелон :wasntme:
    Ама, ако имаш парче од постелка голема е веројатноста за брзо развивање сепса па мислам не би си пишувале вака лабаво на форум. 8) :hug:

На Bebe3, marijamarkoska и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  16. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Јас имам закажано задутре ( не сум во Мк) ќе бидам 23+3, по препорака на гинекологот треба да не јадам ден претходно(утре) шеќери, вклучувајќи и овошје и задутре да појдам гладна. Процедурата е иста ваљда, ми кажаа ќе ми даделе благо да пијам и ќе земеле крв. Да се надеваме дека ќе биде се ок.
    Јас прва бременост 21ва или 22 ра недела веќе бев сигурна дека е бебето, и исто на преглед во 19 та ми кажаа дека после 20 ќе почнам да го чувствувам. И стварно така бидна.

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  17. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.048
    Фала :)

18. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Нехуман однос не треба да има ни шалтерски работник а камоли некој кој и се обраќа на трудница. Пријателка моја беше презадоволна од нејзиниот доктор како и се обраќал со срце и душо и стално се во ред, направени сите испитувања и скрининзи па во 30+ ја имаше најтешката одлука на свет,Господ на никој да не даде. Коментарот ми беше во тој контекст

На bybeDkid и marijamarkoska им се допаѓа ова.
  19. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    2.934
    Ич да не креваш паника, јас од 33та мислам нон стоп сум отечена и во раце и во нозе. Солено не јади многу за да не се задржуваат течности и нозете навечер додека одмараш кревај ги на повисоко перниче. Мислам нормално е 8ми месец отоци.

На LiquidLuna и tina2018 им се допаѓа ова.
  20. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    5.770
    Јас би ти рекла да си одиш кај Елена Петрова во Ремедика. Сум била и кај двајцата на скрининг, Елена се убаво објаснува, одговара на сите прашања, додека Васо аха ова е добро, аха ова е ок...ако прашаш нешто ќе добиеш одговор со пола уста. Ама сепак на крајот одлуката е твоја.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.