Исто бев и јас. Ужасно е, но не е страшно. Мене пократко ми траеше затоа што ми дадоа совет сестрите на 3 дена да отстранувам дел од гелот со медицинска ракавица. Не многу и не длабоко. Не е страшно, не се плаши, ќе се прочисти
Ај и јас да прашам. 18гн Лазаревски се виде убаво, 21 втор скрининг Димчев кажа се е во ред, само бебуш цело време рака на лице држеше, ми рече дојди пак по 8 недели. Правевме и нифти се беше во ред, мислите дека има потреба пак да одам кај Димчев? Си одам кај матичниот се ок до сега, ми се смачи од одење ск веќе?
значи време ми е не престанува да ме изненадува бременоста, со сите промени што ти случуваат во текот на 9 месеци
Реално, немаш. И мојов си ги става рачињата на лице, и докторкава ми рече дека машките обично така си се криеле, неќеле да се сликаат. И ја ко шо ме дал Господ и викам 'А шо ако нема око или нос' И ми се изначуди на глупоста нели, ми рече дека уште на прв скрининг ќе се видело тоа. Така да немаш потреба стварно ако не си од Ск да се влечеш за ова. Ти ја сфаќам благата паника ама стварно треба малце да олабавиме инаку ние какви шо сме на 3 дена би праеле скрининг за мирна глава
и мојата буквално на секое ехо е со рацете пред лице, дури во 27 недела ни покажа фаца едвај , сега кога бев во петокот пак ништо, матичната баш ми рече дека скоро кај сите пациентки исто било
И јас иам 100 слики од газот негов исто хахха. Цело време се крие. Јас сум следна недела на контрола, па со Господ напред ќе даде да го видам
Која недела се влага во 5ти месец? Апликацијата ме збуни, 17+5 сум и од денес ми пишува дека сум во 5ти
Зависи апликацијата како рачуна. На една 17+4 ми ја рачуна 17 недела или 4 месец а на друга 18 недела или 5 месец. А како е правилно не знам.
I mene mi kaza dojdi po 8 nedeli, no jas resiv tamu da ja vodam bremenosta I bidejki lazarevski otkako ke pomines 2 skrining ne gleda poveke mi kaza sestrata drug doktor da izberam se mislev I resiv da odam kaj Jordanco Ivanov pa ke vidam ako e doktorot ok moze I nema da odam kaj Dimcev on ke me vidi, a moze I ke odam ic neznam. Malku se iznenadiv za termin kako mi go presmeta dimcev posledna menstruacija imav 2 Maj kriotransfer mi bese na 17 Maj so blastocista I dimcev mi pisal deka bremenosta mi pocnala na 29 April od kaj go izvlece ovoj datum neznam na tebe kako ti izracuna.
Таман ми израчуна по последен мензис и плус по мерки си се совпаѓаше. Ама секоја недела по 2 пати сум размакнана по болници, се нешто испитувам, на се нешто ме праќаат, од едно на друго, полни ходници, ми се смачи и од вирус. Затоа пак не ми се оди ск на ехо, си викам секако кај матичен одам, досега неколку пати кај Лазаревски, двапати ГАК, еднаш Димчев, стопати матичен, и мислам доста е, да си продолжам само кај матичен. Плус нифти.
Ајде да не се расправам на темава, значи зборувам за коректен однос без моменти на дрскост и ако има не дај Боже нешто да се каже тоа на соодветен начин со адекватен лекарски совет. Не сум срце, душо, цуци, буци тип. Баш напротив, тоа ме иритира.
Стварно, дај немојте со вакви муабети за најтешки одлуки, тоа е посебен случај, тука сме сите кревки во психата, секој ден разни сценарија ни се мотаат у глава секој ден, така да ваков муабет е последното нешто што ни треба. Односот на секој доктор треба да биде човечен и коректен и полн емпатија. Не ми треба да ми се лигави, ама неќам да ми се понаша ко арогантно говедо, бидејќи сепак работи со една од најранливите категории - трудници. А тоа што треба да си е стручен е под точка морално!
Во контекст на муабетот не знам што се запнале сите за Димчев... се и сешто се изначитав за човеков во последно време на форумов па не би ми ни текнало да одам кај него, верувам дека има еден куп други стручни доктори. ете конкретно јас не одам во ремедика, ама на форумов има еден куп позитивни искуства за докторите таму. Јас двете бремености ниеден скрининг не направив кај Димчев иако тогаш не читав мн форуми сите другарки ми го препорачуваа, ама јас имав чувство дека човеков на сите истите муабети им ги прави, па се одлучив за Гордана Петровска, оваа бременост ја водам и скринзите ги правев кај Корнелија Трајкова од двете докторки сум задоволна и во однос на стручност и однос на пациент- доктор. последното искуство на членка овде што го прочитав за Димчев на форумов, а на кое се надврзаа и други членки стварно не беше вкусно.. ама секој си знае за себе
Нели? И ако било коректно такво однесување, немало членката да добие извинување и бесплатен преглед кај друг доктор. Ама македонското, како стадо, каде сите трчаат таму и ти... За се' сме си такви.
Затоа има толку многу доктори па сите може да бираме и да одиме кај кого ни одговара. Сите сме различни карактери и сите си имаме свои очекувања. Ако мене некој ми одговара, на тебе не и тоа сосема е во ред. Се согласувам со @bybeDkid нема потреба од такви муабети во оваа тема, сите сме со секакви мисли секој ден. Доста од нас како што сватив сме поприлично паничарки и го броиме секој ден со нетрпение. Знам дека никој нема лоша намера, ама како што реков секој знае што да си очекува од својот доктор. Ако некој ме навредува и е арогантен, секако дека нема пак да ме види па нека биде најдобриот на цел свет.
Некаде сум го видела ова па сум го зачувала. Ако врши работа А со апликацијата ми е жив хаос. Од исти датум ми е ставено како што рачуна матичниот и на апликацијата ми е со неколку дена понапред