1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.098
    Допаѓања:
    29.564
    Исто исто... Не премногу, ама отекуваат. Повеќе нозете. На рацете уште можам да си носам прстенчињата :D

2. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    5.405
    бурмата ми беше голема, а вчера морав да ја извадам затоа што ми пулсираа прстите ... сега се осеќам како да ми фали дел од ракава :rofl:

На S.o.F.i и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.098
    Допаѓања:
    29.564
    Мене ме многу нервираат нозете. Ништо од обувки не можам да облечам да ми биде удобно :(

4. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    985
    Здраво на сите.
    Во последно време читам многу мислења за Димчев, па затоа решив и јас да пишам, само за совет. Не сакам никој да убедувам ниту пак да настојувам да се оди кај него. Знам и дека во бременост сите сме под стрес, ама па затоа и постои форумов да споделиме мислења и искуства. Мене барем форумов и мислењата на членките многу ми помогнаа.
    Значи јас имам преубаво искуство со Димчев. И да не беше тој не знам како ќе бев денес. Тој беше првиот кој утврди дека моето бебе има срцева аномалија, и кој остана на тој став иако Драшко кажа дека е се во ред. Значи тврдеше дека не е во ред, ми кажа, не можам да дадам дијагноза, ама не е така како што треба да биде.
    Котларова пак, со убави зборови не убеди дека е се одлично, дури и де израдувавме многу, тоа стои и во извештај. Следното мислење од Ливринова беше дека не е ок, да не навлегувам… На крај во Бугарија ми кажаа што е како е и понатаму си одлучувавме ние… муабетот ми е дека и те како е важно да одиш кај специјалист и врвен доктор. И да, ич не ми е важно некој да ме насловува со срце, душо и притоа да не види тоа што треба да се види.

На tina2018, еурокрем, ivani30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Никој не го оспорува знаењето на докторот.
    Туку односот.
    Тоа ни на државно смее некој да ти се испонаша, ама па на тие пари во приватно, ќе се потруди малце.

На Anaksunamoon, pamelche, Oneo и 4 други им се допаѓа ова.
  6. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    985
    Јас само го кажав моето мислење. Не велам дека тој треба така да се однесува, како што се однесувал со некои членки.
    Го кажав моето мислење зашто заради односот некои трудници се одвраќаат од одење кај него, а факт е дека е еден од најдобрите, ако не и најдобар доктор во државава.
    Моето искуство со него е напротив позитивно.

На tina2018 и Knizhevnik11 им се допаѓа ова.
  7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.955
    Морам да го пофалам др. Маџунков од Струмица од поликлиника Мартини.
    Бев на контрола.
    Преубав однос, одлична апараратура, прегледот ист како и на вториот скрининг кај Димчев.

Бепка одлично напредувала. Скроз одговара на неделите:inlove:
    И лиценцето цело му го видовме:makeup:
    26+0 дојдовме.
    Не ми се верува:sun:

На zhap4e, mal.ecka, ALISA0000 и 23 други им се допаѓа ова.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.838
    Допаѓања:
    18.672
    Може да е стручен ама на што личи да каже на пациент дека е дебела??? Во темата за приватни болници пишуваа колку лошо се однесувал со нив.
    Елена е пример за доктор кој не е срце душо, не е ни строга, неутрална е. Фино ке ти каже што и како е.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Јас исто имам да споделам убаво мислење за Адела Стефанија од ГАК. Ме гледаше над 20 мин сигурно, фина си беше, ме виде колку сум стегната па фати да ми прави муабет на некоја трета тема неповрзана со бебето првично. Секој чекор ми го објаснуваше што гледа и како е. Дури ме праша како ќе се вика бебето и цело време по име му се обраќаше.
    Значи фина, ама не лигава. Мене лигавења од такт ме вадат.
    А раководител на патолошка е женава, значи престручна.
    И јас меѓу неа и Димчев се мислев, ама изборот падна на неа.
    Односот е многу битен, особено ако идам приватно и платам 5/6000 за преглед.
    За стручноста на Димчев не се сомневам, секако.

На baby 5, tina2018, marijamarkoska и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    378
    Се заборава стварно,инаку денес бев кај матичната ме прегледа на ехо и фала Му на Бога се е во ред.

На Anaksunamoon и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  11. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    508
    Здраво девојки...На клексани сум уште од 20та недела. Димерите некако ги држам во нормала, од 4500 симнати на 1600, со терапија прво 0.6 наутро и 0.4 навечер, па намалена со 2 пати по 0.4. Али најмногу ме загрижува активирано парцијалното време. Ги споредувам резултатите од 26.7 на 25.7, за сега да ми е 24.3. Константно паѓа од 20та недела навака. Дали некоја се соочила со ваков проблем. Многу сум исплашена. Иначе сим 29 недела.

12. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Se konsultirase li so transfuziolog za rezultati ti kaza li nesto.

13. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    508
    Во четврток сум на контрола на ГАК. Др Адела ме води, ќе видам што ќе ми каже. Инаку до сега не ме пратила на консултација со трансфузиолог

На Anaksunamoon, Nbnbnb и bybeDkid им се допаѓа ова.
  14. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    569
    Колку е безбеден сумамед во бременост

15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Така е, така е, се извинувам грешно сум прочитала. Ич да не се плашите од ехото :)

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.685
    Во првите три месеци воопшто не треба да се зема, а за подоцна има исклучоци, ама сепак треба во консултација со доктор никако на своја рака, оти е еден од појаките антибиотици.

17. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Doktor kako bezbeden ti go dava ? Pancef jas piev za bakterii edno kutivce sto se mora se mora.

18. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Точно. Јас на пример имам негативно искуство со Г. Петровска од Систина. Чекав за закажан преглед цел саат, поитни пациенти имаше од мене (ок, ова разбирам дека може да се случи со трудници),ни едно објаснување/извинување немаше кога влегов. Прегледот траеше 5 минути, во кои ми утврди рана бременост, хематом 5пати поголем од плодот, диктираше на сестрата која го пишуваше извештајот страшни зборови како крварење од матка, заканувачки абортус, утрогестан терапија. Јас останав подзината со раширени нозе, она си излезе.. Едвај ја погодив вратата. Со изнасолзени очи едвај го најдов мм, брзо плативме околу 2500 за прегледот и заминав со грутка во грлото дома. Автоматски ги стискав нозете наредните неколку дена и секое одење во вц ми беше кошмар да не видам крварење. За среќа, беше нејзина грешка, никаков хематом немало, потврдија 2ца други доктори, истерав учебничка бременост без капка крв и никакви мерки.
    Целта на долгиов муабет е дека понекогаш забораваат колку им се значајни зборовите и колку внимателно треба да ги одбираат во комуникација со пациенти-сите отишле кај нив со надеж и од мака, не затоа што многу сакаме да акаме по доктори..

Последна измена: 13 октомври 2021
    На baby 5, Oneo, Mrs.Sofija и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Тукууу, на мајка ѝ се спие, на ќерка ѝ се мрда :dance::music:.. Што мака има бебево кога ќе седнам или легнам? Хоризонтално се наместило, па кога ќе легнам летаат нозе/раце, ми скока цел стомак. Плус нос ми се затнува кога лежам, нервоза ме изеде. Како ќе се спие од сеа натаму, уште едно тримесечје?

На baby 5, zverkica, Capricorn Taurus и 4 други им се допаѓа ова.
  20. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.098
    Допаѓања:
    29.564
    Нема мака мајка, сензор има. Се вклучува кога ќе седнеме/легнеме.
    Така си зборам јас од кога има промрдано моето :D

Цела бременост ми е хоризонтално наместена, бранови ми се дешаваат низ стомак :D

Ај за спиење ќе сврзам некој саат сон ама веќе не се ни долежува, ни доседува. Мислам дека нема нешто шо не ме заболува после 15мин у некоја положба.

На baby 5, tina2018, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.