Јас па се мислам и дека ми е мало бебето, за разлика од тоа што јас сум крупна жена. Докторката искоментира вели сигурно е поголемо, ама мене сега ме плаши оваа дека една недела испадна дека е назад уф. Абе да не сум си мирна воопшто.
абе не се секирај, мислам дека не треба многу на мерките да им се потпирааме пошо утињаат вака што читам од искуства. плус секое бебе е различно, а за тоа дека си ти крупна знам на предавањата кога одев за трудници кажуваа дека има врска каква градба се родителите, ама па јас ете сум ситна т.е бев едвај 50 кила и маж ми е не е крупен, а бебево е се поголемо така да појма неам искрено и тоа дали има врска
Во социјално во општината каде што живееш, а извод мислам прв дека се вадеше во градот каде ќе се породиш. После наредните изводи ќе си ги вадиш во општината каде живееш, само се чека повеќе .
Незнам ете после таа рече да не го премерувам пак целосно скроз прецизно, па само за главчето ми даде пример како може да излезе поголемо или исто како неделата. А, вака секогаш мери протоци и на бебето и мене и секако рече дека по постелката се познава дека и треба поддршка од клексани. Тоа до сега 3 пати ми го кажува, па ја прашав дали имам лакуни и испадна дека да, ама рече не се секирај. Инаку дечкото неќеше да се слика, рачето пред лице и така цело време.
искрено не прашав, ваљда до 36та, ми рече ако сакаш порано евентуално 34-35 та прекини ги... а и мене ми е смачено веќе ...
Мене првата бременост ниту еднаш ми немаа кажано мерки и се беше во ред,а и не прашував. Бременоста ми ја водеше Никола Панчевски во Систина и само велеше се е во ред, не ме оптеретуваше со мерки за да не ми ствара безпотребен стрес зашто у исто време одев и кај матичен заради породилно отсуство, за у случај мерките да не се поклопуваат. Така да не се ослонувајте многу на мерки земени на ехо, цимерката што беше со мене во соба и рекле 3кг бебето а таа 5 кг го роди, утка од 2кг се тоа. Уживај во бременост без стрес.
Сега прв пат вака испадна во цела бременост и стварно малку се напнав дека е цела недела разлика. Секако на крај ми даваат сликички и сите мерки па таму се' си пишува. Ама ете докторката беше дека се' е добро и дека не има мерено толку прецизно, да се надевам дека стварно е тоа. А, ете пример да почне да касни со една недела, во килажа ќе си напредува ли? Дека за тие 2 недели пак има разлика од 300грама напреднено ? Дефинитивно е подобро ништо да не знаеш, вака без памет си останав. @Nbnbnb Примам 2 пати на ден од почетокот на бременост.
Не тврдам ама мислам дека ако заостанува и во килажа ќе заостанува. Не се секирај штом ти рекла дека е во ред. Си и се доверила нејзе да те прегледа, верувај и постручна е од нас.
Леле жени помагајте, јас сум 12та + едно што не јадам ништо освен млечни производи од 7ма натака, повраќам, па и имам јаки болки во желудникот, под желудникот, ребрата и половините. Слабичка сум 59кг. као нормални биле болките а мене и треска ме фаќа од нив. Помоошш ќе излудам веќе
И јас ништо не јадев до 16та недела никакво месо ништо , одвај терав ден со ден .. штом те толку боли желудникот мораш нешто повеќе да јадеш нешто лесно , јогурт со лебче тоа ме спасуваше секогаш
Не се тревожи, јади колку да каснеш, нешто, она што ти поднесува желудникот но да е лесно. Јас имав сериозни напади на желудник 2 пати во Систина завршив со инфузии да ми се смири болката. Па ете помина се во 15та недела и како со вода однесено. Почнав и да качувам килажа, а ослабев 6 кг. Трпение и не се секирај ќе надокнадиш со јадење подоцна
Па да ти кажам и јас ги доживувам како напади со треска, само што ептен држам додека не се онесвестам. Не ми е проблем што од се ми се гади, веројатно ќе пројде али овие болки во цел абдомен ми се многу чудни и мисли ме излудуваат
Консултирај се со некој од гастро ако сакаш, јас нападиве ги имав и претходно, можеби од пред една година и се појавуваа од време на време. Но во периодот кога имав мачнини болките беа поизразени и траеа долго. Не направив гастроскопија навремено па сега мора да пролонгирам.
јас бев како тебе, ништо не ми помогна .. докторката ми рече мораш да издржиш и тоа е тоа .. докај 16-17 недела мислам ме држеше и ми помина преку ноќ