не е ништо страшно чешањето, јас откако влегов во 9м се чешав цело време неконтролирано, нозе, раце, стомак, гради, бутови ама буквално се како шуга да имав и матичниот ми велеше дека е нормално така да не би требало да имате причина за нервирање
A jas se cudam sto mi e butovite najvekje me zacesuvaat, pocna da me cesa se koga kupiv edni farmerki trudnicki i mislev od niv mi e no eve sega pocesto, osobeno koga kje si legnam... Kako suga da imam bas
Гледам сите што се околу мојот термин (задутре влегувам во 34та недела) веќе се купиле, па добивам грижа на совест Некако не сакав пред време, ама ете после Божиќ ќе почнеме барем со крупните работи - да си го земеме креветчето што ќе ни го позајмат, да купиме постелнина, количка, кадичка, навлажнувач на воздух... После да изнајдам совети од облека што да се купи - и мене главно ми е дали треба нешто како скафандер или слично...
@mariz te procitav vo drugata tema za gledanjeto na liceto nabebeto na 4d pa me potseti za posledniot moj pregled. Jas deka po trista peripetii od sto sakam za drugite problemi da si prasuvam i mi e strav da se raduvam koga go gledam bebceto.Duri mi se cini deka osven osnovnoto nemozam detalite da gi zapazam. Tuku za pregledot..majka mi i svekrvata mi bea na poseta a trebase da imam pregled i doktorot gi vikna vnatre. Mozete da zamislete rakcii,pred mene vlegoa kaj sto odam na pregled. Od nivnoto vreme gi pametat samo inkite so koi se slusale tonovite.. Da ne gi kazuvam vnatresnite reakcii,usta ne zatvorija,so od vcudonevidenost sto od komentiranje..ete vakvi bea Posle toa komentiranje...kosa videle kaj bebeto im se cinela crna Moite stapala bile ramni a na bebeto ne,na tatko mu se.. More i prstite na racete celi bile na maz mi.. Posle toa so doktorot pravime muabet i se izviniv za guzvata a toj pak ziv nasmean,kejfen sto gi raspolozil a jas nemozev nisto da si prasam. Da ne recite posle deka sveki ne dobila podarok od mene za nova godina
Жени, среќна нова година, се најубаво! Мир, здравје и благодет. Се што ќе си посакате да ви се оствари... Јас да се пријавам - уште со мевот, дете ужива, ctg секој ден, се е таман... Не знам кога планира да напушти внатрешност, ама не форсирам, се додека е ок, нека си седи. Само да не претера нели, не планирам да раѓам прваче! Ве поздравувам!
Na skrining? ...odma odam da si gi poreknam mislenjata koga ja "branev"! Ela mor da mi ti cestitam nova godina ..licno i personalno..sto poveke dueli bez krvoprolevanje. Preeska sakav vo temata se porodiv da prasam kaj si ama si velam aj da ne zgolemuvam edvajizdrzlivost...Samo hrabro,nasmeano i daj boze da mozes da spies..Ja cekame o drugarka mi da se porodi,na saat vreme na mocanje odi.Ahh so lesno da se porodite pa da nablizi moj termin. Jas zdravje boze ako e se vo red do togas,ke moram carski.
Еве и јас да ми ти честитам НГ. Ај да беше на скрининг ќе речам виде нешто... На обично еко случајно се фати слика од лицето на малечката и ништооооооо не се гледаше. Ама ете буцка се роди, навистина
Mooore glas da ne cujam poveke.Vide,pak zenata e vo pravo.A i snaata i se pogodila stom na eho ja nosela. More luge sala na strana mnogu se raduvaa,duri od sto uste mi se smesni na dve mesta na forumov ja raskazav sluckata. ...si sobiram lajkovi..
Не бе галапче, уште нема абер... Не спијам среќно, киселини, некогаш и до повраќање, ама ајде, не е веќе ни ситно се брои, туку апла ронки... Само да е се во ред, ете тоа ми е во мислите, па кога сака нека биде...
Ja da prijavam, obrazite mi se vratija vo normala) Kaetana ajde izdrzi uste malku i ke se guskate) Galapce, mislam deka majka ti i svekrva ti nikogs nema da ti go zaboravat toa zadovolstvo sto si im go priustila, da vidat kako izgleda eden pregled vo denesno vreme!
Само да ве поздравам труднички, СРЕЌНА ВИ НОВА ГОДИНА, со лесно сите да си ги износиме бебенцата, оваа година најрадосна да ни биде. Јас сум супер, немам буквално никакви тегоби, во понеделник сум на ехо преглед и ко по обичај уште од сега немири ме фаќаат. Јадење, јадење и почнав да си ставам килца. ама нека, неможам за тоа да се замарам. Ме нервира што е се замрзнато надвор, страв ми е да не паднам, па скоро и да не излегувам од дома.
Од денес сум во 16 недела. Третиот месец и првата половина од четвртиов помина со многу чести повраќања, но за среќа последниве недели се стабилизираше и повраќам само сабајле, претпладне по еднаш. Во текот на целата бременост имам благо покачен секрет или ќе приметам дека долниот веш ми е навлажнет сето тоа во границите на нормала. Денес додека повраќав осетив како мал млаз да истекува истовремено и доле, а потоа видов дека долниот веш ми е прилично навлажнет. Не станува збор за некакви болки, или изменета боја/мирис на секретот, напротив како вода е...само се прашав дали оние кои повраќале им се случило истото?
И јас да ве поздравам,да ви посакам Среќна Нова Година,здравје,љубов многу среќа и бериќетна нека е. На сите нека ни е со лесно,да си уживаме максимално годинава со нашите бебчиња! Денес бев на ехо преглед и ми го кажаа полот на бебето ... Носам девојче Инаку @danichap мила да не си се помочкала онака несвесно додека си повраќала? (нели даваш напор за да повратиш и случајно да не не си осетила)
@danichap безвезе е малку ама ми се случило два-три пати. И тоа влезена беев во деветти месец. Имам пишувано дека повраќав по 5-7 пати до денот кога се породив. Мојот гинеколог вика дека е ипак урина.
Фала ви девојки на одговорите. Дај боже да е, да не мислам на нешто што би можело да биде штетно. Штом не сум единствена на која и се случило а и немам никаква мака...тоа е најважно
и мене ми се има случено посебно кога бев при крај и од кивање, смеење или повраќање да испуштам неколку капки, а ми се има десено и при станување од кревет ама не е страшно немај гајле. Вака многу кажав испаднав како мочла ама само за да ве смириме мили трудници се ќе си кажеме што ни се дешавало
Zenicki srekna nova godina na site, vi posakuvam ovaa godina da ni bide najsrekna site da si iscekame zdravi zivi bebuvcinja vo nashite race Inaku i mene cesto mi se slucuva eve veke 3 meseci po red a veke ke vleguvam vo 7, da mi istece kako cista vodicka, osven zolt iscedok ova navistina me zagrizuvase bidejki cesto mi se slusuvase, no nekolku pati otidov na gin. i sekogas se bese vo red i so bebceto i dovolno plodova voda, mi rekoja demek normalno bilo...:/ pa sega veke neznam, samo se nadevam deka navistina e taka i vo vrska so tistenjevo so go cuvstvuvam vo predelite na kicmata i stomakot i preponite, dodeka e izdrzlivo se nadevam deka e normalno, bidejki primam terapija..... Vi posakuvam srekni praznici i da stegneme zabi da izdrzime i da vlezeme vo 9 mesec so lesno pa posle......DD
Ah @danichap mila nikako ne ti projdoa toa povrakanjata.A da probas mila malku da pripazis so noknite mezinja barem?Maslinkite,soleno i kiselo neznam dali konsmiras,ako da,podnamali.Podnamali gi i grickite.Ova so maslinkite ti go vidov vo instagram znaes. Probaj da ne mesas mnogu fkusovi. Posle povrakanjevo vo tekov na denov imas pak mokro na dolen ves?Da ne e od ispoteno ili e po obilno?Vo toj period i jas imav zaprimeten vlaznikav dolen ves a sekojdnevnata suva.Stavaj si sekojdnevna i sporedi.