Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Формата е таа, ама се гледа дека има разлика во полнењето и материјалот, затоа ја барав оваа, ама сепак не би нарачувала и чекала перница од Амазон :) Ќе се снајдеме со тоа што е тука, не е толку клучна :) Фла за информација.[/QUOTE]
    Mislam deka edna clenka pisa nanazad ako ne te mrzi vrati nekoja strana od nekoja prodavnica od Prilep mozelo I online.

2. majavel1

majavel1 Популарен член

Инаку да и мене матичната кога и кажав што ми се случува ми кажа веднаш да направам крвна слика и урина, рече урината ми е важна ако има кетони ќе треба до гинекологија да те освежат со инфузија.

3. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Јас ги користев за кандида во второ тромесечие...

Дениција21 likes this.
  4. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Mislam deka edna clenka pisa nanazad ako ne te mrzi vrati nekoja strana od nekoja prodavnica od Prilep mozelo I online.[/QUOTE]
    Somnia Shop ima pernici za trudnici po 1200denari se i isprakaat po kargo

5. Matea94

Matea94 Истакнат член

Имам кетони во урина со еден плус, јас не претерувам со повраќање 3 пати максимум. Внес на течности имам доволен плус пијам пролом вода, а за јадење не можам да јадам ништо освен млечни производи ептен сум ограничена.

6. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Жени, хелп. 27 + сум и денеска го чувствувам бебуш многу долу како ме клоцка, ми се чини дури во вагината. Пред скоро три недели коа бев на контрола беше карлично поставен, со главчето кај папокот, и сега се плашам зошто се волку доле ударите. Си помислувам дури и да не ми го дупне водењакот со ноџињата ( можеби тоа не е можно и трескам глупости, не ми се смејте). Го чувствува ли некоја од вас така бебушот? :D

Anaksunamoon likes this.
  7. zverkica

zverkica Популарен член

Моето со главата е надоле ама кога ќе почне да боксира и вагина и бешика ми раскинува, па муж ми ме спасува хахах, ќе се доближи до стомакот и му вика Не ја тепај мајкати!!! Па го гали му збори и за чудо престанува да тепа хаха. И јас сум помислила отиде водењакот ама не ќе да е толку лесно да го дупнат мила. Лежи повеќе одмарај неможеш ништо да направиш и да сакаш. Ќе издржиме храбро уште мааалкууу

Anaroz1, S.o.F.i and bybeDkid like this.
  8. Neutesna

Neutesna Истакнат член

Milicki da ve prasam nesto vaka sega neli pozitivna bhcg potvrdena bremenost so 2 sonca vo vtornik treba da odam na eho inace Kaj maticnata bev mi kaza 5+3 ednoto drugoto 4+6 ama deneska me boli stomak mu se javiv na doktorot sto me pravese invitro mi vika legni I spi na stomak a jas vika smeam li vika da legni vecer na stomak pa mili dali nekoj ima spieno na stomak kogs e bremena mene iskrejno mnogu mi e strav

majavel1 and Tiffany01 like this.
  9. Herrra

Herrra Истакнат член

Во тие недели апсолутно никоја позиција за спиење не штети.

stsmua05, Anaroz1 and Neutesna like this.
  10. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Здраво девојки, знам дека има посебна група за Д-Димери, но оваа е поактивна и ми треба довет. Како ги купувате клексаните кога имате препишано за цел месец? До сега се ми препишуваа на 15 дена, затоа сум збунета. Дали може сега половина, после 15 дена половина? Дали ви прават проблем за рефундација? Бидејќи некаде прочитав дека мора сите одеднаш

11. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Станувам по сто пати навечер за во вц, цело време менувам страна затоа што ме фаќаат грчеви во колковите, кога се вртам ако се свртам нагло стомак ме боли...:?: и најинтересно од се ми е што сите ми викаат наспиј се сега дур можеш, а јас едвај врзувам некој сон:rofl: имате ли вие вакви слатки маки?:D 31+ сум

Lilly., Juicy, zverkica and 1 other person like this.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Преку глава ми е од тоа станување на 5 мин за во вц.
    Денски некако не мочкам толку, ама навечер е катастрофа.
    На 5 мин сум во купатило.
    Вечер планирам пелена да си ставам.
    Сериозна сум.
    Да се наспијам ко човек

Anaroz1 likes this.
  13. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Нагло вртење и мене ме боли, колковите не, ама ме боли десната нога од препон надоле, толку многу што мислам ќе ми се укочи кај и да е. Бебуш притиска на некој нерв гарант. А зс мочањето на 15 мин да не почнувам. У 8 станав, еве го 9 сеа, 3 пати како идам у вц. Само уште 9 недели имаш Анче, а јас само уште 12 :rofl:

Anaksunamoon, zverkica and Anaroz1 like this.
  14. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

:rofl::rofl::rofl::rofl:

ќе издржиме уште малце, ама колку чекав сабота да се наспијан и онака цела вечер не сум спиена, а сите со муабетот сега наспиј се :?:
    иначе почна ли да се спремаш полека? :D

15. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Хахах, по Марфи никад не успевам сабота/недела да се наспијам, веќе престанав и да очекувам :D
    Инаку да, почнав да купувам ситници, имам бенкици, шпихозни, комплетче едно со меченца купено, подлога за пресоблекување, ќебенце. За поголеми работи уште не сум се опуштила доволно, ама и ова е напредок. Денес гледав има попуст во Локо Кроко само викендов па чекам мм да заврши некои обрски денес па да идеме да видиме што има :D
    Ти си зема ли уште нешто? :l:

S.o.F.i and zverkica like this.
  16. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Инаку сакав за споделам инфо за онлајн работилницава за породување, што мислам дека ќе биде доста полезна за нас мами што ќе бидеме по прв пат.
    Јас си се пријавив, која сака бујрум! :l:
    Ви оставам линкче: https://www.facebook.com/195134460846/posts/10158729296610847/

17. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

другиве членки гледам по другиве теми дека се спремаат, тебе ми те нема :D
    иначе јас купив и количка и креветче:rofl: е од тоа ситниците, алиштенца скоро ништо немам, ама планирам месецов да докупам . битно крупното ми е завршено , искрено како сум успорена и едвај одам и едвај дишам по продамници не планирам да чекам 9ти за да се спремам :D

Bubamaricka and tina2018 like this.
  18. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Оооо јас врска немам дека има други теми, само тука пишувам. Ич не сум упатена значи :D
    Од каде си купи количка и креветче, јас уште не можам да се одлучам какви?:hug:

19. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

A50A2D57-EEC9-45F6-AA4D-027566B55DAC.jpeg 403F3A5C-C208-4717-BA96-719CFC728325.jpeg
    количката од бебехоум, а креветчето од енци менци . само сега ми е уште се во кутија. маж ми еуфорија го има фатено и сака се да намести :rofl:

20. Калатеа

Калатеа Популарен член