Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Преубави значи, немам зборови. Бебуш има да се шета со ова и да си нана како бебече баш! Со здравје да си се служите!:l::hug:

На LiquidLuna, Anaroz1 и Bubamaricka им се допаѓа ова.
  2. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984

Исто!
    Како навиена идам во тоалет веќе знам точно колку е времето кога ќе станам..
    А за вртење од една на друга страна ми е ноќна мора, само што ќе се наместам или киселини, или грч, или нешто ме боли.
    Башка што се сецкам бидејќи и на грб заспивам од што ме боли грбот, ама си научив финта од сега трудничкава перница до грб и на неа се превртувам:D

На tina2018, zverkica, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    2.934
    Ооо ете сум. Можеби 5 пати навечер станувам за во тоалет плус по млеко за киселини. 35+6 сум инаку. Вака ми е последниов месец.

Болки немам но додека се завртамнод една страна на друга тоа маневри мислиш кола паркирам хахаха.

А за грчеви јас на листовите на нозете имам исклучиво навечер.

И да муабетот е тоа спиј сега после нема да можеш, а јас сега не можам 2 часа да влезам сон.

@Anaroz1 со здравје да се служите мами, долги прошетки со количката и слатки сништа во креветчето.

На tina2018, Damjana5, LiquidLuna и 4 други им се допаѓа ова.
  4. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Леле сите сме со исти симптоми, препони страшно ме болат, мене почнаа уште пред месец ипол и саѓп магнезиум малку ми помага да се опушти болката, за одење во вц иста сум, навечер на 2 саати идам и дур станам и легнам цела процедура е, ама вака барем си се тешиме дека е се ова нормално и фека скоро сите тука сме со исти симптоми. И јас веќе купив количка, креветче, душек, оградичка, коритце со пресоблекувална, алиштенца си купив а нешто и ми дадоа за по дома од другарки алишта да имаме за бљуцкање хахах, останува бебешки детергент и ситни ствари ама за нив не ми се брза, возбудата веќе ми е на високо ниво и ме фаќа паникаааа и страв од породувањето

На Калатеа, tina2018, еурокрем и 5 други им се допаѓа ова.
  5. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Верувај кога ќе купиш нешто, потоа неможеш да се запреш.
    Ме знаете мене што човек сум.:D
    Исто така неможам да се опуштам и ајде нарачавме количка, па следуваше креветче, алишта дел јас си нарачав други сестра ми од Америка ми прати цел пакет од мерак бидејќи неможе да дојде.
    Остануваат уште работи, ама ме фаќа и мене еуфорија.:inlove:

Во врска со мрдањето скроз долу исто нели прашував само таму си мрдаше, еве некако овие недели го осеќам насекаде.
    Ама пак долу е најактивно, а и наместено е со главчето надолу.
    Не се секирај.

:l:

На tina2018, Capricorn Taurus, viva.la.vida и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Bubamaricka

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    2.934
    Јас дури и исправ и испеглав хаха. Кога ги купив алиштата не можев да се воздржам.

Креветчето е наместено, чекам фиокарот да ни го донесат за да наместам алиштата.

Неделава здравје пошто утре влегувам 36та недела сакам да наместам за во болница облека за бебуш и за мене и ранчето да спремам. Лелеее жени кога помина времево како вчера да беше кога дознав дека сум бремена.

Него прашање количката ја перевте? Не знам дали да ја перам или не...

На Anaksunamoon, tina2018, Speechless и 7 други им се допаѓа ова.
  7. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Коритце со пресоблекувална го гледав и јас и такво сакам.
    Се надевам дека ќе е практично.
    :D
    Јас од толку други мисли воопшто не мислам на породувањето.
    Изгледа како ќе наближи времето тогаш ќе почнам да фуфкам.:wasntme:

Изгледа само јас сум различна од вас.
    Во почетокот на бременоста станував ноќе за до вц, сега не.
    Ретко некогаш да станам да мочкам, а се приметив и дека си го трпам.(facepalm)
    Ама затоа само се вртам лево-десно и да тоа е процедура:D

Туку да прашам, вас ве болат градите?
    Зголемени ви се ?
    Мене ништо, дури ми е чудно хаха.
    :wasntme:

8. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Има зошто сите викаат наспијте се сега дур можете. Исто и јас не разбирав за првото кога ми велеа, но сега се ми е јасно. Колку и да е мачно спиењето во трето тромесечие, со тоа станување до вц милион пати, сепак не ти плаче бебето, не нишкаш во никое време, и не пресоблекуваш. Верувајте нема споредба.
    30 + сум со истите болки и маки како сите вас. Кога ме удира бебе во бешика осеќам и пецкање, имала некоја друга така?

На Capricorn Taurus, S.o.F.i и zverkica им се допаѓа ова.
  9. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Aaa ти си при крај мила, јас 28ма недела сум затоа не перам сеуште хехех, количката само деловите што се вадат ги исправ а костурот само со малку сјај и вода и на сонце 2,3 дена ја оставив, во декември уште еднаш може малку да ја пројдам

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Гради не ме болат одамна, ми потемнеа ареолите па влера пигментација на кожата видов и околу ареолата, како прљаво е, чудна работа, мислиш сум се исончала така да тоа ми е ново, а големина не баш, може малку да се зголемија а јас очекував цицларка да станам хахаха

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bubamaricka

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    2.934
    На колку степени переше 40° или на рачно? Мене и во описот на количката ми пишува дека може во машина да се пере ама не пишува на колку. Се мислев внатрешниот дел од корпата да го исперам без јогата, тој делот како оградница што е.

12. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.481
    Допаѓања:
    5.835
    фалаа :))) поубави да си купите :l::D

фала тии :l: иначе и мене ме интересираше истото за количката дали да се пере и како :)

иначе и мене фаќа се исто како вас и возбуда и еуфорија и страв од пораѓај :?: и сакам се да изнакупам :rofl: сите сме си исти:l::D:D

а градите мене ми се отечени и ме болат и потемнети и се :wasntme:

На S.o.F.i, LiquidLuna и zverkica им се допаѓа ова.
  13. Bubamaricka

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    2.934
    Да ви кажам тешко сопругот, фитилот ми е мн краток, лесно се лутам, избувнувам ама тоа ми е од што ме фаќа паника од се. Од пораѓај како ќе биде, после тоа што како...

Само се пребројувам нешто да не сме заборавиле, а и да е така има време ќе се докупи не е смак света ама ај хахаха. Хормони :D

Градите и мене ми се потемнети ареолите дури и зголемени и плус колострум имам. :| Се надевам нормлано е. Почнав додека се туширам да ги масирам по малку.

Ти до каде си? Која недела? :l::hug:

На zverkica, bybeDkid и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  14. Herrra

Herrra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    273
    Исто и мене ми стана кожата таква дека сум бела скрос и ептен ко ти излегува бојата од сончање. Инаку имам доста големи гради и очекував да се зголемат ама не. А сега веќе на крај почнаа повторно да ме болат ко на почетокот.

На S.o.F.i и zverkica им се допаѓа ова.
  15. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.481
    Допаѓања:
    5.835
    јас обично по природа сум невротична.. ама сеа цела бременост освен стравови, за чудо сум многу смирена :D сите ми викаат дека сум многу сменета, ама па и никогаш не сум била волку среќна :D
    околу купувањето полека си правам списоци си гледам, сакам се да изнакупам ама се контролирам само за неопходното пошо неам многу идеја со бројчињава колкаво ќе се роди бебче и што ми треба некако немам појма, читам само:rofl:
    иначе 31+3 сум имам време уште јас :D
    може кога ќе стигнам како тебе да влагам во 9 ти ќе ме фати паниката :rofl:

исто и мене ми стана таква кожата. и исто како што ме болеа на почеток на бременост сега почнаа пак:?: само што јас немав големи гради предходно, сега ми се огромни :rofl:

На MarijaMi90, Bubamaricka, S.o.F.i и 2 други им се допаѓа ова.
  16. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    На 40 исправ, ги ставив сите во мрежичка за да не се скине некое и без центрифуга, уште имаше сонце па брзо се исушија, стави се што се вади и испери

На Anaroz1 и Bubamaricka им се допаѓа ова.
  17. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.504
    Допаѓања:
    32.883
    Кај мене помина тој период кога го полудував маж ми. Сега нема да се разведуваме хахаха :D
    Додуша онака се си беше мирно, освен тие неколку недели каде што не можев сама да се поднесам, а не па некој друг :$

Во врска со купувањето, ние имаме скоро се. Ама тоа од причина што имам и други бааги обврски па да завршам ова на време и да се посветам на другото и ќе дое време за породување додека средам се 8-|
    А и не можам по ладново да се шеткам по продавници. И онака мразев ладно, ветар, дожд сега па ептен.

На Anaroz1, zverkica, Bubamaricka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Фала ти на одговорот. Неделава сум на преглед, па ќе се консултирам пак за секој случај.

На Knizhevnik11 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Мамички вие што сте тука некаде со мене во неделите, имате ли менструални болки?
    Некако неможам баш да ги препознаам, ама повремено имам.
    Онојден пред преглед од сабајлето имав почесто кога и да мрднам.
    Ја прашав Петрова, ми рече ќе видиме ако цервиксот е добар немаш гајле само можат онака да те нервираат.
    Ми мереше и за 17 дена од 3.45 се намалил на 3cm, ама вели супер е немаш гајле.
    Некако многу бргу нели е намалено ?

20. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    423
    Бебка наместена карлично, нема абер за природно. Како почнуваат контракциите? И како да распознаам кои се лажни?
    Денес пешачев инаку сум 37н и имам како менструални болки. Докторот што би ме пораѓал ми рече да се видиме за 10 дена.