Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.656
    Допаѓања:
    3.675
    Да во машина со двојно плакнење на 40 степени. Користев бекутан 2 во 1 течен детергент со омекнувач. И плус ги испеглав сите алишта.

На Anaksunamoon и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  2. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    4.275
    Да си испиташ. Јас така сува испукана уста, мислев од мн низок хемоглобин дека е, на крај излезе дека имам скриен шеќер. Откога пазам на исхрана и го држав под контрола немам сува и испукана уста. А за витамини пијам се одделно ем во најголеми дози. Скриеш шеќер се испитува од 24гн, но некои и претходно иапитуваат, со индикации.

На tina2018 и zverkica им се допаѓа ова.
  3. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    7.324
    мене ми се појави ...последниве 2-3 недели приметив дека ја имам :wasntme: 31+ сум , значи негле 28-29та

:?: :o :rofl:

и јас.. и јасс :D едвај чекаам

На Capricorn Taurus му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.818
    Изреагирала со тоа што ти рекла да одмараш повеќе и да ставаш утрогестан и да пиеш магнезиум.
    Ова ти е стандардна и превентивна терапија за скратен цервикс, бидејќи кај тебе се крати очигледно. Како што читав повеќето членки со ваков проблем со лежење и прогестеронска терапија стигнаа до безбедни недели, така што одмарај повеќе, не пешачи, не кревај тешко, избегнувај физичка активност и гледај најголем дел од денот да лежиш.
    А како ќе реагира цервиксот никоја од нас не може да знае, ќе си идеш на 2 недели на контроли да го следат.
    Со лесно мајка!

На ZelenaSnegulka и Knizhevnik11 им се допаѓа ова.
  5. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    1.846
    Почнав да порачувам бебешки работи, и се изненадив колку сѐ сум заборавила од пред 5 години.. Шпихозни, па тенки или дебели? Повивање? Ќебенца? Значи потенки шпихозни? Или потенки ќебенца за повивање? Глава ме фркна од сабајле, разочарана сум како ништо не се сеќавам од првото дете..
    Вие ќе ги повивате ли вашите бебиња? Има ли нови препораки?

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Која недела си? Јас 27. Вчера прв пат се охрабрив да купам едни тенки шпикозни. Мене ми е прво дете и целата сум изгубена :lol: па гнезда...па какво? Па колички...хаос :)

На tina2018, Anaksunamoon, S.o.F.i и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    4.275
    Околу мене, мајка, свекрва, золва, колешки, другари сите изнакупија ствари за нашево дете, јас 28+ одвај вчера купив заштита за душеже. направив списоци и здравје по 1 месец се ќе изнакупам.

На Anaksunamoon и bybeDkid им се допаѓа ова.
  8. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.349
    Мешиња дали некоја од Вас била во Џамбо, дали бараат сертификати за трудници?

9. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    40.740
    Јас имам земено потенки бодиња, малку подебелки шпикозни и едно потенко, едно подебело ќебенце. Повеќе му се тресам за излегувањето од болница, дома друго ќе е секако.
    Имам земено и за повивање пелени, ќе видиме дали ќе се користат :)

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    7.324
    што планираш за излагање од болница?
    јас бендисав еден сет од картерс боди по долги и доле хеланчиња, чорапчиња и капче планирам секако. ама се мислам дали ќе биде тоа доволно со ќебенце одозгора или ќе треба и шпикозни??? не ми е јасно со оглед на фактот што очекувам да биде ладно тогаш...:?: ако веќе мора да ја извадам со боди одоздола и горе шпикозни да барам посвечени шпикозни тогаш:rofl::D

11. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    7.324
    јас бев, ми побараа, влегов со сертификат од другарка...

На ALISA0000 и S.J.Parker им се допаѓа ова.
  12. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Ова за повивање на бебето баш и не сум. По новите ортопедски препораки, не и баш нови, е да не се повива бебето, зашто порано заради повивање чест проблем кога ќе станат возрасни има се јавувал проблем со куковите. Така да сега бебињата се оставааат неповиени, на многу малку места сум видела повиени бебиња.
    Исто и за широкото повивање меѓу нозете, ептен ако има потреба, инаку и тоа е без потребно на бебето да му ставаш по 2 пелени ако нема никаков проблем.
    Моето дете не повиено ниту е носело широк повој меѓу нозе, живо и здраво, нозе има прави стапчиња.

13. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    7.324
    и јас сум таква... само читам и пак не ми е јасно, ни бројчиња ни ништо ... барем количка , креветче тоа купив :?: со облеката се мачам...среќа форумов што постои иначе немаше ништо да знам

На S.o.F.i, zverkica, marijamarkoska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.818
    Значи чим јас најголемиот коркач се охрабрив, можеш и ти! Секако ништо не е во наши раце, и што и да треба да се случи - ќе се случи. Јас пред една недела кога ги купив првите шпихозни дента нешо бебушов слабо ми мрдаше. И јас одма филмовите - Ете јас се залетав, сеа бебево не мрда, којзнае што му е, па што ми требаше да купувам пред време и сл глупости нели.
    Ама ко ќе размислиш па со тоа што се стегаме привлекуваме лоша енергија околу нас и мислам дека е крајно време да престанеме се од позиција на страв на гледаме и да почнеме да создаваме (полека секако) убава енергија за доаѓањето на нашите бебуши. Ипак 70% од бременоста си ја поминавме во грч(facepalm)

На S.o.F.i, zverkica, Knizhevnik11 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    40.740
    Боди на долги, шпикозни малку подебелки од бодито на долги, волнено капче и чорапчиња и дебелко ќебенце озгоре. А и за тоа не му ја мисли многу, од болница во кола ќе влезете нема да седите надвор :D

16. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    7.324
    да да, затоа се мислев дали мора и шпикозни горе пошо мене ми се свиѓа вака сетов само, ама изгледа ќе мора... од кај да знам , не знам ништо паника ме има фатено :?:

17. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    40.740
    Мој совет е да си купувате се што ви душа сака и кога ви душа сака. Јас креветче и шкафче купив во 25та недела. Работите што можам да ги користам од роднините се сите кај нас дома. Алишта за почеток веќе се имам обезбедено. Останаа ситниците од неопходни работи и онака од ќеф ако ми се сака нешто :lol:

Иначе првото нешто го купив денот кога дознав дека сум трудна и ни на крај памет не ми паднало дека не треба да купувам поради Х причини :)
    А и мм полн ќеф си ја чека принцезата па немам ни душа да му кажам да не купи нешто :angel:

На betty oh, Juicy, Matea94 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    40.740
    Па би требало да излезат и подебели сетчиња сега. Јас пред недела дена шетав по продавници, од подебелки работи само скафандерчиња видов.
    Вака за дебелки сетови изгледа е рано уште. ^_^

На Knizhevnik11 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    1.846
    Мислев на тоа swaddling, замоткување на бебето во текот на првиот месец за спиење кое демек има повеќе бенефити (не се буди и плаши бебето од рефлексите, превенција од СИДС, антиколик, топлина дека не се препорачува ќебиња и јоргани на новороденче..). Син ми знам беше бејби бурито, со едни меки ќебенца, како што беше во болница продолживме и дома, и полесно беше и за држење првите денови дека мал :)сега не знам како да се спремам.
    Инаку, пелена меѓу нозе дефинитивно е НЕ, тоа го памтам :lol:

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.477
    Допаѓања:
    2.618
    Од 24 до 28ма недела

На Marsic и Anaroz1 им се допаѓа ова.