Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

првото го нарачав и е многу убаво ти го препорачувам:D:D само не знам со бројчињата ... јас нарачав од 0-3, ама ми стигна 62ка. малце големко ми стоеше ама после сфатив дека ќе го користам и не го вратив . е сеа ти не знам дали 62 ка ќе ти врши работа и дали има помали.
    ова белково го нарачав јас. иначе имам три бодиња купено, што беа така комплет и три различни ќебенца мекани, ништо друго :rofl:

Attached Files:

2. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Јас земав само 3 50ки другото се 56 па дури и 62ки. И мене ми изгледаа мн мали ама сепак да имам бар за првите денови и комлетчето за од болница.

zverkica, tina2018 and Anaroz1 like this.
  3. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

фала ти, и јас се мислев само за тоа од болница што ќе ја вадам 50 ка да биде:?:

tina2018 likes this.
  4. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Лелее беличково е најубаво дефинитивно, не сум видела дека имаат бело. Хахха ама исто облечени има да ни бидат фраерот и фраерката :l:

zverkica and Anaroz1 like this.
  5. Speechless

Speechless Популарен член

И јас влегов во 34та, колку повеќе се доближувам до крајот толку повеќе паника, возбуда, трема ме фаќа.

Цело време списоци правам што ми недостига, да не заборавам, што да исперам..
    Фиокарот 100 пати го пребришав каде што ги ставав алиштата, сеуште мислам како да го организирам... само пинтерест вртам...Давајте идеи ако имате :wasntme:
    Алиштенцата ми се испрани, испеглани, цело време си мислам дали ќе ми се доволни... сите ми се 56ки освен неколку бодиња по долги што ми се 50ки и неколку 62ки, за од болница сеуште не знам што ќе носи, имам исто 56ка ама мислам ќе плива бебуш во него, па сеуште бирам, неможам да се одлучам :D

И да.. Трпеливо си чекам да се запознаеме со синче:l:

6. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Јас се зедов 56ка. Има и 50ки ама прво не знам колкав ќе се роди синко, плус се е памук, а памукот како сакаш пери го се собира, така ми беше искрено страв ако земам 50ка да не се скуси па да му се мали и џабе да стојат. И продавачките по продавниците истото ме советуваа барав 50ка ми вика подобро ти е 56ка се бере памукот, посбено ако и во сушара ги сушиш.

7. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

За од болница ја спремив шпикозни и комплетче на долги и капче друго ништо. Скафандерче немам а и не ми се купува за само до кола секако кај ке одиме зимава а до на пролет ќе му биде мало. Имам неколку ќебенца и плик кебенце па ќе одберам од нив. Купив и две бањарчиња и 30 тетра пелени пријателки породени така ме советуваа па ќе видиме

tina2018, Speechless and Knizhevnik11 like this.
  8. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Здраво :D
    Мене не ми требаа мојот 50 см се роди. Можеби ако е некој мал џивџан 2ипол кила со 47 см. Во мојот случај не беа потребни 50 ки. Сега за новово бебе :l: не купив ниту една 50ка. Мислам дека и таа ќе се роди како брат и. Една недела е поголемка на секое ехо :inlove:

bybeDkid likes this.
  9. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

иста сум, иста:D
    ништо друго не ме интересира :rofl:

10. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Популарен член

Темава почнала на возбуда да мава. Доста кукавме од болки и стравови. ❤

11. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

ахахахахаха денес внесовме позитивна енергија во темава :D

12. Speechless

Speechless Популарен член

Сонцето ни влијае :sun::sun::sun:

13. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Слабо јадам се , благо само после ручек и тоа многу малку .. болките ми ги сменаа после магнезиум ама ме фаќа анксиозност у момент и секакви црни мисли а у лична порука ми стигна толку непотребна порака за абортус што не и ни вратив на членката што очигледно нема никаква емпатија .. брисеви имам правено на 1ви сите беа чисти, на преглед сум на 26ти ќе ја пратам ситуацијава денес. Фала ти на одговорот !

14. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Мислам дека 90% од нас тука можеме да бидеме комотно заштитно лице на анксиозноста :rofl: Не си сама, ако ти е за утеха некаква. Нормално е да се исплашиш, особено ако ти е прва бременост. Ама чим поминало со магнезиум сигурно ништо страшно не е, а сите нас некогаш не здоболува така, сепак живот расте во нас. Не слушај туѓи мислења (особено страшни), секој си е случај за себе, членката најверојатно добронамерно ти пишала лична порака, ама постигнала контра ефект. Затоа и сите се оградуваме од мислење кога станува збор за нешто толку лично како болка бидејќи она што е случај кај мене да кажеме не значи дека е кај тебе. А водениот исцедок е најнормален во бременост, сите мислам го иаме она чувство на помочаност.

15. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Избркај ги црните мисли и право оди на преглед 26ти е мн далеку. Кај и да отидеш со болки ке те примат. Сигурно не е ништо ама ке се смириш

Knizhevnik11 and marijamarkoska like this.
  16. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Дури и 56ки ти се мали ако се роди крупно бебе, брзо ќе ги надрасне. Моето е месец и пол, еве веќе носи 6-9, 9-12 бодиња, а комплетчињата пижамки 0-3 веќе му се мали сите (имав купено 6 + 3-4 добив на подарок). Исто и тренерки почна да носи за 6 месеци или 6-9. Не се трупајте со залци, само првите две-три недели ќе може да ги носи. Подобро да му се поголемки малку, да висат надоле, отколку да ги фрлите после прво перење.
    @Anaroz1

17. matilda258

matilda258 Истакнат член

Мами твој предлог колку шпикозни за почеток и ни требаат и колку тетри

Speechless, Anaroz1 and pamelche like this.
  18. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Немам болки повеќе ми се смирија вчера имав само ама не беа страшни повеќе ме уплаши водениот исцедок кој исто не беше во големи количини ама вчера се уплашив.. неќам да паничам толку до сега беше се добро па да се надевам дека така ќе продолжи :hug:

bybeDkid and Razvigorec like this.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Бебето првиот месец се носи секоја недела на педијатар за мерење.Па идат на ред вакцини,редовни контроли месечни така да скафандер ке ти користи мн повеќе отколку кебе.Кебе и плик никако не се за во транспортер.

tina2018, bybeDkid and Razvigorec like this.
  20. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Тогаш да земам. А која големина земавте вие?