Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.484
    Допаѓања:
    5.839
    првото го нарачав и е многу убаво ти го препорачувам:D:D само не знам со бројчињата ... јас нарачав од 0-3, ама ми стигна 62ка. малце големко ми стоеше ама после сфатив дека ќе го користам и не го вратив . е сеа ти не знам дали 62 ка ќе ти врши работа и дали има помали.
    ова белково го нарачав јас. иначе имам три бодиња купено, што беа така комплет и три различни ќебенца мекани, ништо друго :rofl:

Прикачени фајлови:

На zverkica, Bubamaricka, stsmua05 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Јас земав само 3 50ки другото се 56 па дури и 62ки. И мене ми изгледаа мн мали ама сепак да имам бар за првите денови и комлетчето за од болница.

На zverkica, tina2018 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  3. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.484
    Допаѓања:
    5.839
    фала ти, и јас се мислев само за тоа од болница што ќе ја вадам 50 ка да биде:?:

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Лелее беличково е најубаво дефинитивно, не сум видела дека имаат бело. Хахха ама исто облечени има да ни бидат фраерот и фраерката :l:

На zverkica и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  5. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    И јас влегов во 34та, колку повеќе се доближувам до крајот толку повеќе паника, возбуда, трема ме фаќа.

Цело време списоци правам што ми недостига, да не заборавам, што да исперам..
    Фиокарот 100 пати го пребришав каде што ги ставав алиштата, сеуште мислам како да го организирам... само пинтерест вртам...Давајте идеи ако имате :wasntme:
    Алиштенцата ми се испрани, испеглани, цело време си мислам дали ќе ми се доволни... сите ми се 56ки освен неколку бодиња по долги што ми се 50ки и неколку 62ки, за од болница сеуште не знам што ќе носи, имам исто 56ка ама мислам ќе плива бебуш во него, па сеуште бирам, неможам да се одлучам :D

И да.. Трпеливо си чекам да се запознаеме со синче:l:

На АнеАце, Matea94, Anaksunamoon и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.527
    Допаѓања:
    2.939
    Јас се зедов 56ка. Има и 50ки ама прво не знам колкав ќе се роди синко, плус се е памук, а памукот како сакаш пери го се собира, така ми беше искрено страв ако земам 50ка да не се скуси па да му се мали и џабе да стојат. И продавачките по продавниците истото ме советуваа барав 50ка ми вика подобро ти е 56ка се бере памукот, посбено ако и во сушара ги сушиш.

На Capricorn Taurus, Speechless и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  7. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    За од болница ја спремив шпикозни и комплетче на долги и капче друго ништо. Скафандерче немам а и не ми се купува за само до кола секако кај ке одиме зимава а до на пролет ќе му биде мало. Имам неколку ќебенца и плик кебенце па ќе одберам од нив. Купив и две бањарчиња и 30 тетра пелени пријателки породени така ме советуваа па ќе видиме

На tina2018, Speechless и Knizhevnik11 им се допаѓа ова.
  8. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.989
    Здраво :D
    Мене не ми требаа мојот 50 см се роди. Можеби ако е некој мал џивџан 2ипол кила со 47 см. Во мојот случај не беа потребни 50 ки. Сега за новово бебе :l: не купив ниту една 50ка. Мислам дека и таа ќе се роди како брат и. Една недела е поголемка на секое ехо :inlove:

На bybeDkid му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.484
    Допаѓања:
    5.839
    иста сум, иста:D
    ништо друго не ме интересира :rofl:

На paleska3, Capricorn Taurus, Speechless и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    2.608
    Темава почнала на возбуда да мава. Доста кукавме од болки и стравови. ❤

На АнеАце, Anaksunamoon, paleska3 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.484
    Допаѓања:
    5.839
    ахахахахаха денес внесовме позитивна енергија во темава :D

На paleska3, еурокрем, marijamarkoska и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Сонцето ни влијае :sun::sun::sun:

На Anaroz1, paleska3, еурокрем и 2 други им се допаѓа ова.
  13. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    Слабо јадам се , благо само после ручек и тоа многу малку .. болките ми ги сменаа после магнезиум ама ме фаќа анксиозност у момент и секакви црни мисли а у лична порука ми стигна толку непотребна порака за абортус што не и ни вратив на членката што очигледно нема никаква емпатија .. брисеви имам правено на 1ви сите беа чисти, на преглед сум на 26ти ќе ја пратам ситуацијава денес. Фала ти на одговорот !

14. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Мислам дека 90% од нас тука можеме да бидеме комотно заштитно лице на анксиозноста :rofl: Не си сама, ако ти е за утеха некаква. Нормално е да се исплашиш, особено ако ти е прва бременост. Ама чим поминало со магнезиум сигурно ништо страшно не е, а сите нас некогаш не здоболува така, сепак живот расте во нас. Не слушај туѓи мислења (особено страшни), секој си е случај за себе, членката најверојатно добронамерно ти пишала лична порака, ама постигнала контра ефект. Затоа и сите се оградуваме од мислење кога станува збор за нешто толку лично како болка бидејќи она што е случај кај мене да кажеме не значи дека е кај тебе. А водениот исцедок е најнормален во бременост, сите мислам го иаме она чувство на помочаност.

На Ljubova, TanyaClover, Anaksunamoon и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Избркај ги црните мисли и право оди на преглед 26ти е мн далеку. Кај и да отидеш со болки ке те примат. Сигурно не е ништо ама ке се смириш

На Knizhevnik11 и marijamarkoska им се допаѓа ова.
  16. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.243
    Дури и 56ки ти се мали ако се роди крупно бебе, брзо ќе ги надрасне. Моето е месец и пол, еве веќе носи 6-9, 9-12 бодиња, а комплетчињата пижамки 0-3 веќе му се мали сите (имав купено 6 + 3-4 добив на подарок). Исто и тренерки почна да носи за 6 месеци или 6-9. Не се трупајте со залци, само првите две-три недели ќе може да ги носи. Подобро да му се поголемки малку, да висат надоле, отколку да ги фрлите после прво перење.
    @Anaroz1

На tina2018, zverkica, Knizhevnik11 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    589
    Мами твој предлог колку шпикозни за почеток и ни требаат и колку тетри

На Speechless, Anaroz1 и pamelche им се допаѓа ова.
  18. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    Немам болки повеќе ми се смирија вчера имав само ама не беа страшни повеќе ме уплаши водениот исцедок кој исто не беше во големи количини ама вчера се уплашив.. неќам да паничам толку до сега беше се добро па да се надевам дека така ќе продолжи :hug:

На bybeDkid и Razvigorec им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.298
    Бебето првиот месец се носи секоја недела на педијатар за мерење.Па идат на ред вакцини,редовни контроли месечни така да скафандер ке ти користи мн повеќе отколку кебе.Кебе и плик никако не се за во транспортер.

На tina2018, bybeDkid и Razvigorec им се допаѓа ова.
  20. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Тогаш да земам. А која големина земавте вие?