Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.298
    56 ка ама се зезнав.Веќе го надрасна а е 5 недели.Сега ке земам нов бројче поголемо 62 валда.

На Razvigorec му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Смири се мила, ако те толку загрижува исцедокот појди до матичниот гинеколог да те провери. Инаку и јас сум со таков исцедок заради редуцирана микрофлора, ништо страшно. Не џабе се вели во друго стање, ќе се навикнеш на ситуацијата само без стрес.

На Bubamaricka, S.o.F.i и stsmua05 им се допаѓа ова.
  3. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    308
    Колку убав vibe во темава, да си кажам и јас дека ме фаќа возбуда за породување, утре веќе 35 недела, кога помина! Јас земав за од болница плишано копмплетче 50ка, ќе видам дали со боди по долги/кратки и плус плишано кебенце ама тенко за над транспортер. Од боди/бенкици имам 50ки 5-6, комбинирани кратки и долги, 7-8 56ки, имам и 62 и 68, ама како што викаат секој производител различни калапи, па така некои 56 личат за 50ки.. Имам 3-4 комплетчиња, 6-7 шпикозни, многу чорапи, капчиња и лигавки (повеќе поклони). Постелнини, пешкири, водоотпорни навлаки, козметика е спремно. Од покрупните работи уште релаксатор ни фали. Количката не е испрана, уште не ми е отворена па се мислам ако ја отворам кај ќе ја чувам..

Само со убава мисла, и сите да сме живи и здрави заедно со бебушките :inlove:

На tina2018, Anaksunamoon, paleska3 и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    2.608
    Дека секој не сака болка да коментира е точно, бидејки секоја болка значи различно. Ајде и јас ќе го кажам моето искуство. Воден исцедок имав кога имав редуцирана микрофлора. Користев и уште еднаш месечно ставам ацидосалус вагиналети по едно кутивче. И чудо сум без исцедок бо бременост, кога сите имаат. За болка имав еднаш многу остра болка во десен јајник во 18гн, ама само еденаш. Во 20+гн имав неколку дена болка пд десно, што дури помислив на слепо црево, бев кај Димчев ме гледаше на ехо рече таму ладе што те боли нема ништо. Ни магнезиум не ми помагаше, помина по неколку денови. Сега прелу некој ден поатојано имам болка под лева града/ребро, веројатно ме стиска. Иди си на едно ехо за сигурноат.

На stsmua05 и Razvigorec им се допаѓа ова.
  5. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.243
    Шпикозни мало бројче не би ви препорачала. Имав земено едни шпикозни оти ми беше ќеф, ги облече само еднаш... Сега има 3 68ки му се фаќаат. За зимско бебе мислам дека шпикозни се доста практични оти од комплетчиња може блузето да му излегува од панталонките, само мислам дека подобро е поголемо бројче, за почеток може една или две 56ки за проба.
    Тетрите зависи за што планирате да ги користите. Мене не ми се од корист, само за бањање ги користам по 2-3 на секое бањање, така што 10-12 се доволни оти нели зимно време не се сушат толку брзо (ако немате сушара). Кога го легнувам на спална, кауч,, количка, транспортер, било кај, му ставав плико додека беше топло, сега тенко ќебенце му ставам. Мислам дека некои мајки за таа намена користат тетра.

На Anaksunamoon, Bubamaricka, matilda258 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.484
    Допаѓања:
    5.839
    леле кога те читам за бројчињава скроз ми ја смени перцепцијата што треба да купувам:?: и ме стави во мисли... значи да не гледам се од 0-3... на крај ќе купам ептен нешто колку да има и ќе чекам да се роди да видам колкава ќе биде. фала ти за советиве во секој случај, да не се пренатрупувам со облека :)

На nevermet18, matilda258 и Knizhevnik11 им се допаѓа ова.
  7. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    Фала ти душо , се смирив многу од вас :hug:

На Anaksunamoon и ≈ Moyocoyotzin им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.298
    Леле јас по 5 тетри перам дневно :D
    мн ми се искористени.Обавезно кај што лежи ставам тетра пошто повраќа мн.На рамо кај мене кога ја заспивам исто тетра.Во када кога ја бањам постилам тетра,во транспоретер една секогаш имам,во торбица за излегување,на пресоблекувална…буквално секаде :D

Шпихозни јас зедов околу 15 пара.И тие ми се покажаа како малце затоа што моето бебе мн повраќа и дневно по 4-5 пати и менувам облека.56 ки сеуште носи (5 недели е и 4 и пол кила).Во 62 ка новороденче има да плива,нема да ви е згодно ни за држање.

На Ljubova, tina2018, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    А што купувате од козметика ако може подетално која фирма и што и какви пелени за почеток?

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.298
    mustela козметика
    babylove пелени во Дм ги има

На tina2018, matilda258, Speechless и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    308
    и јас како joy1 зедов мустела козметика за бањање, baby love (големата и малата со цинк) и паволовичева за пелеснка регија, а пелени pampers premium

На tina2018, S.o.F.i, Anaksunamoon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Knizhevnik11

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    2.608
    Мустела 2 во 1 шампон з капење е доволно или уште нешто?

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.298
    ова зедов
    5DB7523C-9AD3-4F05-87E7-5176524EF826.jpeg

едното е за бањање
    едно за тело мачкање
    и малата туба е за лице

На juice_, Razvigorec, Bubamaricka и 6 други им се допаѓа ова.
  14. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Истите ги користам уште откако се роди ќерка ми и сум презадоволна. После косичка кога ќе им порасне и шампончето го земете косата ја прави толку мека абе памук. Другите шампони некако ја прават косата потврда и не се расчешлува убаво.
    А за пелени најзадоволна сум од Виолета, пробував многу други, дури и Памперс и не е тоа тоа.

На tina2018, juice_ и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  15. Knizhevnik11

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    2.608
    Јас се мислам помеѓу виолета и овие sleepy, гледам и нив многу ги користат и се задоволни.

16. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Јас по совет на други мајки земав и 50ки, три шпихозни, едно боди и две блузички, другото се е 56,62 што купив пошо сите викаат тоа 50ките брзо се износувале...шо знам

На Anaksunamoon, Razvigorec, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    589

Фалаа на одговор, секој совет ни е добредојден :):):)

На nevermet18, Razvigorec, Bubamaricka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.527
    Допаѓања:
    2.940
    Јас здравје планирам бекутан. И пелени и козметика. Исто и прашок за перење зедов бекутан 2 во 1.

На tina2018, nevermet18, Knizhevnik11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Нешто ги хејтаат пелените и прашокот не и се погодиле на мамичкиве во темата Пелени баш ги читав, секој со свое искуство, ги фалат ептен Виолета па Памперс, но добро е да споделиме повеќе мислења

На ≈ Moyocoyotzin, nevermet18, TanyaClover и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.484
    Допаѓања:
    5.839
    и јас истиот впечаток го имам, сите ги фалат виолета и памперс па во недоумица сум помеѓу тие и тие, ама за тоа имам време :rofl:

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.