Иронично но имам приметено кога навечер мезам, другиот ден немам мака. А баш кога припазувам следниот ден ќе се истурам од повраќање...може случајност. Баш навечер сум супер и само тогаш можам асално да внесувам храна бидејќи првата половина од денот многу слабо. Благо скоро и да не јадам(со исклучок денес кога несвесно за една минута цела милка ја смував), а грицки во минимален износ. Два пати на ден го менувам долниот веш па намерно до сега сум ги одбегнувала дневните. Инаку не е испотено бидејќи дома по кратки шетаме, а и работата дома ми е сведена на неопходно, па нема од што. Секојдневно имам по малку мокро...само денес се збунив оти го почуствував секретот, онака пообилно. Но претоставувам дека при повраќање, кивање...нормално е. Ваљда плодова вода не тече
@danichap Ако е плодова вода таа константно ќе си тече а не вака инцидентно да потече. Сега ќе почне пообемно да имаш исцедок проѕирен, тоа се спрема родилниот канал за навлажнување за полесно породување.
Ete taka dojdi Bitr kazi ni,veruvale ili ne tuka dobivam poveke informacii odkolku od personalot vo bolnicata.Site samo ramenja krevat i se vaday na doktorot.a kaj mozes za se da go prasas nego.
Кај мене е константен секретот, исто и како прозирна течност, но во мали количини и никогаш не сум ги окарактеризирала како опасни. Претпоставувам дека е нормално за трудници. А ова баш инцидентно пообилно од обично. Туку најважното заборавив...многу ждригам. Како бебе сум, јадам...морам да ждригнам инаку нема легнување или да ми олесни Фала уште еднаш девојки
Гасови и ждригање не спомнувај Плодова вода не би требало да биде, особено не при напрегање. Еднаш кога ме имаше фатено паника читав по интернет, и препорачаа мал експеримет - ако после лежење од пола час или слично на станување осеќаш течење, како да се собрала вода, тогаш може да е плодова вода. Инаку се работи за нормален секрет и не останува ништо друго освен често менување веш и носење дневни улошки...
Драги мешиња како сте нека е среќна новата година да бидеме живи и здрави и се повеќе бебиња да има оваа година.Денеска од 12 и 30 часот ми се зафати левата нога од коленото па се до половината и ако подолго стојам ептен ме боли едвај стојам .Сега бев на доктор ми препиша дизеапам од 2мг,б коплекс и кетопрофен маст ,се намачкав од маста почна по малку да ме опушта .Дали некоја од вас досега имала ваков проблем една моја комшика ми кажа и она кога била бремена последните 2 месеци од бременоста и се зафаќала целата нога ,се надевам дека јас нема да го имам истиот проблем .
Те сфаќам потполно. И мене ми беше така пред 2-3 месеци и мене докторот ми препорача само калциум. Ме чуди за диазапамот. Мене искрено со шумливите таблети калциум ми помина за неколку дена и си ги пиев тој период и немав проблеми. Иначе моево на 2 дена пред термин нема абер за излегување. Се ни е супер, и цтг и се останато. Се е спремно за во болница, се е спремно за мекици, сите чекаат новости, а јас и прдлево си уживаме на топло. Проблем си имам само со кичмата кога лежам, па тешко ми е станувањето, и стриите на стомакот Џабе ми беа и креми за хидратација, и млека, и крема против стрии, и туширања. Си имам јас сува и дебела кожа,али ај. Ни отоци, ни повраќања, ни зголемен апетит, ни премногу зголемена килажа (само мешоков што е огромен).
Прашај си се што те интересира, дали тука, дали лп ако знам ќе ти одговорам, не ми е искуството само од трите бремености туку и стручно, кога не сум на породилно сум midwife, бабица.
Подполно е нормално. Јас цела бременост носам влошки и тоа не секојденвни туку најнормални за период што се. Цело време имам исцедок а поради слаба бешика и си се подмочувам цело време за кивање,кашлање и повраќање да не поравам муабет. Подобро ми е вака инаку се утепав од гаќи перење...
Jas maka imam so cesanje dole... Imav kandida vo 12 nedela i togas primav terapija, od togas nemam napraveno brisevi drugi a eve sum 27ma nedela. Malku mi e cudno zatoa sto od koga sum ostanata trudna mene me cesa dole, osobeno koga ke se izbanjam, a ne koristam gelovi i stetni sapuni... Koristam eden medicinski 120den e... Abe koga se banjam koga kje se rascesam, posle duri krvce imam na gakite malce sto da pravam neznam :/
@mariz a proverka na mokraca imas napraveno?Se proveri dali e izlecena kandidata?Da ne se bricis cesto? Jas so bekutan se tusiram.
Дани и јас од самиот почеток имам зголемен секрет, бистар и без мирис. Прашав ми рекоа нормално било. Како некој исцедок и само ќе приметам долниот веш ми е мокар, ми се случува и по три пати да менувам веш дневно, затоа што неможам да трпам мокро. Мариз а да пробаш да го смениш сапунот, можеби овој не ти одговара. Јас на почетокот имав некоја нелагодностдолу, па на секое туширање се поминував и со изладен чај од камилица, можеш да пробаш.
Dani, normalno e da imas sekret, i jas cela bremenost go imam, pogotovo koga ke stanam nautro nesto naglo mi potekuva, retko, bez miris bez boja, i zatoa non stop si nosam sekojdnevna vloska! I sum citala deka trudnicite taka si podmockuvaat zatoa i ne krevav panika! Sega ako nekoi go nemaat toa znaci imaat poveke sreka od nas) a podocna vo bremenosta ke ti se zgolemuva sekretot taka da nemoj da se plasis! Mariz, tebe sigurno nesto ne ti odgovara stom imas tolku svrab dole!!! Plakni se samo so voda, ne koristi sapun da vidis dali ke ti bide podobro! i stavi nekoe kremce posle tusiranje! mene istoto mi se javi pred nekoj den, cuden svrab , se namackav so krema onaa za gazinja na bebinja i mi pomina, i poveke ne se javi! ili pobaraj vo apteka gel za tusiranje na intimniot del i stavaj po mnogu malku dodeka se tusiras! ajde pa pisi ni za nekolku dena sto si napravila!!! Inaku nie si kupivme i kolicki i sega sme kompletno spremni za bebusce, od deneska pocnuvam so perenje i peglanje Imajte ubav den
Знам дека е многу рано ама откако го дознавме полот на бебето многу сме нестрпливи и јас и идниот ми маж Денес ме буди и ми вика ајде облечи се а јас го прашувам каде ќе одиме и он па како каде, да купуваме за ќеркичката Веќе си имам заоблено меше...ахх...а исто и цел ден повраќам ама се' ќе издржиме само да си ги земеме душичките в раце!
Mariz, A zosto ne se mies samo so voda? Jas taka pravam sabajle i vecer i so caj od kamilica. Jas ne veruvam vo tie sredstva za higiena.
Jas maka imam so cesanje dole... Imav kandida vo 12 nedela i togas primav terapija, od togas nemam napraveno brisevi drugi a eve sum 27ma nedela. Malku mi e cudno zatoa sto od koga sum ostanata trudna mene me cesa dole, osobeno koga ke se izbanjam, a ne koristam gelovi i stetni sapuni... Koristam eden medicinski 120den e... Abe koga se banjam koga kje se rascesam, posle duri krvce imam na gakite malce Pa najverojatno kje mora taka da probam, ne me cesa inace cela... Tuku bas samo usnite, abe gi otkornav vekje od cesanje. A na pregled sum naredna nedela, brisevi kje praam. Mokraca iam provereno okej mi e. Mislam deka kandidata si ja imam pak ama kje vidime..
Ne se bricam ic, na depilacija odam... Mokraca pred eden mesec i okej mi bese se. Imam inace i vaginalen iscedok, zolt no ne mirisa :/ i ovie dve nedeli so mm koga imavme odnosi lom go napraviv, belo pranje kako pozgrutceno... Edno dva tri pati do sega taka, jas mislam kandidata si ja imam :/