Здраво Ви сакала да ве прашаам дали е нормално во 8 недела точно денес да ми се изгубаат сите симптомии а претходно гадење поваќање и киселини? Многу ми е страв бидејќи првата бременост исто ми заврши со мисеед во 8 недела
Јас тогаш не чувствував ништо, толку одприлика 2 недели откако дознав дека сум бремена. Најдобро појди си на преглед да не ти е на мисла.
Мене така ми беше. Од 6 недела почна гадење,поспаност, не повраќав ама ми сметаа миризби јаки. Како влегов во 8 недела одеднаш сите симптоми се изгубија. Се си беше во ред, сега тоа прцле ќе праи годинка Ти посакувам лесна бременост.
Да, 18+6 е полна 18 и 6 дена од 19та значи си во 19та. За еден ден ке бидеш 19 значи полна 19та. За два дена ке бидеш 19+1 значи полна 19та и 1 ден од 20та фактички 20та недела
Планирав да те игнорирам ама гледам и кон други членки продолжуваш со навредлив однос. Ако ја сум во едново стадо на задоволни што трча кај Димчев а не ја знаеш причината бидејќи има и такви што се пратени од негов колега баш кај него за да утврди 'што и колку не е во ред' и сме пре задоволни од него, тогаш ти си во другово стадо на незадоволни. Немам намера да го правам и бранам не ми е ни татко ни брат само припази на зборови
Бременоста трае 40 недели. Во 40та недела се почнува со 39+1. 40+1 е вејќе прв ден над термин. Така може ке ви биде појасно
Си требала да ме игнорираш. Немам НИШТО против Димчев, ни сум задоволна, ни незадоволна. Секој мој коментар беше даден со цел да не се фаворизира еден лекар за сметка на друг кога очигледно по сите искуства напишани овде, НИЕДЕН од нив не е толку перфектен колку што вие сакате да го направите. А вие можете и секој ден да одите кај Димчев, мене тоа воопшто не ме засега, ни нешто ми менува.
18 плус 6 значи дека си 18 полни ( 18 недели по 7 дена си поминала ) и 6 дена од 19та недела. Значи во тек ти е 19та. За два дена ќе си 19 + 1 значи 19 полни и ја тераш 20та. Не знам дали убаво објаснав.
Колку се сеќавам од првата бременост така е, 18+ значи си со неполна 19 недела, 19+ во неполна 20 недела итн.. Некои ми викаат не 18 си некои не 19 си, ама изглед ајас ќе сум си управо